19 Mart 2014

Kitap Yorum | Play List | My Dream Cast : SENİNLE || Jasinda Wilder - Konuşan Kitaplar ile Blog Tur

Herkese Merhaba!!!

Bugün sizlerle yeni bir yayınevi olan ve CnR Kitap Fuarında özellikle sosyal medyacı ve blogger arkadaşlara gösterdikleri incelik ve önemle kalbimi fetheden PENA YAYINLARI'ndan çıkan SENİNLE kitabının yorumu, play listi ve mini castı ile beraberim.

Kitap çıktığı günden beri yurt dışında oldukça konuşulan yazar Jasinda Wilder'ın FALLİNG Serisinin ilk kitabı olan FALLİNG İNTO YOU || SENİNLE kitabı.

Fallin Serisini merak edenleri şu linke alayım : YAZAR SERİ TANITIM || FALLİNG - JASİNDA WİLDER
Yazarın Diğer Kitaplarını merak edenleri şu linke alayım : YAZARIN DİĞER KİTAPLARI


Kitap Tanıtımı
SENİNLE || JASİNDA WİLDER
Nell Hawthorne çocukluk arkadaşı Kyle Calloway’e âşıktır. Aşkları hiç bitmeyecek gibidir. Ancak bir gece Kyle trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeder ve bu kaza Nell’i tamamen değiştirir.
Kyle’ın cenazesinde Nell, ilk defa Kyle’ın kardeşi Colton’la karşılaşır ve her ikisi de Kyle’ın yokluğunda hayatlarına yeni bir yön çizer. Yıllar sonra bu ikili tekrar karşılaşır; bu sefer bu karşılaşma onları hiç tahmin edemeyecekleri tatlı bir çıkmaza götürecektir…

KİTAP YORUMU
Aslında bu tarz bir kitabı bana ne okuttu emin değilim. Sizinde iyi bildiğiniz üzere, içerisinde beni duygusal olarak sallayacağına inandığım hiçbir kitabı elime almıyorum ama bu kitap garip bir şekilde çekti beni. Sonuç olarak tabi ki beni alaşağı etti ne diyebilirim ki.. kendim ettim kendim buldum...
Kitabın başında yazar bizi Nell (esas kızımız) ve Kyle (ölü esas çocuk) arasında büyüyen mükemmel bir aşk hikayesi ile karşılıyor. Siz bile kitabın konusunu ve Kyle'ın bir yerde öleceğin bilmenize rağmen kendinizi kaptırıyorsunuz bu hikayeye... Kendinize engel olamıyorsunuz...
Kyle her bakımdan Nell için mükemmel bir sevgili,dost. Nell'in en yakın arkadaşı, sırdaşı, evleri yakın hayatları yakın ve her konuda birbirlerini tamamlıyorlar. Ne zaman ki Nell 16 yaşında okulun popüler çocuğundan ilk çıkma teklifini alıyor ve bunu Kyle ile paylaşıyor, Kyle ile Nell arasında bir şeyler bu teklif değişmeye başlıyor. 

Nell'i başka bir erkekle düşünmek durumunu sindiremeyen, çok kıskanan ve kendi kendine verdiği bu aşırı tepkinin sebebini anlamaya çalışan Kyle'ı alıp içime sokabilirdim. Bir insan o yaşta bu kadar tatlı olmamalı hakikaten.Günah..
Kyle, hiç kuşkusuz her yaşın kafasında kurduğu, özlemini çektiği bir erkek. Neşeli, hassas ve romantik. Akıllı ve sorumluluk sahibi biri olmasının yanında yaramaz ve eğlenceli... Sevgili yazarımız Jasinda öldürmek için seçtiği bu karakteri bu kadar mükemmel yaratarak okurları ile cidden ne yapmaya çalıştığını anlamayamadım.. 
(Kyle'in ölümü beni hala derinden etkilemekte sanırım.. Bundan Jasinda'ya birazcık tepkiliyim! BİRAZCIK AMA!!!)
Sonuç olarak, en başından bildiğimiz bu acı olay, hiç beklemediğiniz bir yerde vuku buluyor ve size salya sümük ağlamaktan başka bir çare bırakmıyor. Arkasından gelen yas sürecini okurken iki kere oksijen tedavisi oldum! Ağlamaktan içim dışıma çıktı! Spoiler vermemek zorundayım o yüzden bu kadar ağlamanın sebebi olan olayları okumanız gerekecek sevgili okurlar..

“Her zaman Colton’a aşık değildim; ilk başta, onun küçük kardeşi Kyle’a aşıktım. Kyle benim ilk gerçek aşkımdı, her anlamda ilkimdi.”


Kitabın en meşhur alıntısı bu sanırım :) Birde Colton'ımız var. Kyle'ın cenazerinde birden önümüze çıkıyor kendisi. Kyle ne ise Colton tam tersi canlarım. Bad boys diyemem ama görüşünüzü ve yaşama tarzına bakarsınız hiç kuşkusuz öyle bir imaj çiziyor. 

Nell ile aralarında büyük bir ortaklık var o da acıları (tabi Colton açısından tek Kyle değil ama o da kitapta beni mahveden ayrı bir kurguydu neyse)  Nell ile Colton ağzından okuduğumuz hikaye bu kısımdan sonra Colton'ın ağızına dönüyor. Sizi resmen içine alıyor.
Olaylardan 2 yıl sonrasında New York'ta bir parkta Nell ve Colton'ın yolu birleşiyor, rastlaşıyor.. Nell içindeki ezici vicdan azabından kurtulamamış hayatına devam ediyormuş (edemiyormuş) gibi davranıyor yaşıyor.. Müzik ikisininde konuşa iletişim yolu, Colton çalıyor Nell söylüyor, Colton çalıyor ve söylüyor...
Kitapda insanlar birden değişmiyor, aşk herşeyi iyileştirmiyor ama yinede bir mutlu son var içerisinde tabi ki.. (Benim atomik mikroskop ile bakmam gerekti ama neyse)
Kitabın bundan sonrasını spoiler vermeden ve drama bağlamadan nasıl yazarım bilmediğimden kesiyorum. Beni derinden etkileyen bir kitaptı, işlediğ konudan ziyade yazarın cümlelerini kurarken ki kullandığı uslüp beni alaşağı etti. Kalpsiz bir insanı bile dizlerinin üzerine çöktürebileceğine inanıyorum. Okumasından pişman olmadığım ama keşke okumasaydım da bu kadar etkilenmeseydim, ağlamasaydım dediğim bir kitapdı. İyi bilirsiniz Küçük Kız'ınız sonu kötü biten, içerisinde dram olan kitaplardan özellikle kaçar, yaklaşmaz.
O yüzden kitap sizi sarsabilir eğer benim yapımda biriyseniz önden uyarayım, ama kesinlikle de okumalısınız diyeceğim bir kitap. Baksınıza bir cümlede kendimle çelişiyorum bu kitap yüzünden :)

MY DREAM CAST

NELL



KYLE



NELL & KYLE





COLTON



COLTON & NELLY










PLAY LİST
Kitaba bayılma sebeplerimden biride yazarın kitabın arkasında verdiği play list. Şarkıların hepsi birbirinden güzel ve size tavsiyem okurken mutlaka bu listeye göz atmanız ve şarkıları dinlerken okumanız. (Daha çok etkiyelebilir ona birşey diyemem ama olsun, şarkılar çok güzel^^)

FALLİNG İNTO YOU PLAY LİST

Sevgilerle,
Küçük Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. Ben bir adet Colton alabilirmiyim lutfeeeeeennn :)))

    YanıtlaSil
  2. Nell ile Kyle güzeldi,hep böyle dostum sevgilim her şeyim olmasını istemişimdir. Nelly ve Colton ise bambaşkaydı çok daha iyiydi.Okurken Nell'in duygularını o kadar iyi hissettim ki sanki benimde acım varmış gibi yazar'a büyük bir alkış !!!!

    YanıtlaSil
  3. ah bir de şarkılar beni benden aldı :)) Şarkılarda senin favorin hangisi küçük kız?

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML