18 Ocak 2013

Kitap Yorum: ÖLÜMCÜL MERHAMET || Robin LaFevers


Ölümcül Merhamet - Ölümün Hizmetkarları 1. Kitap

Yazar: Robin LaFevers
Çevirmen: Taylan Taftaf
Sayfa Sayısı: 492
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX Kitap

Ölümcül Merhamet’in tanıtımını yapmıştık ve dört gözle beklediğim yine bir DEX kitabıydı. Bu yayınevinin çıkardığı kitaplar benim birgün kalbime indirecek, öncelikle bu kitapları seçen kadroyu, sonra çevirmenini, kapak tasarımcısı… daha nicesini tebrik ediyorum. Kaliteli yayın anlayışı budur..!
Kitaba gelirsek, Ölümcül Merhamet, Ölümün Hizmetkarları serisinin ilk kitabı. 1588 li yılların Britanya’sında geçen bu kitap benim Historical-Fantastik beklentilerimi ziyadesiyle tatmin etmiş bulunmakta.
Kitabımızın bayan kahramanı Ismae, henüz 17 yaşında oldukça kötü bir çocukluk gençlik geçirmiş ve geçirmeye devam etmekte. Babası tarafından türlü eziyetler gören ve dışlanan Ismae için son nokta çirkin ve hımbıl bir adam ile evlenmeye zorlanması olmuştur.
Annesinin karnındayken, bebeğini ölüdürmek amacıyla içtiği zehire rağmen hayatta kalmış ve dünyaya gelmiştir ancak bu olay sırtında bir iz bırakmıştır. Bu iz, Mortain’in yani Ölüm Tanrısının izidir.
Ismae’nin ayrıca anlayamadığı bazı yetenekleri de bulunmaktadır.. Keşisler tarafından, düğününden hemen sonra kaçırılarak Ölüm Tanrısına hizmet etmesi için St. Mortain’a gönderilmiştir.
St. Mortain’ de, Ölüm Tanrısı’nın hizmetçileridir ve Mortain’in işaretlediği yani ölümüne karar verdiği insanlara öldürmektedirler. Onların görevi sadece emirleri yerine getirmektir. En azından onlar buna inanmaktadır. Mortain, Britanya’yı hainlerden temizlemeyi amaçlamaktadır. ( En azından onlar buna inanmakta)
Ismae türlü eğitimler alıp, ona verilecek olan görevlere hazırlanmaktadır. Eğitimlerin nihayetinde profesyonel bir katile dönüştüğüne ve zihnende buna hazır olduğuna inanmaktadır.
En sevdiğim kısım kitabımızın erkek kahramanı Duval’ın kitaba girdiği kısımdı. Duval sevilesi bir karakter, (insanın yanaklarını mıcırası geliyor :) Kızımızın dibinde biten Duval onun bu yeni hayat bakışını sarsacak kadar kuvvetli bir karakter. Erkeklere hiçbir inancı olmayan Ismae, Duval karşısında deyim yerinde balığa dönüyor.
Açıkcası tarihi romanlarda siyasi entrikalara boğulunca huzursuz oluyorum ama Duval ve Ismae arasındaki aşk kitabı bambaşka bir boyuta sürüklüyor. :) Ağır ilerleyen ve sindirerek okunması gereken bir roman olduğu kesin. Tavsiyem bu kitap için özellikle boş vakit yaratın, keyfini alarak dalın o dünyaya. 

Kitap ile ilgili dedikodu kısmına gelirsek, ikinci kitap Sybella ile devam ediyormuş ve en çok onu merak ediyorum açıkcası. Ismae’ye göre daha kötü şeyler yaşadığı muhakkak J yazarın onu içine atacağı kurguyu ve entrikayı hayal dahi edemiyorum.
Kitap bende güzel bir tat bıraktı. Okumamın üzerinden günler geçmesine rağmen kafamda hala dönüp durduğunu itiraf etmeliyim. Edebi anlamda, çeviri kalitesi ve kapak tasarımına kadar ağırlığı olan bir kitap. Burdan Yayınevine kocaman bir alkış almak istiyorum.

Dex Yayınlarının kitaplarının yayınlarını bir zamandır yapmaktayım ve bu kitaplardan aldığım keyifin karşılığı tabiî ki olamaz, ancak gerçekten teşekkürleri hak eden bir insan, yeni bir dostun varlığına değinmek istiyorum…

Esen, seninle tanışmanın ve mükemmel anlarımın arkasında senin varlığının olduğunu bilmenin verdiği mutluluğu kelimelere dökemem. Sana içten teşekkür ediyorum. Sonsuz sorularıma ve geyiklerime bıkmadan verdiğin cevaplar için…
Size Kaliteli bir kitap okuma zevki temenni ederim sevgili kitap kurdu kardeşlerim…

Sevgilerle,
Lady_Avy



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML