20 Şubat 2013

BENİ SEÇ || THE SELECTİON - Kiera CASS * Okudum, Bitti! TEAM MAXON!


Merhabalar!

Ve ve ve Sonunda ÇIKTI! Okudum-Bitti :( Neden bitti :(
"Kızlar sizi bu tarafa alalım, tavlanacak bir prensimiz var ;)"

Benden ötürü, bu yazıyı bu haftalar sıkça orda burda gördünüz :) Şimdi dediniz ki neler oluyor Küçük Kız yine kime göz dikti :D, sanırım daha başında TEAM MAXON olduğumu bu kadar belli etmemem gerekiyordu ama elimden gelen birşey yok! Bu adam, bebeğim insanın aklını alıyor :)




Şimdi bu deli kız neyden bahsediyor diyeceksiniz , hemen konuya giriyorum. Mükemmel kapak tasarımı ile geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini alan "BENİ SEÇ // THE SELECTİON" kitabı öyle bir fenomen oldu ki, bu hızlı büyüyeceğini açıkcası ben bile beklemiyordum.

 SPOİLER VERMİCEM DİYE ÖLCEM BURADA! OKUYUN YAHU ŞU KİTABI =)

Üçüncü Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin yerine kurulmuş Illéa adlı ülkede geçiyor olayımız. Bu ülke monarşiyle yönetiliyor. Halk kendi içerisinde 8 sınıfa ayrılmış,

-Birinci sınıfta yaşayan vatandaşlarımız Kral'a yakın, zengin ve güçlü ailelerden oluşuyor.

-İkinci ve üçüncü sınıfta yaşayan vatandaşlarımız birinci sınıftakilerden daha az zengin olan bir sınıf.

-Dörtler öğretmenlik gibi meslek gruplarında çalışanların bulunduğu bir sınıf, düşük gelirli bir sınıf

-Beşler, sanatçılardan oluşan bir sınıf, 
-Altılar, hizmetçilerden oluşuyor. 
-Yediler ve Sekizler ise neredeyse yiyecek yemeği olmayan evsizler.
Bu oldukça vahsi ve kesin bir sistem. Naçizane beni Yedilerin ve Sekizlerin hali mahvetti. [Böyle şeyler okurken içim buruluyor, mahvoluyorum ya :( ] 





America Singer, Illéa' da yaşayor ve Beşler sınıfına üye. Çok güzel bir sese sahip ve değişik enstürmanları çalabiliyor. Daha üst sınıfların kutlamalarına katılıp, şarkı söyleyerek para kazanıyor ve ailesine destek oluyor. Kızıl saçları ile güzel, kendi halinde bir kızcağız =)






Aspen, America'nın sevdiceği. Kendisi, Altılar sınıfına üye, babasını kaybettiği için ölümüne çalışıp ailesine bakmaya çalışmakta. (Daha fazla birşey yazmıcam onun hakkında, kılım ben ona, huh)

Prens Maxon!
Illéa'nın  Kral ve Kraliçe'sinin oğulları Prens Maxon!
Ülkenin Prensi 21 yaşına basmak üzere ve artık onun için evlenme çağı gelmiştir. ( Senin tipini yirim=) Ya bir insan bu kadar nazik, ince düşünen, eğlenceli, anlayışlı olabilir mi?
Utangaçlığı hele beni benden aldı kitap da dedim ki ruhumu teslim ediyorum. O bilememzlik halleri, başına bir şey geldi diye koşarak gelmesi o gözlerinde bakış!

Arkadaş nasıl TEAM MAXON olmıcaksın! Mümkün mü :D 




Seçim, prensin gelecekteki prensesini bulmak amacıyla halk arasından seçilecek 35 kızla düzenleyeceği bir tür yarış. Seçim'e katılmaya hak kazanan 35 kız, Prens ile birlikte Saray'da yaşayacak, en güzel ve bakımlı halleriyle türlü türlü vesilerle kızları tavlamaya çalışacaklar. Aralarından seçilen bir kız Illéa'nın Prensesi olacak. 

(Şimdi bu önemli değil, önemli olan benim biricik Prensim Maxon ile evli olacaak! :) 





[Boşuna tavlanacak Prensimiz var demedik herhalde ;)]



Şimdi işte burada işlerimiz biraz karışıyor. America'nın aslında Seçim'e katılmak gibi bir isteği yok çünkü onun Aspen'i var :) Ama Aspen alt sınıftan... Ama onlar birbirlerini iki yıldır bunları hiç önemseden seviyorlar. 


Peki, America elemeleri geçer ve yarışmaya katılmaya hak kazanırsa ne olacak? Aspen ile America ilişkisi bu durumdan nasıl etkilenecek? Prens Maxon (yirim ben onu) aradığı aşkı bulabilcek mi?


Birde Asiler'imiz var. Güneyliler ve Kuzeyliler olarak ikiye ayrılan bu Asiler'in Saray'da aradıkları birşey var... Alah aşkına bunlar ne arayıp duruyorlar da saldırığ duruyorlar Saray'a ikide bir. :7

Sorular, sorular... Ama sizi baştan uyarıyorum, Yazar ( Sevgili Kiera sana teesüflerimi iletmeyi bir borç bilirim.) öyle bir yerde kesti ki kitabı, işte! Sonunda kalbime iniyor, dedim...



" Ne seni ve Maxon'ı seçiyorum, ben kendimi seçiyorum..." dedi ve olay bitti arkadaş!

ikinci kitap olan ELİTE, artık halatla falan çekerek bekliyorum, o derece :)



















Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. Böyle kitap yorumu mu olurmuşş kızz :D:D Allaım bi yandan kahkaha atıyorum bi yandan bu delli kız nasıl tutulmuş diyorum :D Team Maxon olduk çıktık sonumuz hayrola hahahha :D

    YanıtlaSil
  2. Okudum bitti calismalarina yorumlarina bayiliyormmm bayiliyorummmm :)) ellerin dert gormesin kuzummm :))))

    YanıtlaSil
  3. Gene döktürmüşsün =D Resimler ve renkli yazılarla oldukça keyifli olmuş =)

    Her zamanki gibi okurken çoook güldüm. Halatla çekmek iyi fikir, yardım lazımla gelirim ;)

    Valla alın hepsi sizin olsun. En iyisi Team America!

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML