16 Ocak 2014

Kitap Yorum:Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün || Liane Moriarty (Yorumlayan: Rüya Kız )

MERHABALAR!

Rüya Kız'ınız uzun bir aradan sonra yorumu ile geri döndü efenim :) peş peşe okuduğum ve hali hazırda yorumlarını yazdığım harika ve bir iki tanede hayal kırıklığı olan kitaplarla geri döndüm sizlere ^^ ( iyi ettim demi (: )

Öncelikle beğendiğim yorumu sizlerle paylaşayım ki dönüşüm muhteşem olsun ^^ keyifli okumalar efennim....

Liane Moriarty || Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün  

“Yeni bir yayınevi ve yepyeni bir yazar”  diyerekten başladığım ve fazlaca etkileyici bir kitabı  daha kitaplığıma kaldırmaktan gurur duyan ben, küçük bir araştırma sonrasında bir de ne göreyim !!! yazarın bir sürü bir sürü daha kitabı varmış ^^

Kalemini çok seveceğiniz bir yazar olduğunu belirteyim öncelikle. Konusunun okuduğumuz diğer kitaplardan farklı olduğunu ve bu farkın da akıcılığa sebebiyet verdiğini de yazdıktan sonra nasıl bittiğini artık siz düşünün….

Kitabın son sayfasını da kapattığınızda kendinizi Alice ‘in yerine koyuyor ve "halimize şükür" demekten kendinizi alamıyorsunuz. 

Zira amaçsız bir kabullenme ve kaybettiği on yılı geri istemek en doğal hakkımız/hakkı… peki bu hakkı kazanıyor mu Alice?
Okuyup öğreneceksiniz :)

Benim gözümde kısaca konusu;

Alice gözlerini açtığında, daha doğrusu açmaya çalıştığında kendini spor salonunun ortasında ve tepesinde bin bir çeşit yüze bakarken bulur. İçlerinden sadece arkadaşı Jane’i tanır. Kendisini en son bıraktığında on dört haftalık hamile olan Alice, elini hemen karnına götürür ve bebeğinin durumunu sorar. Aldığı cevap ise birbirine bakan yüzlerdir.

Sonrasında mı ne oldu?

1998 yılından 10 yıl sonrasına geçiş, üç tane hatırlamadığı çocuğu ve en son bıraktığında deli gibi sevdiği kocasından boşanmak üzere olduğu gerçeği…
Alice için şimdi önemli olan kaybettiği yılları tekrar geri almak ve hatırlaya bilmektir.

Arka kapak yazısında ki açıklama en güzel ifade şekli.

Bknz:

Alice hayatının en güzel anılarını geri almak için affetmeyi, affetmek için unutmayı, unutmak içinse her şeye yeniden başlamayı öğrenmek zorundadır….


TAVSİYEMDİR… 


Orjinal Kapak
















Sevgilerle
Rüya Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

5 yorum:

  1. Hayatının on yılını hiç yaşamamış gibi hissetmek nasıl bir şey acaba. ?
    Orjinal kapak daha farklıymış ve ismi de farklı galiba . Teşekkürler Rüya kız ...

    YanıtlaSil
  2. kapağına bayıldımm ..

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle orjınal kapağı daha çok beğendim ^^

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML