9 Mart 2013

Yorum: Benim İçin Öl – Amy Plum | BloG-TwinS (İki Blog Bir Kitap)

Herkese iyi haftalar!
Bu hafta BloG-TwinS konuklarımız, Amy Plum tarafından yazılan ve Akılçelen Kitaplar tarafından çıkarılan (Revenants Serisinin) ilk iki kitabı, Benim İçin Öl ve Ben Ölene Kadar.
Spoiler olmasından çekindiğimiz için, 1. Kitap olan “BENİM İÇİN ÖL” ün atışması 1. Kısım, ikinci kitap olan “BEN ÖLENE KADAR” ın atışması 2. Kısım olarak yayınlanacaktır. (: Şimdi ilk kitabımızın atışması ile başlayalım:
1.     KISIM –  “BENİM İÇİM ÖL”
benim-icin-ol-5124-72341@Küçük Kız: İnanmayacaksınız ama blog ikizim @Tuğçe ile bir aşk romanı atışacağız hem de fantastik öğeler içeren bir aşk hikâyesi! Hem de benim eriyip bittiğim gecelerce uykularımı kaçırıp yazara her türlü sosyal medya aracı ile tacizde bulunacak kadar etkileyen bir kitabı! Hepiniz tabi ki@Tuğçe’ nin bu kitabı nasıl bir duygu içerisinde okuduğunu tahmin edersiniz. =)Tabi şimdi bütün bu öğeler birleşince post, @Tuğçe ile beraber değil @Tuğçe’ye rağmen yapılıyor haliyle benim açımdan çünkü bizim kitap karakterlerinden etkilenmez blog ikizim gitti Vincent’a göz koydu! Yani adam nasıl bir adam ki düşünün @Tuğçe yoldan çıktı, bir de bana laf eder (: Bir kere bu atışma sırf bu yüzden bile okunur. Ahahah (:

Canım blog ikizim, iyi ki varsın, seninle atışmak en büyük hobim biliyorsun :) Söz sende cicim, bitince haber ver ben buralardayım;
@Tuğçe: (beni kitap dışı konulara çekme çabalarına direniyor ve oyuna gelmiyorum! ;) ) Daha ilk sayfalarından beni içine alan bu kitabın bence en büyük özelliklerinden birisi hikâyenin geçtiği atmosfer…
Yazar, gözlerimizin önüne büyüleyici bir Paris ve tabii ki, burada geçen imkânsız ve bir o kadar özel bir aşk sunuyor, bu aşkı bolca duygu ve gerçeküstü öğelerle süslemiş.
Gerisi tahmin edeceğiniz gibi, konusu son derece net, içinde pek fazla sürprize yer vermeyen, sizi fazlaca şaşırtmayan – ki zaten buna da çabaladığını sanmıyorum yazarın – akışı da oldukça sakin bir hikâye
@Küçük Kız: Aslına bakarsanız, tarz olarak bana Alacakaranlık serisini bir hayli hatırlattı kitap. Özünde daha değişik bir kurgu ve olay akışına sahip ama özünde kesinlikle Twilight/Alacakaranlık havası hâkim. Kitabımızın kızı, Kate (Twilight/Bella olabilir mesela) ve Vincent’ın (bebeğimin dünyada eşi benzeri yok! Kıyaslayamam o yüzden ne yazık ki) arasında gelişen ilişkinin nispeten yavaş olması beni mahvetti, resmen çatladım! (: Vincent gibi bir Adonis, bir centilmen ve yazsam buraya sığmayacak bir sürür şeye sahip bu adam bu kadar bekletilir mi Ey kafasız Kate!
(Allah’ım niye bir kerecik ben geçemiyorum ki şu odun kızların yerine) Ve Tuğçe, kuzum sen beni öldürecen mi? (: -sizi fazlaca şaşırtmayan-  ne demek ya (: ben kalp krizi geçiriyordum kitabı okurken!  Sevgili atışma izleyicileri n’olur bakmayın siz @Tuğçe’ye =)  Fantastik aşk romanı diyorum, Alacakaranlık gibi diyorum sizce de –fazlaca şaşırtmaması- mümkün mü?(: Hanginiz Alacakaranlığı [-_-] <= şu surat ifadesi ile okudunuz?  Ben cevap vereyim hiçbiriniz. (Tabi @Tuğçeve onunla beraber aynı gezegenden dünyamıza inen kişileri çıkartıyorum.[-_-])
@Tuğçe: Yahu şaşırtmayan dediysem, kötü manada demedim ama yani sonuçta Alacakaranlık ve benzerlerini okuyan hepimiz biliyoruz ki, daha hikayenin başından; Vincent farklı bir şey, Kate güzel akıllı bir kız ve bunlar birbirine bir şekilde aşık olacak! Yanlış mıyım? 

Konun içerisine girersek, Kate Mercier ve ablası Georgia Mercier, ailelerini trajik bir trafik kazasında kaybetmelerinden sonra, büyükbaba ve büyükannelerinin yanında yaşamak üzere, New York’tan Paris’e taşınırlar. Şehre ve dile her sene yaz tatillerini burada geçirdiklerinden dolayı zaten alışık olan iki kız kardeş, anne ve babasının acısını geride bırakabilmek için kendilerinde Paris’in tadını çıkartarak günlerini geçirirler. Bunu, Georgia her gece dışarı çıkıp, yeni arkadaşlar edinerek yaparken, Kate daha kendi halinde, elinde bir kitap, kafe ya da müzelerde vakit geçirerek yapar.

tumblr_mcx3u8iwYu1qbp5jzo1_1280
@Küçük Kız: Ve işte o mükemmel Adonis’imin Vincent’ın ortaya çıkışı! Kate, müdavimi olduğu kafede oturmuş kitabını okurken, Vincent’ı görür. Ah kitabı bitireli ne kadar oldu ama postu yazarken bile okuduğum sahneler aklımda, kalbim Küt Küt! Devam edemeyeceğim sanırım… (:

@Tuğçe: @KüçükKız’ı zaten Vincent ile karşılaşması itibariyle kaybettiğimizden, kitabı anlatmaya ben devam edeyim en iyisi! (: Vincent, son derece yakışıklı ve centilmen birisidir ve tabii ki Kate ile ilgilenmektedir. Sadece küçük bir sorunu vardır; kendisi insan değildir ;) Bu kadarcığını açık ediyorum artık zaten hikayeyi bilerek eline alan herkes Vincent’ın en azından insan olmayacağını tahmin ediyordur.(:
Zombi esprilerinin ve vampir göndermelerinin bolca yapıldığı kitapta, Vincent ve arkadaşları; insanlar arasında yaşayan ve ölmek üzere olan kişilerin hayatını kurtarmaya kendini adamış bir tür olan “geri dönen (revenant)” denilen bir türdür. Bu grubunda tabii ki düşmanları vardır… Ama en azından bu ilk kitapta, bu düşmanların yaptıkları ve yapabileceklerine dair oldukça az ipucu var. Serinin devamlarında bu konuda daha çok bilgi sahibi olacağız
@Küçük Kız: Ben yanlış okumuyorum değil mi? Vincent ile ilgili sadece –yakışıklı ve centilmen- mi yazdın yoksa? Bu kadar yani… ve dikkatimden kaçmadı –tabi ki Kate ile ilgileniyor- ne demek yahu!@Tuğçe seninle olan bu atışmalarım hayatla, aşkla ve kitaplarla olan ilişkilerimi gözden geçirmeme sebep oluyor (: Özellikle senle olan ilişkilerime (: Yok arkadaş ben senin kafana erişemem mümkün değil (:
@Tuğçe: @KüçükKız, senin bu kitapları okurken onlarla birlikte yaşayabilmene ve her aşk kitabında aynı coşkuya sahip olmana hayranım diyecek bir şey yok!
@Küçük Kız: Yoğunluğumuz Kate ve Vincent üzerine tabiî ki kimse espiriler ve yan karakterleri, atmosfer olsun düşmanları merak etmiyor arkadaşım.

Olayın aslını verelim insanlara kitaptaki o muhteşem AŞKI!,

Efendim şimdi gerçekte mevzu şu ki, Vincent bir yürüyen Tanrı! Ama sadece tip mi onu bu kadar muhteşem yapan! Tabi ki hayır, ya okumanız lazım, o özveri kızın ona aşık olması için, onu terk etmemesi için yaptıkları, yaklaşımı o iltifatları, yok kız ona yanaşmayınca, korkunca dünyasının başına yıkılması ve o çektiği kalp acıları, yemeden içmeden kesilmeleri, Ama kızı aşık etmek için, onu kazanmak için bitmeyen azmi!

Size basit bir örnek vereyim (: Kıza unutulmayacak bir hafta sonu buluşması yaşatmak istiyor ve ne yapıyor biliyor musunuz? Kışın ortasında! Karların üzerinde piknik yapıyorlar (:

Ya adam romantik teriminin içerisine sığamayacak kadar mükemmel!

Yani blog ikizim, @Tuğçe’nin de dediği gibi yukarıda yazdıklarım, beklenen ve insanı şaşırtmayan şeyler gerçekten… 0_O



@Tuğçe: Dediğim gibi fazla bir sürpriz içermiyor (: ancak hem Kate, hem Vincent, hem de aralarındaki ilişki güzel işlenmiş. Birbirlerine ilk görüşte vurulsalarda, en azından hemen tutkulu bir aşkın içinde bulmuyorlar kendilerini. Ve ne yalan söyleyeyim, yazar Vincent’ı bana göre çok sevilesi yaratmış; tabii bu düşüncemde, benim kitabı audiobook olarak okumam ve Vincent’ın muhteşem Fransız aksanıyla İngilizce konuşmasının da epey katkısı oldu. Bak gör @KüçükKız, Vincent’ı bende beğendim ve sevilesi yaratıldığını kabul ediyorum.
@Küçük Kız: Kate’de yaralanmış ama hayatına devam etmeye çalışan sıradan bir genç kız; ne çok güzel, ne çok iyi, ne de inanılmaz becerikli olmayışı onun daha kolay sevilebilmesini sağlıyor. Ama en başta @Tuğçe’nin de belirttiği gibi, kitabın en dikkat çekici yanı;  dikkatle ve incelikle sunulan, romantik Paris atmosferi kesinlikle.
Rachel-T-1024x791
@Tuğçe: Pek fazla aksiyon yok diyebilirim, aksiyon vari yegane sahne kitabın sonunda yer alıyor ve aksiyon yönünden pek de ümit verici değil. ;)
Benim gibi uzun bir aradan sonra bu tip bir kitabı elinize aldıysanız ve itiraf etmek istemiyor olsanız da, bu tip aşk hikâyelerini seviyorsanız bir çırpıda okuyacağınız bir kitap – tam da bu sebeple puanlamada pek tarafsız olamadım, hoşuma gitti işte ;) – filmi çekilse hiç de fena olmaz :) Ve ilk kitabın, yine bu türe özgü insanı bir sonraki sayfayı deli gibi merak eder şekilde bırakan bir sonu olmaması ayrı bir güzellik. Bakalım ikinci kitapta aksiyon artacak mı?
BloG-TwinS çalışmamızın ikinci bölümü, Ben Ölene Kadar, yarın bu sayfalarda olacak… 
Bu da bizden bir fotoğraf, gözlerimiz bayram etsin diye ;) kitabımızın yazarı …
plumwvampirediaries2
 Bu kitaba dair ayrı yorumumu ve burada bulabilirsiniz.
Sevgilerle,Küçük Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML