12 Ağustos 2014

K-Drama İncelemesi : IT'S OKAY IT'S LOVE

Kitap canavarı As! Kız, "Kitapsız bir hayat olmadığı gibi k-dramasız da bir hayat olmaz" sloganıyla siz sevgili Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi ve k-drama takpçilerine süpriz bir post ile karşınızda olmaktan heyecan duyar..!

Not: Bu post tamamen içimden gelen masum duygularla G.Kore dolaylarını kasıp kavuran It's Okay It's Love dizisine ithafen yapılmıştır.


 "It's Okay It's Love" ın en sevdiğim afişi ile tanıtıma start veriyorum efenim..

Peki As! Kız bu diziyi neden bu kadar çok sevdi? Hemen kısaca hatta belki biraz uzunca anlatayım size.. 

Diziyi sevmekte ki en sağlam nedenim yazarlık hayatına AŞK romanlarıyla başlayıp sonradan tarz değiştirerek POLİSİYE/GERİLİM kitaplarının aranan bir numaralı yazarı ve Radyo DJ olan Jang Jae Yul'un o çapkın umursamaz ve kadınlarla çok konuşursan başına belayı alırsın modunda ki halleri. Başrol karakterinin Yazar olması ,  dizi içerisinde kitap ev kitap içeriklerinden çokça bahsediliyor olması  en büyük nedenlerimden sadece bir kaçı..  

bknz: Yazar ve Radyo DJ Jang Jae Yul nomu nomu nomu kyopta <3


Yazarımız, en son yazdığı kitabı için kendisine sağlam malzeme çıkarabilecek kişi ve kişilerin arayışı içerisine girdiği sırada şak ! diye karşısına çıkan ilk fırsatı değerlendirmeyi asla kaçırmaz. Durduğu yerde bile olayları, olaylar silsilesine dönüştürme gibi garip bir yapıya sahip olan Üniversite hastanesinin psikiyatri bölümünde doktor olan ve kendisini takıntılı hastalara ama gerçekten ! takıntılı hastalara adayan Ji Hae Soo'nun evine taşınmasıyla başlar . :)))  

Deli Doktorumuz Ji Hae Soo

Bir Tv programında karşı karşıya gelip birbirlerinden ölesiye nefret eden bu ikilinin aynı evde yaşama çabaların izlerken eğlendirecek, eğlenirken çokça düşündürecek haa bir de yer yer kıskançlıktan çıldırtacakları konusunda bize garanti veriyorlar.



                                                           bknz: Evimin banyosunda görsem  ya seni ^_^
Yazarın takıntı hastalığı ve geçmişte yaşadığı ağır travma yıllar boyu peşini bırakmıyor, korkularından ve kabuslarından o şaşalı evinin salonunda ya da yatak odasında değil banyosunda uyurken kurtulabiliyor, evet doğru okudunuz evinin banyosu onun tam anlamıyla gizli bir mabedi.. Tabi banyonun son teknolojiyle ve şık tasarımıyla donanmış olduğunu söylememe gerek yok sanırım :D 


Kızımız hangi biriyle uğraşsın. Kafayı kitapla bozan yazar bozuntusuna (!) mı, annesiyle mi yoksa hastalarıyla mı? Oy yazarken ben yoruldum. 
                                                 Psikiyatr kızımızın küçükken annesini başka bir adamla yakalamasından sonra ki girdiği o bunalım dolu haller yıllar boyu devam eder ve çıktığı adamlarla yakınlaşamamasına neden olur. Tam bu bunalım eşiğinde yaşamaya alıştığı sırada birden karşısına çılan bu yazara anlamsız olarak nitelendirdiği çekimi sadece ama sadece "adam seksi ve yakışıklı"  diyerek geçiştirmeye çalışıyor. Ne derece başarılı olur bilinme tabi. Ama doğru söze ne denir adam seksi çekici  he birde yakışıklı tabi akıllı zengin kibirli....... tamam tamam sustum :)


 İzlerken, hacı bu dizi de herkes sorunlu dediğinizi duyar gibiyim ama düşünün günümüz dünyasında iş karmaşası ağır stres  aşk meşk bir de geldi mi her şey üst üste gelir psikolojisiyle tabi ki biz de dahil herkes sorunludur dünya gerçeği - der bilimsel tavrımı da ortaya koyarım :)) 

     bknz: Herkes sorunlu demiştim :)))
                                                                                                      
- Evin diğer sakinleri Psikiyatr kızımızın üstü olan Jo Dong Min ve psikolojik rahatsızlığı olan (herkes gibi ama bunun ki bi tık daha fazla) Park Soo Kwang' da diziye renk katanlardan. Onlarsız bu dizi asla tam olmazdı.. 

Yazarımızın yanında çokça göreceğiniz küçük velet Han Kang Woo hakkında ser verir sır vermem :))) 


- Yazarımız AŞKA karşı değil ama bağlanmayı sevmiyor. Hal böyleyken yavaştan hava da aşk kokularını hissediyoruz gibi.. Çapkınlık konusunda bay Casanova'ya bile rakip olabilecek yazarımızın bakalım AŞK kıvılcımlarına nasıl dur diyecek. 
Tamam şimdi kıskançlığımı bir kenara bırakacak olursam güzel ve acı dolu bir AŞK görmeyi çok isterim ama acı çekmeliler acısız "AŞK" asla aşk olmaz :^^  


”Sende aşka inanıyor musun? Aşk her zaman mutluluk,neşe,cesaret mi verir?”
”Acı,kızgınlık,üzüntü,gönül yarası ve umutsuzluk,sefalet bile getirir. Ayrıca tüm bunların sayesinde güçlü kalmayı da öğretir.Bunların hepsine,aşk denir işte.” 


Hadi biraz kıskançlık krizlerine girelim.. 

 bakışa geeeeeelllll 

hmmm düşündürdü yine....


Oyuncuların üstün performansı, Senaryonun çekiciliği, mekanların görselliği , her bölüm bir önce ki bölümden daha çok daha iyi olması bu diziyi izlemekte büyük bir etkenlerden biri. Daha şimdiden acaba başka ne olacak deyip deyip duruyorum.. 

Ah bu sahne aklımı(zı) başımızdan aldı.. Kıskandım hem de çok ama adamımız bu tuttuğunu koparıyor ay aman öpüyor .. Şak diye kiss'i yapıştırıyor :) 

Allah'ım Allah'ım ne kadar da romantik.. Nerede bu göl atın fırlatın beni oraya :(

Bu afişe baktığımda ki teorim şu dur !! Dizi sonunda küvetin içinde mutlu/mesut yaşadılar olacaktır :)
As! kız diziyi izlemeye devam ediyor..  Sonu nasıl bitecek diye meraktan çatlıyor. G.Koreli senaristlerin harika bir son yazmaları için dualar ediyor.. 

Dizi künyesi ile sizlere veda ediyor bu diziyi izleyin izlettirin diyorum :)
Dizi İng. adı:  It's Ok, This is Love / It's Okay It's Love 
Orjinal adı: Gwaenchana, Sarangiya
Tür : Melodram - Romantik -Tıp 
 Yayınlandığı kanal: SBS
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Gün ve Saat: Çarşamba & Perşembe 21:55 
Oyuncular: Jo In Sung ~ Jang Jae Yul
       Gong Hyo Jin ~ Ji Hae Soo
                     Lee Kwang Soo ~ Park Soo Kwang
          Sung Dong Il ~ Jo Dong Min
  D.O. ~ Han Kang Woo


Sevgiler As! Kız

















Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

7 yorum:

  1. demin yorum yazmistim, yok olmus (veya ben göremiyorum) eger benden baskasi görüyorsa, bu kiz niye iki defa yorum yapmis diye sasirmasinlar...

    "Ayyyyy okurken isimi birakip eve kosup diziye baslamak istedim... cok güzel yazmissiniz Asi...Ellerine saglik"


    he, cift dikis yorum (ilk yorumda ne yazdigimi bile dogru hatirlamiyorum aslinda haha)..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahha yalnız Aynur adını çok sevdim :D :D bize de düşer mi acep?

      Sil
  2. Oppaların hepsını kapan Aynur'cum çok sağol canım :))) çift dikiş yorum da kabuldur hiç öenmli değil.. Çok keyıf alarak paylaştım çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de zaman zaman sıkılıp Güney Kore dizilerine başlıyorum ama birçoğunu yarım bıraktım sıkılıp. Birdahakine bunu izleyeceğim umarım beğenirim de yarım kalmaz bu da. :)

    YanıtlaSil
  4. 6 bölüm yayınlandı ve sıkılmaya hiç fırsat bırakmadı ilerleyen bölümlerde ne olur bilmem ama her bölüm sonunda acaba bir daha ki bölüm de ne olacak düşüncesi direk izlemeye sevk ediyor :) sıkılmak çok mümkün olmaz sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Iyice meraklandım hala nasıl başlamadım diye hayıflanmaktayım eline sağlık Asi'mm ♡

    YanıtlaSil
  6. hemen hemen hemen başlamalısın bebem <3 8.bölüme de gelince hiç bekleme

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML