3 Haziran 2015

Kitap Yorumu: KORUYUCU || Margaret Mallory (Yorumlayan: Küçük Kız)

Herkese Merhaba!

Bİr İskoç romanı ile uzun bir aradan sonra bloğuma geri dönmüş bulunuyorum :D Kitap beni kapağından, ismine kadar oldukça heyecanlandırmıştı ilk çıktığı günlerde. Kocaeli Fuarı'ndan beri elimde bulunmasına rağmen bir türlü okuma sırasına alamadığım kitabımı dün elime aldım ve anında bitti zaten :D Her güzel şey gibi buda kısa sürdü :p

Sizlere öncelikle kitabımızın konusu ve kapağını sunuyor, sonrasında çok sevdiğim ve heyecanla takip ettiğim Aspendos Yayınlarının yeni serisi hakkında kısa bir bilgi verecek, yazarın ülkemizde çıkmış diğer kitaplarınıda kısaca anlattıktan sonra nihayetinde yorumuma geçeceğim :D İlginizi çekmeyen olursa aralarda atlarsınız artık :


KORUYUCU || The Guardian (Return of the Highlanders #1) 

Dört korkusuz İskoçyalı savaşçı, kendilerinin hakkı olan kaleyi almak için ait oldukları topraklara dönerler. Kabile halkının güvenini ve sevgisini kazanan bu dört kahraman savaşçı, meydan okumaya ve savaşmaya hazırlanırlar.

Uzun yıllar boyunca evinden ve ailesinden uzakta mücadele veren Ian MacDonald, tehlikede olan kabilesi ve kendisine ihtiyaç duyan ailesi için evine dönme kararı almıştır. Ancak geçmişten gelen yanlışlar ve hatalar Ian'ın peşini uzunca bir süre bırakmayacaktır. 


Çok genç bir yaştayken gelin olan Sileas, Ian'a tüm kalbiyle bağlıdır. Ian, onun parlayan zırhı içindeki kahraman şövalyesiydi.
 

Ian, Sileas'a yardım etmeye çalışırken onun onurunu kurtarmak durumunda kalmış ve Sileas'la zorla evlendirilmiştir. İstemediği karısıyla birlikte olmaktansa savaşmayı tercih eden isteksiz koca, beş yıl sonra evine dönerken daha iyisini hak ettiğini düşünmektedir. Evine döndüğündeyse yıllar önce evlenmiş olduğu tuhaf görünümlü genç kızı, büyümüş ve muhteşem bir güzelliğe sahip olmuş bir şekilde bulur. Ve, şeytani bir çekiciliği olan bu İskoçyalı, sonunda aşık olur. Kırık bir kalple kendini beklemekte olan Sileas'tan ikinci bir şans ister...
 

Ve 'hayır'ı bir cevap olarak kabul etmeyecektir...

 
DÖRT İSKOÇ SAVAŞÇISI SERİSİ || Return of The Highlanders
 
Margaret Mallory'nin Return of The Highlanders serisi Türkçe'ye "DÖRT İSKOÇ SAVAŞÇISI" olarak çevrilerek Nisan 2015'te raflardaki yerini aldı. Serinin ilk kitabı olan " THE GUARDİAN" Koruyucu, 4 İskoç savaşçılarından Ian'ın hikayesini anlatmaktadır. Serinin bütün kitaplarının orjinal kapakları aynen şöyle;
 


 Serinin 2. Kitabı :  THE SİNNER || Günahkar
 Dört korkusun İskoç Savaşçısı topraklarını ve miraslarını almak için Highlands'e geri dönerler. Ancak savaş alanında elde ettikleri tecrübeleri onları asıl meydan okumaya henüz hazırlayamadı... 4 inatçı İskoç güzelinin kalbini kazanmaya...

Dayanılmaz Arzu

Alex MacDonald iyi bir savaşçı ve kadınlar arasında yiğitliği ve çapkınlığı ile bilinmektedir. Asla bir koca adayı olarak değil. Ama şimdi  But now his Klan Şef'i ondan bir fedakarlıkta bulunmasını istiyor, bütün Highlandse zarif güzelliği ile meydan okuyan Glynis MacNeilile evlenmesini.

Aynı kalp kırıklıkları, Glynis başka bir yakışıklı hergeleyi daha red eder. Her ne kadar Alex'in geçmişi, bu birlikteliği zora koşuyor olsa da Glynis günaha karşı koyamaz ve onun eşi olur. Peki,  beraber keşfettikleri yeni bu güçlü tutku klanlarını, evlerini ve kendi hayatlarını tehdit eden düşmanlarının karşısında yeterli olacak mı?


(Çeviri Şahsıma ait olup, izinsiz kullanılması halinde yasal yollara başvurma hakkımın saklı olduğu ihtaren bildiririm. Küçük Kızın Büyük Kütüptanesi)


 (Diğer çeviriler yakında yayına eklenecektir.)


SERİNİN 3. KİTABI || SAVAŞÇI
Dört korkusun İskoç Savaşçısı topraklarını ve miraslarını almak için Highlands'e geri dönerler. Ancak savaş alanında elde ettikleri tecrübeleri onları asıl meydan okumaya henüz hazırlayamadı... 4 inatçı İskoç güzelinin kalbini kazanmaya...
 

Star-Crossed

From the Isle of Skye to the battlefields of France, Duncan MacDonald has never escaped the memory of the true love he left behind. Deemed unworthy of a chieftain's daughter, Duncan abandoned the lovely Moira to prove his worth in battle. Now, when called upon to rescue her from a rival clan, one thing is certain: Moira's pull on his heart is stronger than ever.

Bartered away in marriage to a violent man, Moira will do anything to ensure she and her son survive. When a rugged warrior arrives to save her, the desperate beauty thinks her prayers have been answered—until she realizes it's Duncan. The man who once broke her heart is now her only hope. Moira vows never again to give herself—or reveal her secrets—to the fierce warrior, but as they race across the sea, danger and desire draw them ever closer.



 SERİNİN 4. VE SON KİTABI || KLAN ŞEFİ

 Four fearless warriors return to the Highlands to claim their lands and legacies. But all their trials on the battlefield can't prepare them for their greatest challenge yet: winning the hearts of four willful Scottish beauties.

A Warrior's Heart

Connor, chieftain of the MacDonalds of Sleat, holds the fate of his people in his hands. Rival clans are plotting to take over his lands, and duty determines whom he will fight, trust . . . even marry. Seeking guidance, Connor turns to Ilysa, a young lass with the gift of foresight, who reveals an approaching danger-and a passion that burns only for him. But the warrior must make a powerful marriage alliance, and Ilysa's bloodline is far too humble. 

With her powers to heal and see evil where others cannot, beautiful Ilysa dresses plainly, speaks softly, and loves her chieftain from afar. Yet when Connor finally stokes the embers of desire that have so long burned within her, Ilysa feels bliss unlike any she's ever known. Now as he is forced to place duty before happiness, Ilysa senses Connor is in grave peril. Can she find a way to prove she is the woman he needs by his side?



KİTAP YORUMU
 
Connor, Alex, Duncan ve Ian... Küçüklüğünden beri beraber olan ve birbirine sadık bu 4 güçlü İskoç savaşçısı 5 sene sonunda savaştan çıkıp, evlerine kendi topraklarına geri dönerler. 4 savaşçıda arkada ne bıraktıklarını unutmuş, neyle karşılaşacaklarından bi-haberdir. 
Koruyucu serinin ilk kitabı ve Ian'ın hikayesi ile başlıyor. İan , savaşa gitmeden önce zorla  küçüklüğünden beri koruyup kolladığı henüz 13 yaşındaki Sileas ile ailesinin zoru ile klan çıkarları uğruna bir evliliğe sürüklenir. Evliliğin gereklerini yerine getirmeyi red ettiği gibi düğünün ertesi günü kaleyi diğer 3 savaşçı arkadaşı ile terk eden İan 5 sene sonra evine geri döner. 

Tabiki hiçbir şey arkadasında bıraktığı gibi değildir özellikle Sileas. :D
 Bu kısmı şu alıntı ile destekleyim hemen;

Silenas mumu yakıp öfkeli bakışlarını ona dikti.
"Bu benim yatağım," dedi İan.
"Ne cüretle ben uyumaya çalışırken kafana göre gelip beni rahatsız edeceğini düşünürsün?"
"Sen benim karımsın," dedi İan. " Buda seni rahatsız edebileceğim anlamına gelir."
"Şimdi karın oldum öyle mi? Önceden öyle düşünmüyordun ama?"
Yukarıdan aşağıya süzere, "Şimdi seni karım olarak almaya hazırım," dedi İan." Oldukça hazırım."
"Öyle misin? Bu kadar zaman sonra bu kararla karşıma gelmende etkili olan şey nedir?"
"Biliyorum, gitmeden önce sana bazı uygunsuz şeyler söylediğimi duydun. Ama şimdi seni çok çekici buluyorum. Hemde çok çekici."
"Söylediğin şey beni yatağa atmak istediğin anlamına mı geliyor."
Ayağa kalkıo Sileas'ı kendine doğru çekti Ian.
"Mutlaka yatağaa gireceğiz Sil." dedi kulağına. "Beni bekletme."

 5 senenin üzerine bir güzel serpilen kızımızı gören Ian kısa bir dumur oluyor anlayacağınız ve karısının peşinden ( 5 sene sürekli evli olduğunu red ettiği :D ) deyim yerinde ise bir yavru köpek misali koşturuyor :D 

İan ile Sileas'ın atışmalarını özellikle sürekli, Ian'ın red edilişini okumak büyük keyifti. Yazarın önceden Arzu Şövalyesi ile Haz Şövalyesi'ni okumuş ve sevmiştim ama bu seri diğer iki kitaptan açık ara daha önde :) 



İskoç okumayalı çok uzun bir zaman olmuştu, geri dönüşün bu güzel İskoç romanı ile olması beni oldukça mutlu etti :) Eğer Tarihi aşk romanı ve özellikle İskoç romanı seviyorsanız bu kitabı ve seriyi kaçırmayın ve sepetinize atın derim. :)

Seriye İniglizce devam edip vakit buldukça yorumlarını bloğa ekleyeceğim. Kitapların arka kapak yazılarından sadece 2. kitabınınkini çevircek kadar zamanım olduğundan serinin son 2 kitbaını çevirisi şimdilik kaldı onları ilerleyen günlerde revize edeceğim :D

Okuyan gözlerinize, search eden ellerinize sağlık efenim. Sağlıcakla, takipte kalın.
Sevgilerimle;
Küçük Kız
 





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. Ayy yaşasın,bütün kitaplar çevrilmiş. Bayılırım tarihi aşk'a. :D Hemen bu seriyi de okumaya başlayayım. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ! Blogumda `Bloglar arasi dayanisma etkinligi` ni baslattim. Katiliminiz, ben ve benim gibi arkadaslar icin cok onemli. Davetimi kabul edersen cok sevinirim. Sevgiler izmirleydisi :)

    YanıtlaSil
  3. selam çok beğendiğim bir blogger sın ve sıkı takip ediyorum bu blogu :D
    Ve kendi blogum da seni mim ledim müsaait olursam bir bakarsın:)
    Adres: http://birkitapolsam.blogspot.com.tr/2015/07/mim-o-mu-bu-mu.html

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML