19 Ocak 2014

Kitap Yorum: İLK DEFA || Cora Carmack (Yorumlayan: Küçük Kız) Konuşan Kitaplar ile Blog Tur #2. gün


Selam Millet!


Uzun zamandır çıkmasını beklediğim kitap Cora Carmack'ın Losing İt kitabı, İLK DEFA olarak Pena Yayınlarından çıktı :) Umarım bütün dünyada büyük bir keyifle okunan bu kitabı okuma zevkinden kendinizi mahrum bırakmazsınız :) Kitap ile ilgili kısa bir tanıtım yaptıktan sonra seri ile ilgili kısa bir bilgi vereceğim sizlere ve en son olarak da kitap yorumu ile sizleri başbaşa bırakıyorum :)


Serimizin adı Losing İt! Seri ile ilgili daha detaylı bilgi istiyorsanız sizi blog ikizimin çalışmasına alayım. Tuğçe'nin Kitaplığı


Kitaplarımızın okunma sırası şöyle, (ben ilk kitabı ve 1.5 i okudum şimdi ikinci kitaba başlayacağım, seri oldukça eğlenceli devam ediyor gibi gözüküyor :)









Serinin Okuma Sırası:
1- Losing İt - İlk Defa (çevrildi)
1.5 - Keeping Her
2- Faking It
3- Finding İt
3.5 - Seeking Her (28 Ocak 2014 – ABD)





Üniversitenin tek bakiresi olarak mezun olmak istemeyen Bliss hızlıca birini bulup bu işi çözmeye karar verir. Mümkün olduğunca çabuk... Tek gecelik bir ilişki... Bliss o kişiyi bulur ancak gerçekten gülünç bir bahaneyle onu yatakta bırakarak kaçar. Ertesi gün sınıfa giren yeni tiyatro öğretmeni ona çok tanıdık geliyordur. Bliss tam sekiz saat önce onu yatakta bırakmıştır... Yalnız... Çıplak...


KİTAP YORUM:

Bliss üniversite son senesinde hala bakireliğini koruyan kontrol manyağı bir kızdır. En yakın kız arkadaşı Kelsey Summers onu kolundan tuttuğu gibi bu "sorunundan" kurtulması için erkeklerin çok rağbet gösterdiği bir gece klübüne götürür.

Bizim kontrol manyağı kızımız Bliss, armutun sapı, kibritin çöpü derken ona kusur bunda basur geceyi sarhoş ve yanlız bir şekilde bitirmeye niyetlidir. 

Bliss çok içkinin vermiş olduğu etkilerden bir nebze kurtulma amacıyla tuvalete gitmek için hareketlendiğinde ne görsün, koca barın ortasında kitap okuyan sarışın bir taş! :) İkili muhabbet etmeye başlarlar ve olaylar gecenin ilerleyen saatlerinde Bliss'in beklediğinden çok farklı yerlere gider :) Panik atak kızımız Bliss, mikemmel İngiliz aksanlı, taş vücutlu beyimizi Garrick'i ; kendi evinde(!) kendi yatağında(!) çırılçıplak(!) bırakır ve kaçar(!) :)

Ertesi gün ise hayat ona o kadar güzel devam etmeyecektir, yeni (ve son döneminin) ilk dersinde okulda yeni işe başlayan hocasının (Garrick'in) dün gece çırılçıplak bırakıp kaçtığı adam olduğunu anladığında her şey daha yeni karışmaya başlayacaktır. :) 

Genel olarak beni güldürdü Bliss, kendine olan dürüstlüğü ve bazen gereksiz paranoyaları sizi kitapla bağlı tutuyor. kendimi okurken sürekli gülümserken bulduğum bir gerçektir. Kitabın içerisinde ufak bir kaç cümle hatasından başka akıcı bir çeviri okuyacağınızı söyleyebilirim. :) 

Bu kitaba çok Bad Boys yapmak istedim ama Garrick tam bir Romeo, kesinlikle kötü çocuk diyemem :) Cast'a koymayı düşündüğüm yakışıklı ile dibinizi düşürmeyi planlıyorum :) 

Kıskanç Garrick beni benden aldı bir kere onu itiraf edeyim hemen, kitapta kesinlikle aşık olunacak bir jön, bol bol gülünecek başarılı dialoglar ile güzel bir kurgu var :) Bence kitabı okumak için buda yeterli bir sebep :)

Çok da uzatmadan sizleri LOSİNG İT'i okurken duygusal değişimler cetveli ile veda ediyorumm ;) Turumuzu takip etmeye devam edin ;)



Sizi hep seven;




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 yorum:

  1. Bu kitap "Komik bir biçimde sevimliydi". Ya da "Komik bir biçimde seksi". Sizce hangisi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komik bir bicimde sevimliydi sanirm :) daha seksi kitaplar okudum :)

      Sil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML