24 Ağustos 2013

Kitap Yorumu: ZAMAN TEMSİLCİSİ - Peter Ward || Konuşan Kitaplar ile Blog Turu 4. Gün

ZAMAN TEMSİLCİSİ || PETER WARD

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu'nun son gününe hepiniz Hoşgeldiniz! (:

Bu tur konuğumuz Peter Ward'ın yazmış oluduğu "Altın Bilek Yayınları"ndan çıkan "ZAMAN TEMSİLCİSİ" kitabı. İsminden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere kitabımızın konusu zaman yolculuğu. Kitabın bu konuyu biraz alışılmışın dışında bir işleme şekli var :)



Konusuna gelirsek,

Londra'da yaşayan 27 yaşına yeni girmiş, fiziksel açıdan hiçbir iddiası bulunmayan Geoffrey Stamp 25 yaşına kadar gazete dağıtıcılığı yapmış ve bu iş için yaşlı olduğu gerekçesiyle işinden atılmıştır. Tabi bu olay olalı 2 yıl olmuştur.

Geoffrey, ona evinin bir kısmını açan yeni tanıştığı komşusu Tim ile bir hayat sürmektedir ve işten atıldığından beri Tim'in evinde bir haşere hayatı sürmektedir. ( İnsan biraz rahatsız olur değil mi?) 

Hiçbir işe yaramamasından, geceleri bilgisayar oyunları ile oynayıp, gündüzleri gece yediği şeylerin pisliğinde uyuyakalmaktan oldukça memnundur. Tim ondan kira vb bir beklentide olmadığından da bu haşere hayatına ses çıkarmamaktadır. 

(Yani Geoffrey bildiğimiz bir erkek hani :) 

bir öğlen(!) Tim'in eline tutuşturduğu bir gazete ilanına istinaden nazik poposunu kanepeden kaldırır ve bir başvuru mektubu yazıp bunu postalar. Mektubu postaya atmaya giderken ona yolda eşlik eden sevgili Zoe ona bir mektup verir ve Geoffrey evine döner. Eve gelince mektubu açan Geoffrey birde ne görsün bir kabul mektubu(!) hemde yeni postaladığı başvuru mektubuna istinaden gelen bir cevap mektubudur. Bir dakika ben bunu daha yeni postladım bu adamlar ne ara cevap yazdılar falan filan gibi sorularla belirtilen saat tarihte görüşmeye gider ve taa taaa taaaam! dananın kuyuruğu kopar :)


Kendisi bir tatil temsilcisi (tur rehberi gibim) olacağını sanarken duydukları şeylere inanamaz. Peki, hiçbir vasfı olmayan Geoffrey'i niçin bu işe istemişlerdir.? Bunun cevabını Bay Kinght on numara verdi direk aktarıyorum (çok güldüm bu kısma ya:)



"...Eğer normal bir insandan böyle bir işi yapmasını isteseydik, biz geçmişe müdahele etmiş olurduk. Ama sen o kadar önemsizsin ki, seni şu noktada öldürmüş bile olsam, tarihin akışında hiçbir değişiklik olmazdı. Bu yüzden sana ihtiyacım var. Sen zaman temsilisi olursan, tarihin akışında bir nebze bile değişiklik olmayacak." dedi. Geoffrey, aşağıya baktı ve sağ ayağını toprağa soktu.
"- Bir nebze bile mi olmaz?" diye sordu.
"-Daha az insan tanımak, daha az dışarı çıkmak en iyisi. Bu zaman periyodunda bu iş için uygun olacak içinde yeterince önemsiz insanlardan bir liste üretmek bizim bilgisayarımızın 7 yıllık dünyevi analiz yapmasıyla mümkün oldu." Geoffrey biraz incindiğini hissederek,
"-Ama sizin bilgisayarınız yanılmış olabilir." dedi. "Ben o kadar önemsiz olmam."
"-Güven bize, Geofffey," dedi Ruth. "Sen gerçekten, o kadar önemsizsin. Zaman temsilcisi olmanın dışında hiçbir işe yaramazsın. Dünya için, mantarlarından bazı türlerinden bile daha önemlisin sadece sen ve 21. yüzyılda yaşayan diğer 19 insan bu iş için yeterli derecede değersiz seçildi. Tembel, münzevi, yalnız, işsiz, hiç dikkat çekmeyen yavan ve albenisiz."

 Sonuç olarak, biraz daha devam edersem kitabın baya baya içine gireceğimiz için kesiyorum. Klasik anlamda bir zaman yolculuğu olgusunu enteresan şekilde ele almasından başka size albeni anlamında ne yazık ki birşey söyleyemiyorum. Yazarın acemiliğimi yoksa başka sebepler mi bilemeyeceğim ama ilk kısımları kurgu olarak okurken kişiyi cidden zorluyor. birde beni rahatsız eden ikinci husus zoraki espiriler mevzusu oldu ki (bu konuda bütün Konuşan Kitaplar ile Blog Turu ekibi aynı fikirde sanırım.) Ama çok kötü beğenmedim diyemeceğim, ortalama diyip geçicem sanırım. Eğer özellikle zaman yolculuğu ile ilgili kitapları takip ediyorsanız alın okuyun ama mükemmel bir akış beklemeyin. 

Muhtemelen, baş karakterimiz Geoffrey biraz yakışıklı ve alımlı çalımlı olsaydı daha çok tutacaktım kendisini ve kitabı :p


Sevgili tur takipçileri, öncelikle okuyan gözlerinize sağlık, blogumda devam etmekte olan kitap çekilişine katılmayı unutmayın diyerek sizlere veda ediyorum.


Kitap Çekilişi için tık tık**


Sizi seven;




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. Fatma Başar24/8/13 8:35 ÖS

    Ahahha bende Bay Knight'ın açıklamasına bayılmıştım. Bildiğin çocuğu yerin dibine soktu. Gerçi zaten yerin dibinde bi herif :D:D

    Vee... evet muhtemelen daha yakışıklı falan olsaymış daha iyi olurmuş :D:D **Travis gibi bi bad boy bulamadım ya ben :(((

    YanıtlaSil
  2. Rush Finley! sana Travis'in adını unutturacak :) Too Far serisi bebeğim :)

    YanıtlaSil
  3. Fatma Başar24/8/13 8:56 ÖS

    Onu okumayan bi tek ben kalarak çok yalnızlık çekiyorum buralarda.... En kısa zamanda okuycam ama bu böyle olmazz!!!

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML