7 Ocak 2013

Kitap Yorum: MEFİSTO'NUN ÖPÜCÜĞÜ || Trinity Faegen


MEFİSTO'NUN ÖPÜCÜĞÜ 

Bugün ki yorumum Mefisto Anlaşması serisinin Dex Yayınları tarafından çıkarılan 2. kitabı "MEFİSTO ÖPÜCÜĞÜ" kitabı.

Kitap ile ilgili yorumuma geçmeden , bu kitabın çıkmasını aylardır beklediğimi belirtmek isterim. İlk kitap olan "Mefisto"yu ( Tanıtım için Tık Tık*) okuduktan sonra ikinci kitap ile ilgili derhal araştırmalara geçmiştim.Bu kitabın devamı bende öyle bir saplantı olmuştu ki kelimelerle ifade edebileceğimi sanmıyorum:)

TÜYAP'da soluğu, Dex Standında almış ve bu kitabı ve direk ikinci kitabın durumunu sormuştum :( Ocak ayında çıkacağını duyduğumda yaşadığım şok dün gibi aklımda :) (Kitaplar konusundaki sapıkça takıntılarım olduğunu hiçbir zaman inkar etmedim, bu da kanıtlarından biri sanırım.) Ama bu kitap beklentilerimin üzerinde bir performans sergileyince, deyim yerindeyse sabırsızlık ve nihayetinde çekilen acı :) çekilebilir olmuştu.




Paranormal türde çıkan çoğu kitabı bir kere Mefisto Anlaşması Serisinden ayırmak istiyorum. Zira, Olympos Dağı ve Tanrıları, Tanrıçaları ile ilgili okuduğum onca kitabın arasında bu kitap o kadar orjinal kaldı ki... Kesinlikle ayrı bir yeri hak etmekte.
Yunan mitolojisi, iblisler ve melekler (anabolar) ile ilgili daha ne yazılır? mı diyorsunuz, size cevabım "Mefisto Anlaşmaları'nı daha okumamışsınız" olur. 
Kitap elime bugün geçti ve nasıl bitti anlamadım, evet mükemmel bir şey bekliyordum ancak bu kadarını da beklemiyordum.! Abartıyorum sanıyorsanız bu konuda beni seve seve mahcup edebilirsiniz, sadece alın ve okuyun :)
Yorumum;
İlk kitapta Sasha ve Jax'ın birlikte olma ve Mefisto akdini gerçekleştirmelerini bir solukta okumuştuk, yazar ilk kitabın performansından tatmin olmamış ki (yok artık derim:) bu muhteşem kitap ortaya çıkmış :)

İkinci kitabımızda, Mefisto kardeşlerden Key (Kyros) in hikayesini okuyoruz. Jordan (erkek ismi olduğuna aldanmayın kendisi kitabımızın kız kahramanı olur:) Amerikan Başkan' ın kızı olarak oldukça zor ve yoğun bir hayat yaşamaktadır. 2 yıldır beraber olduğu Matthew ile birlikte evlerinde sakin bir öğleden sonra geçirirlerken silahlı bir saldırıya uğrarlar ve Jordan arkasında kanlar içerisinde yatan sevgilisini bırakarak kaçırılır.

Eryx, ruhunu almak için gözünü Amerika Başkanı'na dikmiştir ve kızını kaçırıp ona koz olarak kullanmayı planlamaktadır. Sasha ve Jax, televizyonda Başkan'ın kızının kaçırıldığını öğrendiklerinde altından Eryx'ın çıkacağından şüphelenmektedirler ve bu şüpheleri kısa zamanda doğrulanır.

Kimsenin hesaba katmadığı şey ise (Eryx'ın' in bile) Jordan' ın bir Anabo olmasıdır. Kaçırılma olayında ne yazık ki bu gerçeği Eryx'de öğrenir ve planları artık değişmiştir ve tabi Jordan'ın kaderi de… Eryx,  onu alıkoyup  ve oğullarını doğurmasını talep etmektedir. Birlikte yapacakları çocukların yenilemez olacağına inanmaktadır. Bilmediği bir dünya ile acı bir şekilde tanışan ve zorla alıkonulan Jordan' ın, Şeytan gözlü bu adamın ondan istedikleri karşısında kanı donmuştur.Ama panik yok J Key, Jordan'ı kurtarmak için çoktan yola çıkmıştır bile.
Jordan kendi hayatını bütünüyle değiştirecek bir karar vermek zorundadır artık. Bu tercih, güvenli hayatını ve bütün sevdiklerini geride bırakmasını gerektirecektir. Bütün sevdikleri, ailesi, yaşayıp yaşamadığını bile bilmediği erkek arkadaşını ve ona ait bütün her şeyi bırakması gerekecektir.
 
Key bana Obsidiyen (Detaylar için Tık Tık*) kitabında ki Deamon'ı anımsattı. ( Tabi O, benim biricik öküz’üm onun yerini kimse alamaz :) ama Key, gerçekten bir kızı tavlamak konusunda ne kadar bilgi sahibi olduğunu daha ilk sayfalardan belli etti.


Ayakları yere basan bir kitaptı, spoiler vermekten çekindiğim için daha çok şey yazabilecekken yazmıyorum, yazamıyorum :) Ama Key ile Jordan'ın inatlaşması, muhabbetleri, kıskançlıklar ve öpüşmeleri kitabı son sayfaya kadar büyük bir merakla ve zevkle okumamı sağladı.

Kitabın asıl sürprizi ise ikinci bir Anabo'nun ortaya çıkması oldu. Her kitap da bir Anabo ortaya çıkacak diye düşünürken ikincisinin ise trajik denebilecek bir şekilde ortaya çıkmasının şoku hala üzerimde tazedir. Üçüncü kitabı şimdiden merakla beklemekteyim. ( bu sefer akıl sağlımı cidden korumam gerekecek:)

Kitabın sonunda ise nefes almayı kendime defalarca hatırlatmam gerekti. Gerçekten beklemediğim bir sondu ve kitap baştan sona ona ayrılan bütün zamanı hak ettiğini ispatladı. Bu kadar büyük bir fedakarlığı eminim hiçbiriniz kitabı okurken Jordan'dan beklemeyeceksiniz. ;)

Kitapla ilgili güzel detaylardan biride, yüzlerce yıldır ortada hiçbir Anabo yokken, deyim yerindeyse karınca gibi türemelerini ve büyük savaş ve arkasındaki kişiler ile ilgili güzel detaylarında bulundurması olmuş, her ne kadar bütün soru işaretlerini kaldırmasa da yazarın ustalığını ortaya koymuş kesinlikte. ( Bu hayal gücü değil de nedir? Saygı duyuyorum sana Trinity Faegen)

Dex, kitap seçiminde ki kaliteyi ve kabiliyeti bana defalarca ispatlamış bir yayın evi olarak bu sefer kesinlikle alkışı hak ediyor.
 Sizi de bu Fenomende yanımda görmek umuduyla, yorumlarınızı eksik etmeyin.
Sevgilerle





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

5 yorum:

  1. Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Gerçekten çok değerli bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim. (: yazar şu üçüncü kitabı yazmayı bitirsede biran önce çeviriye girsede çıksa! (: Tanrım beklerken ölücem galiba :)

    YanıtlaSil
  3. TC Yağmur Damla Saylan19/7/13 2:34 ÖS

    bu kitabın ilkini okudum 2.kitabıda almayı dört gözle bekliyorum ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. ucuncu kitap ne zaman cikacak herhangi bir fikriniz var mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi en son 3. kitap ile ilgili telif hususunda bir sıkıntı yaşıyordu. Yazar son kitabını yayınevi aracılığı ile değil kendi çıkardığından yazara ulaşılmaya çalışılıyordu. Konunun akıbeti ne oldu sonra ne yazık ki bilmiyorum. :/

      Sil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML