15 Ağustos 2013

Kitap Yorum: SONSUZ DOKUNUŞ || Corrine Jackson


Sonsuz Dokunuş

Remy dokunarak insanları iyileştirebiliyor ama ne yazık ki tedavi ettiği her hastalık artık onun oluyordu. Annesi ile birlikteüvey babasından şiddet gören Remynin herkesten gizlediği korkunç bir hayatı vardı.Ve bir gün Asher ile tanıştı…Yakışıklılığı nefes kesici ama sessizliği ürkütücüydü.Asherın da bir sırrı vardı.Remy, yeteneği ile ilgili şifreleri çözecek ve bunun bir mucize mi yoksa bir lanet mi olduğunu öğrenecek.Geçmisten gelen sese kulak ver.



Herkese Merhaba!

Bugün ki yorum konuğumuz Dex Yayınlarından yeni çıkmış olan “Sonsuz Dokunuş” kitabı. Açıkcası bu kitabı ne bu kadar çabuk okuma planım vardı ne de yoruma geçme :) Dün gece kitabı elime alıp kurcalamak istememle başlayan serüvenin kitabın bitmesi ile sonuçlanacağından emin olun bende bi haberdim :) Pişman mıyım, tabi ki hayır :)




Orjinal Kapak
Kitabın orjinal kapağıda oldukça ilgi çekici ama ben Türkiye kapağını daha çok sevdim sanırım :) Corrine Jackson'ın "Sense Thieves" serisinin ilk kitabı. Young Adult türünde olan bu kitap (orjinal) kapağından ve ilk tanışma ve ana karakterlerimizin yapısına baktığımız zaman büyük oranda Twilight'ı hatırlattı. Benzerlikler muhakkak ama kopya olmuş demem mümkün değil. Yazarın yazım diline hayran kalmamak mümkün değil...

Kitabımıza gelirsek, Remy'nin enteresan bir gücü var ve sınırlarından kendiside aynı bizim gibi bir haber. Çocukluğundan beri (yaklaşık 8 yaşından beri) insanları iyileştiriyor ve bunu bazen
kendi isteği ile bazen ise tamamen istem dışı yapabiliyor. Bu güzel yeteneğin tek kötü tarafı iyileştirdiği kişinin bütün hastalıklarını kendi vücuduna alması. Remy bu durumun nasıl engeleneceğine
kafa yormuş ve bulamamış olacak ki kendini görünmez kız ilan edip, 4.000 kişilik okulda kimse ile iletişim kurmadan berbat denebilecek hayatına devam etmekte.

Remy'nin hayatında ona her an bulaşabilecek hastalıklardan ziyade daha tehlikeli biri bulunmakta o da üvey babası. Bu güne kadar gerçekten kitabın içine girip kafasına roket atar ile nişan almak
istediğim insanlar olmuştu ama bu adam arkadaşım benim bütün sınırlarımı zorladı. Hatta kıza duyduğum sempatinin %50'si bu adam sayesinde diyebilirim. Kızımızın annesi, öz babasından hamile
kalınca hemencik onu terk eder. (sebepleri için kitaba bakınız.) Sonrasında ise akıl almaz bir şekilde bu manyak adam ile evlenir. (adamın adını anmaktan inatla kaçınıyorum dikkat ederseniz.)
Üvey babamız bir kere insan değil, o kesin. Sonra dayakçı bir işkenceci sarhoş psikopat. Kızın yeteneklerinden ufak ufak kuşkulanan üvey baba annesini kızın eve gelmesine yakın bitecek şekilde, temiz bir kaç kemik kıraraktan dövüp içki ve lanet hayatına hiçbirşey olmamış gibi devam etmekte. Bazen (çoğu zaman) hırsını alamayan üvey baba, aynı muameleyi Remy üzerinde de uygulamakta.

Artık bardağı taşıran bir olayın üzerine kızımızın öz babası Ben (lütfen beni evlatlık al!) kızının yanına uçar bu rezaleti gördüğü gibi yıllar öncesi yapması gereken şeyi yapıp, yanına evine götürür.
Ben, evli ve bir kızı olan bir adam. Kızının nafakasını düzenli ödeyen güzel hatta oldukça lüks bir hayata sahip olduğunu söyleyebileceğimiz biri. Kızlarına taparcasına aşık ve kızının bugüne kadar yaşadıklarından büyük bir keder duymakta.
(Yemin ediorum bu iki baba modeli arasında aptal oldum okurken (: Remy'i düşünemiyorum bile)

Remy, yeni bir ev. Güvenli bir ortam, üvey bir anne (melekmiş sanırım evlenmeden önce, bir insan bu kadar mükemmel olamaz) ve şirinlikten gebercek bir üvey kız kardeş ile Alice Harikalar Diyarında yolculuğuna başlar. Yeni ev, okul, aile derken bir aptal olan Remy, üzerine etrafındakilerin hastalılarını bilmediğinden oldukça tedirgindir. Zira, kızın bu manyak yeteneğini hayatta öz annesinden başkası bilmemektedir. Yeni kız kardeşi Lucy (isminden emin değilim, kitabı elime alınca kontrol etcem:) ve onun arkadaşları ile yeniden bir hayata adapte olmaya çalışan Remy daha ilk günden başına gelen bir olay ile buradaki hayatının o kadar da sakin olmayacağını anlar.

Bu boğucu pembe dizi ortamından biraz uzaklaşmak isteyen Remy, soluğu sahilde alır. (: "Ne yapcam ben bu yetenek ile , babama filan söylesem garanti beni hastaneye tıkarlar... Annem ne yapıyor o manyak herif ile, onu artık iyileştirememde.." filan derken elinde fotoğraf makinesi ile motorsikletinden atlayan bir Adonis sahilde onun olduğu tarafa doğru yürümeye başlar. Ağzı açık ayran budalası gibi kalmalar, aşırı salya tüketimi derken çocuk patır patır kızımızın resimlerini çekmeye başlar (: Kız sinirlerin, içerik telifim bende, iznim olmadan çekemezsin ver o makineyi bana yakışıklı
derken bunlar itiş kakış haliyle tensel bir temasa girerler ki amaniiiiin (: Hadi bizim kız bir acayip biliyoruz da bu adamada neyin nesi!



Asher

Asher'a aşık oldum.
Benim olsun  mu?Adam hafif uzun saçlı, kaslı, motoru var. Kaşından çenesine inen yara izi insana kalp krizi geçirtir.
İri yarı demiş miydim? Adonsin amcasının oğlu çocuk kesin. İsminin teleffuza mikemmel (:
Bi dakka ben kitap anlatıyorken Bad Boys'a döndüm gene :) onun çalışması ayrıca yapılacak o ayrı, şimdi konuya dönelim.

Asher bir Koruyucu.

Remy ise bir Şifacı
Peki koruyucu ne şifacı ne diye hiç sormayın, sonra spoiler veriyor bu bloggerlar diyorsunuz. Ama sonuç olarak şu söylenebilir ki, kızımızın aslında ne olduğu ve gücünün neler olduğu, Asher'ın koruyucu olması bunun ilişkilerine etkileri, aile sırları ve yeteneğini keşfetmek derken bir salıyorsunuz ki kitaba, kendini alabilmeniz mümkün değil. 


Asher <3

Asher'ın yaratılışı ve dürtüleri asırlardır devam eden gizli düşmanlık ve savaş derken kitap hem duygusal olarak hemde kurgu olarak öyle bir yokuşa tırmanıyor ki aklınız durur.

Uzun zamandır ( Opal'i okuduğumdan beri) Dex kitaplarıma ara vermiştim. Ama bu kitap sayesinde efsane bir geri dönüş yaşıyorum. Uzun zamandır fresh ve sürükleyici bir kitaba ihtiyacım vardı ve sanırım kendisi bana ayakları ile geldi.

Remy ile Asher'ı ergen bir çift olarak okumak, aralarındaki çatışmalar güç gösterileri ve karşı konulamaz aşk o kadar etkiledi ki beni bunu sizlere kelimelerle nasıl aktarabilirim emin değilim.
İyisimi siz kitabı alın okuyun. Bittiğinden sizinde yazmak hususunda benimle aynı sıkıntıları çekeceğiniz kesin. :) 


Kitabın devamını alıp seriyi okumaya devam edeceğim kesin. Bakalım Remy ile Asher'ın başlarına yeni başladıkları işte neler gelecek. Ve kitabın ilerleyen kısımlarında Remy'nin yeteneklerinin tamamını keşfedebilecek miyiz?

Bu arada Asher'a aşık olduğumu söylemişmiydim?

Sevgilerle,







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

17 yorum:

  1. Bu kitabı merak ediyorum. Ama alacaklarımda en sonda yer alıyor. :D

    YanıtlaSil
  2. Buket Derviş15/8/13 5:01 ÖS

    asher 'ı ziyadesiyle beğenmiş olmakla birlikte ayrcıa burnuma bir BadBoys kokusu daha mı geliyor ne :) yorum yazan ellerine sağlık bebeğimmm :) ama badboysunu da hani beklemekteyizzz haniiiii :):) :D

    YanıtlaSil
  3. bence biraz üstlere çıkar kitap kesinlikle çok iyi :)

    YanıtlaSil
  4. ya aslında asher baya haketti bad boys'luğu :) Tam bir Romeo yirim ben onu yirim <3

    YanıtlaSil
  5. Buket Derviş15/8/13 5:16 ÖS

    En sevdigimmm :) romantik badboy ♥♥

    YanıtlaSil
  6. Pehhhh! Hiç para vermem şimdi buna.

    YanıtlaSil
  7. ben göndereyim diyorum kıl kıl cevap veriosun -.- hiç hazetmiyorum he bazen senden -.-

    YanıtlaSil
  8. Merve Erkarslan15/8/13 6:21 ÖS

    Yorum süper *-* Daha da meraklandım >.< Bu kitabı almalıyım!!!

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle almasın kuzum :) pişman olmayacağını garanti ediyorum >.<

    YanıtlaSil
  10. yorumdan önce zaten alınacaklar listemdeydi şimdi ilk sıraya terfi etmiş bulunmakta!! İstiyoruuumm!! :P
    Hayır sırf Asher için istemiyorum yanlış anlama lütfen :D

    YanıtlaSil
  11. ahah asher için iste :)
    pişman olmazsın

    YanıtlaSil
  12. İstisnai anlar kaideyi bozmazzzz =)) Beni sevdiğini biliyorum xD

    YanıtlaSil
  13. shit! bağzı şeyleri gizlemeyi cidden beceremiorum >.<

    YanıtlaSil
  14. "Remy, yeni bir ev. Güvenli bir ortam, üvey bir anne (melekmiş sanırım evlenmeden önce, bir insan bu kadar mükemmel olamaz) ve şirinlikten gebercek bir üvey kız kardeş ile Alice Harikalar Diyarında yolculuğuna başlar." Bu cümleye çok güldüm yaa, Allah`da seni güldürsün. :) Sen hergün bir yorum paylaşsan, en azından haftaiçi hergün, ben sıkıntılı mesaime senin yorumun ile başlasam ne süper olurdu. :))
    Eline sağlık tatlım yorum için. Kitap alınacaklar listemdeydi ama sanırım öne çeksem iyi olacak. :)

    YanıtlaSil
  15. Ahahah sağol canım <3 artık bir süre işsizlik malum dediğini yapabileceğim sanrım :):) böylece hergün güler eğleniriz :) ve kitabı ön sıralara al hakikaten :) mikemmel tek kelime ile :)

    YanıtlaSil
  16. 2. Kitabi var mi? Varsa adi ne? Yoksa ne zaman cikar herhangi bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML