16 Ağustos 2014

Kitap Yorum:Kristin HANNAH || Kız Kardeşler Arasında (Yorumlayan:Rüya Kız Serpil)

Herkese Merhaba…..
Rüya Kız’ınız Krıstın HANNAH kitap yorumunu paylaşmak ve yazarı çekiştirmek için koşa koşa geldi….
Efennim öncelikle yazarı çekiştirmek istiyorum.. 

Kristin HANNAH || Kız Kardeşler Arasında


İstiyorum çünkü HANNAH’ın  henüz ne olduğuna karar verebilmiş değilim. Bu duygularla kitap yazan, yazdığı kitaplarla haliyeti ruhiyemizi altüst ederek ruhumuza dokunan birisi bizim dünyamızdan olamaz..

El insaf be bacım ! bizim de duygularımız,kalbimiz ve akmaya hazırda bekleyen gözyaşlarımız var ;'(

Ve sen her kitabında bize bunu yaşatırsan kendimize gelme olasılığımız var mıdır bi anlatı ver bizlerede !  
Der ve serzenişime son veririm…

Gel gelelim kitabın konusuna;
Öncelikle arka kapak yazısını bir kez daha hatırlayalım.
Bknz: konusu ^^
Sevgi adına yapılan hatalar...Yeni bir başlangıç yapabilme umudu...Ve sadece iki kız kardeşin arasında kalacak anılar...
Meghann Dontess yıllar önce kimsenin cesaret edemeyeceği bir tercih yaparak tüm hayatını sil baştan kurmaya karar verir ve başarılı bir kariyere sahip olabilmek için ağır bedeller ödemek zorunda kalır: Kız kardeşini terk etmek. Başarılı ama yalnız bir kadın olan Meghann'ın yıllar sonra tekrar bir araya geldiği kız kardeşi Claire şimdi bir dönemecin eşiğindedir ve hayatında ilk kez âşık olup kısa süre içinde evlenmeye karar vermiştir. 
Meghann kız kardeşini hata yapmaması için evlenmekten vazgeçirmeye çalışırken kader onları tahmin bile edemeyecekleri kötü bir sürprizle karşı karşıya bırakır. Ancak zorlukların üstesinden gelmek için gösterdikleri çaba onları yakınlaştıracak ve birbirlerini anlamaları için bir fırsat sunacaktır…
Kız Kardeşler Arasında acı veren pişmanlıkları, kalbin küçük bir köşesinde saklanan güzel hatıraları ve ne olursa olsun yitirilmeyen tekrar sevebilme umudunu anlatıyor...



Read More




12 Ağustos 2014

K-Drama İncelemesi : IT'S OKAY IT'S LOVE

Kitap canavarı As! Kız, "Kitapsız bir hayat olmadığı gibi k-dramasız da bir hayat olmaz" sloganıyla siz sevgili Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi ve k-drama takpçilerine süpriz bir post ile karşınızda olmaktan heyecan duyar..!

Not: Bu post tamamen içimden gelen masum duygularla G.Kore dolaylarını kasıp kavuran It's Okay It's Love dizisine ithafen yapılmıştır.


 "It's Okay It's Love" ın en sevdiğim afişi ile tanıtıma start veriyorum efenim..

Peki As! Kız bu diziyi neden bu kadar çok sevdi? Hemen kısaca hatta belki biraz uzunca anlatayım size.. 

Diziyi sevmekte ki en sağlam nedenim yazarlık hayatına AŞK romanlarıyla başlayıp sonradan tarz değiştirerek POLİSİYE/GERİLİM kitaplarının aranan bir numaralı yazarı ve Radyo DJ olan Jang Jae Yul'un o çapkın umursamaz ve kadınlarla çok konuşursan başına belayı alırsın modunda ki halleri. Başrol karakterinin Yazar olması ,  dizi içerisinde kitap ev kitap içeriklerinden çokça bahsediliyor olması  en büyük nedenlerimden sadece bir kaçı..  

bknz: Yazar ve Radyo DJ Jang Jae Yul nomu nomu nomu kyopta <3


Yazarımız, en son yazdığı kitabı için kendisine sağlam malzeme çıkarabilecek kişi ve kişilerin arayışı içerisine girdiği sırada şak ! diye karşısına çıkan ilk fırsatı değerlendirmeyi asla kaçırmaz. Durduğu yerde bile olayları, olaylar silsilesine dönüştürme gibi garip bir yapıya sahip olan Üniversite hastanesinin psikiyatri bölümünde doktor olan ve kendisini takıntılı hastalara ama gerçekten ! takıntılı hastalara adayan Ji Hae Soo'nun evine taşınmasıyla başlar . :)))  

Read More




8 Ağustos 2014

KİTAP Kör Fahişe Bıçağı ve Yürek Söken Cinayetleri YAZAR TANITIM Çağan Dikenelli (Rüya Kız)

Efennimm uzun bir aradan sonra sizlerle birlikteyim... 
Ama bu kez karşınızda kitap yorumu ile değil, yazar Çağan Dikenelli ve Mendirek Yayınları 'ndan çıkan kitapları ile karşınızdayım....


Mendirek Yayınlarından çıkan iki kitabı mevcut ve ilk kitabı;




  Yürek Söken Cinayetleri  


Bu macerada Oğul sınır tanımaz kuvvetiyle Melek Teyze'ye seri cinayetlerin katilini bulma konusunda yardımcı oluyor... 
Melek Teyze'den habersiz mahallede kuş bile uçmaz. 
Mecburen de olsa herkesin sevip saydığı, mahallenin en iş bilir, en çaçaron teyzesi şimdi de dedektifliğe soyunmuştur. 







Daha önce çözdüğü iki dava sayesinde emniyette kendine yer edinen Melek Teyze, getirdiği çörekler ve baktığı fallar sayesinde yerini sağlamlaştırmış, bir de emniyet amiri Cevahir'in sevgisini kazanınca artık Beyoğlu Emniyet Amirliği'nden çıkmaz olmuştur.

Emniyetin arşiv bölümünde çalışan büyük oğlu Tuğrul bundan hiç memnun değildir. Ancak, çekik gözlü, zihnen olmasa da bedenen fazlaca gelişmiş, insan azmanı olan diğer oğlu 'Oğul' Melek Teyze'yi maceralarında yalnız bırakmayacaktır.



**********************************


Ve diğer kitabımız;




   Kör Fahişe Bıçağı   





Melek Teyzeden habersiz mahallede kuş bile uçmaz. Mecburen de olsa herkesin sevip saydığı, mahallenin en iş bilir, en çaçaron teyzesi şimdi de dedektifliğe soyunmuştur. 


Daha önce çözdüğü iki dava sayesinde emniyette kendine yer edinen Melek Teyze, getirdiği çörekler ve baktığı fallar sayesinde yerini sağlamlaştırmış, bir de emniyet amiri Cevahirin sevgisini kazanınca artık Beyoğlu Emniyet Amirliğinden çıkmaz olmuştur.






Emniyetin arşiv bölümünde çalışan büyük oğlu Tuğrul bundan hiç memnun değildir. Ancak, çekik gözlü, zihnen olmasa da bedenen fazlaca gelişmiş, insan azmanı olan diğer oğlu Oğul Melek Teyzeyi maceralarında yalnız bırakmayacaktır.



**********************************

İşte kitaplar bunlar...  Sıra geldi yazarımıza...





1969'da İzmir'de doğdu. St. Joseph Koleji'nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nü bitirdi. Kısa bir dönem kısa filmler çekti ve bazı ödüller kazandı. Radyoculuk, alternatif müzik dükkanı işletmeciliği, multimedia sanat yönetmenliği, yönetmen yardımcılığı, gibi işlerde çalıştıktan sonra bazı dizilerin senaryo gruplarında yer aldı. 


YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER

Suya Dönüş - 1999
1. Avrupa Gençlik Festivali, Gösterim. 1999

Su ve İnsan - 1998 .... Deneysel, 00:02:00
FlMa 1. Ulusal Çevre Senaryo ve Yapım Ödülü. 1998

Kaynak
cagandikenelli.com



Kitapları Satın Almak İçin Tıklayınız.


Rüya Kız







Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML