5 Eylül 2013

Yorum: TEHLİKELİ TEMAS | Abbi Glines #Too Far Serisi 1. Kitap ( Yorumlayan: Küçük Kız)



Herkese Merhaba!


İngilizcesini 1 gece gibi bir sürede (komalık olsam da sonunda) okuduğum, bu mükemmel kitabın yorumu ile sizlerleyim. Kştabımız Pegasus Yayınları'ndan  'Tehlikeli Temas' ismi ile çıkınca çok önceden yazmış olduğum kitap yorumumu sizleri için revize ettim. :)



BAMBAŞKA DÜNYALARDAN GELEN İKİ ÜVEY KARDEŞ...ASLA SİZİN OLMAMASI GEREKEN ŞEYLERE DUYULAN ARZU...
Blaire Wynn'in en son istediği şey babasının yeni ailesinin yaşadığı Florida'daki Rosemary Sahili'ne taşınmaktır. Ancak seçim şansı yoktur. Bir hastalık yüzünden ölen annesi, ardında yüklü borçlar bıraktığı için Blaire'in Alabama'daki çiftliği elinde tutması mümkün değildir.Koltuğunun altındaki tabancayla kamyonetini zengin sahil kasabasına çeken Blaire buraya asla uyum sağlayamayacağını bilmektedir. Babasının Paris'e gittiğini ve onu yeni üvey kardeşi Rush Finlay'le yalnız bıraktığını öğrenince daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar. İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da... Ve Blaire'i gördüğü anda genç kızın kanına girer.
Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir. Ancak Rush, Blaire'in tüm dünyasını yıkacak bir sır bilmektedir. Blaire genç adamın tehlikeli temasına kendini kaptırmadan önce bu gizemi ortaya çıkarabilecek midir?
"En sevdiğim Abbi Glines kitabı olarak listemin zirvesine yerleşti." - Colleen Hoover


Serinin ikinci kitabının yorumu için TIKLAYINIZ.



Kitap Yorum: 


Bu kitapla ilgili ilk belirgin tespitim bana Travis Maddox ve Deamon Black’i unutturduğudur. (ve bu inanın büyük bir meseledir.) Orada bir Rush Finley var ki! Tanrım! 

Sırasıyla gidelim ki heyecanı kaçmasın, Blaire’in başlarda Türk filmlerini aratmayan bir hayatı var. Annesi, babası ve biricik ikizi ile mutlu bir hayat süren Blaire, babasının ile ikiz kız kardeşinin geçirdiği bir trafik kazasında, ikizinin ölmesi üzerine hayatı alt üst olur. 

Babası çektiği vicdan azabından ötürü, yarı ölü bir hayat sürerken, annesi ile Blaire bu acıya alışmaya çalışırlar.  Bu olaydan birkaç ay sonra babasının (hiçbir sebep belirtmeden) evi terk etmesi üzerine Blaire kötü günlerin daha yeni başladığını anlar. Annesi ile kenetlenen ve bu şoku da atlatmaya çalışan Blaire'in çilesi burada da bitmeyecektir. Annesinin kanser haberi ile hayatı artık geri dönülemez bir yola girecektir. 



Yok artık daha neler denen olaylar yaşanırken, Blaire 16 yaşında ikiz kardeşini kaybetmiş, babası tarafından terk edilmiş ve annesinin kanseri ile baş başa kalmıştır. Anne bu lanet hastalığa yalnız 3 sene dayanabilmiştir ve Blaire 19 yaşına girdiğinde annesi hayata gözlerini ebediyen kapatır. (Size Türk filmi gibim demiştim "...ve Ediz Hun arabadan iner, çilekeş kız ile göz göze gelirler.")




Blair, küçük bir kasabada oldukça mütevazi bir hayat sürmektedir. Bir tek erkek arkadaşı olmuş (Cain ismi beyefendinin) ve o da kızımızın kanser 
hastası annesi ve maddi sıkıntıları yüzünden yaşayamadıkları ilişkilerinden istifa ederek nihai darbeyi kızımıza kondurmuştur.  Ama kendisi her zaman Blaire'in en yakın arkadaşıdır, hala ona destek olamaya devam etmektedir.



19 yaşında kimsesiz ve parasız kalan Blaire, (annesinin kanser tedavisini finanse edebilmek için büyük annesinden kalan evleri satmıştır.) son çare olarak babasını arar ve yardım ister, zira açlık sınırındadır, parasız ve evsizdir.


 Yıllardır kızının feryatlarına ve isyanlarına ses çıkarmayan baba Abe(baba), sonunda insafa gelir ve kızına yardım eli uzatmaya karar verir.(zahmet oldu)


Yeni eşi Georigina ile Paris'te alemlerde olan Abe, Rosemary Beach'teki evde onu beklemesini ister. O gelinceye kadar orada kalabileceğini söyler. Bizim kızımız accık kalan eşyalarını alır ve kamyoneti ile Rosemary yollarına çıkar. Kalacak yeri ve parası olmayan kızımızın başkada şansı yoktur zira.

İşte bundan sonrasını takip edebilmek için kemerlerimizi bağlamamız gerekiyor. O yüzden sizler için bir sıralama yaptım.



a- Kız  Rosemary'e varır, otoparka girer, ev değil bir saraydır burası. Avanak avni gibi eve bakarken arabasının kapısının birden açılması ile panikler ve 9mm'lik silahını bir çocuğun burnuna doğru kaldırır. 

(ve evet kızımızın kullanmayı gayet iyi bildiği bir 9mm'liği var.)


b- Kapıyı açan Grant'tır. Kendisi Rush Finley'in üvey erkek kardeşidir. ( Georgina'nın bilmem kaçıncı evliliğinden olan çocuğudur.)

c- Ruh Finley (ölürüm ona) üvey annemizin ilk çocuğudur. 26 yaşındadır. (Emin değilim 25 de olabilir. Hoş yaşın ne önemi var.) Bir Rock Star'ın (Dean Finley) tek oğludur. Zengindir. Yakışıklıdır. İnsan değildir. Romantiktir. Yer yer öküzdür. Kıskançlığı kalp krizi geçirtir. Düşüncelidir. Mütevazidir. Dövmeli ve piercing'lidir. Piercing dilindedir (başkaca yerlerde de bulunmaktadır.)... O dil yenir... Sonra öpülür... Kocaman sarılınır bırakılmaz.


Bundan sonrasına devam edemicem sanırım... Tanrım...

d- Kızı sakinleştiren Grant onun Abe'in kızı olduğunu ve niçin geldiğini öğrenir, hemen eve davet eder. Kendisi şeker mi şeker bir çocuktur. Rush olmasa aşık olunabilir bir karakterdir. Ama kitap da Rush vardır. Kendisinin hiç şansı yoktur.


e- Rush, Blaire'in gittiği evin sahibidir. Abe'in onu neden oraya gönderdiği ile ilgili en ufak bir fikri yoktur.


f- Grant'ın da bir fikri yoktur.

g- Blair'in de bir fikri yoktur.

h- Benim de herhangi bir fikrim yoktur.

ı- Evde bir parti vardır, içerisi karı kız kaynamaktadır. Rush tam bir çapkındır. Ama o Rush'tır ne yapsa hakkıdır.


i- Rush Finley, Blaire'in babasından bilhassa nefret etmektedir. Gerçekten nefret etmektedir. Nefret...!

j- Kızından da nefret eder. En azından dener. Çabalar. Başaramaz. Uzak durmak ister, yapamaz. 
(yirim ya kurban olduğum)

k- Evine almaz kovar. Sonra dayanamaz ve bir gecelik kalmasına izin verir. Ama sonra kesinlikle gidecektir.


l- Blaire kalır. Mecburdur. Bu durumdan hiç memnun değildir. Ama parası yoktur. Yarın ilk iş iş bulacak ve bu lanet çocuktan uzağa gidecektir.(lanet müthiş yakışıklı olan bu çocuktan)


m- İkisi de bu durumdan memnun değildir.


n- İkisi de aslında bu durumdan memnundur. :)

Blaire ile Rush'ın akşam paylaştıkları kızın hayatını özetleyen bir sohbet sonucunda, küçücük yaşında bir sürü sıkıntı yaşayan Blaire'in durumu Rush'ı çok etkiler ve ona bir teklif sunar. Bir ay boyunca Rush'ın evinde herhangi bir ücret vb birşey ödemeden kalacaktır. Ve bu arada  parasını biriktirip kendisine yeni bir hayat kuracaktır. Başkaca hiçbir art niyeti yoktur. Blarie'e sadece yardım etmek ister. (ve kafasını salladı külahım)
Blair, Rosemary Beach'te büyük golf klübünde kendisine on numara bir iş bulur. Golf klübünün işleticisi (aynı zamanda sahibinin oğlu) Woods, gerçekten hiçbir artniyet olmadan Blair'i işe alır. Buna da anca külahım inanır.

Woods, Blair'den çok etkilenir. Bunu da belli etmekten çekinmez. Tek gecelik vb bir derdi yoktur. Kızdan etkilenmiştir ve onu tanımak ister. Onu orada, korur kollar Blair işyerinde çok mutludur. Ama Woods tipi değildir. Tipi olsada umru değildir. Çok sıkıntı çekmiştir ve halletmesi gereken çok sıkıntısı vardır. En son derdi bir erkek arkadaştır.
Rush kitabın başlarında ondan nefret etmeniz için gereken bütün bahaneleri atlamadan eksiksiz olarak size sunar... ama edemezsiniz...kıyamazsınız o eşşek sıpasına... aşık olursunuz ona hemencik...



Kitabı size baştan sona okutan şey Rush, kız kardeşi Nan ve Blair'i oldukça ilgilendiren bir sır. Bu sır öyle bir şekilde ortaya çıktı ki ben birkaç gün çenemi yerlerden toplayarak gezdim. Yazar bu konuda mükemmel olduğunu ilk kitaptan kanıtladı. Kendisine ait bütün kitaplar ibooks'um da yerini aldı ve okunma sırasını bekliyor.

Serinin ikinci kitabı olan "Never Too Far" ile kitabın apışık bırakan sonundan devam ediyoruz. Yorumu ile yine sizinle olacağım. 








Sevgilerle,

Küçük Kız




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

23 yorum:

  1. Delisin :)) ... Yorum müthiş ve bir kere daha kendime lanet ettim İngilizce bilmediğim için . Çok kaba taslak baktım yoruma ama süper olduğu her halinden belli eve gidip detaylı okucam :) ama yorumu hemen yapmak istedim . bende acaip merak ettim şimdi bu seriyi.

    YanıtlaSil
  2. The Reading Lady5/9/13 7:41 ÖS

    Bu kitabı bana anlattığın gün ibooks'a ekledim ama kahretsin bir türlü sıra gelmiyor çıldırıciiiim! Yorumuna bayıldım çok komik la :D Özellikle e-f-g-h ve m-n maddelerine bittim. Manyak seni :D

    YanıtlaSil
  3. Kuzum okursan çok büyük keyif alacağından eminim :) teşekkür ederim yorumun için :)

    YanıtlaSil
  4. Canım çok teşekkür ederim :) umarım okurken keyif alırsın :) spoiler vermek istedim ilk defa ama yapamadım :)) kısmet bakalım seri üç kitap diğerlerinin yorumunda artık kısmetse :)

    YanıtlaSil
  5. ilk öncee... Yorumun mükemmeldi ve yorumundan bile Rush'a aşık olabiliyosak kitabın kalp krizi yapma olasılığının %100 olduğunu düşünüyorum...
    Tamam daha başta beni bitiren şey Daemon'u ve Travis'i unutturacağını söylemendi ki onların unutulması zor... Eğer Rush onları unutturabiliyorsa hımmm... Bu kitabı şimdiden ingilizcesini okumaya mı başlasam ne.. :P
    Tamam kitap sırf Rush'ı anlatmıyor ama bir baktım yorumumu Rush kaplamışşş.. Yorumunun üzerimdeki etkisine bak :D Mükemmelsiin :P

    YanıtlaSil
  6. Okumaya başlamanı şiddetle tavsiye ederim :) benım kelimelerim ne yazık ki yetmez Rush ı anlatmaya :)) düşün yani bu yetmemiş hali :)) teşekkür ederim güzel yorumların için :)

    YanıtlaSil
  7. Sayfayı ilk açtığımda şöyle bir baktım. Çok uzun okumasam mı dedim. Hatta spoiler'da çıkar şimdi bundan iyice soğurum falan derken bir baktım yavaş yavaş maddelere kadar gelmişim. Yorum tabi ki süper olmuş ama ben maddelere bittim he :D Şimdi bir de bu okunacak. Ama kısmet. XD

    YanıtlaSil
  8. Ahahaha, çok eğlenceli bir yorumdu. Kitabı okumasam gidip hemen temin
    edebileceğim bir yer baktırabilecek kadar iyi bir yorumdu. Tepkilerine
    çok güldüm. İkinci kitabı da çabucak yorumlamanı -bkz. yüzsüzlük nasıl
    yapılır- bekliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Buket Derviş7/9/13 3:14 ÖÖ

    Ruuuuuusssshhhhhhhh :)))))) anlatiminla hayran kaldm sen nasi birisin kucuk kiz :) sen nasi guzelsin Rush :))) devamiiiii turkceye cevirisi acillllll :)) omrum ve kalbim dayanmiyor :)) ellerine saglik bebegimmm :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kitabın yorumunu o kadar beğendim ki acaba sır ne diye düşünüyorum ? :)) Kitabın tek ingilizcesi mi var ? türkçesi daha iyi olurdu sanki :)) not:kitap ingilizce peki dili basit mi ?

    YanıtlaSil
  11. :) o zaman Never Too Far yorumuna geçtiğimde okumanı tavisye ederim :) tabi kitabı okumayacaktan. Türkçe olarak bu kitabı hangi yüzyılda görürüz inan bilmiyorum :( ama çok kalmaz biri alır seriyi gibime geliyor çünkü cidden çok başarılı :) Kitabın ing. ise benim gibi ing. okumaya yeni başlayan birini zorlamadı öyle söyleyeyim :) ne yazık ki basit veya ağır diyemiyorum bilgim olmadığı için :)

    YanıtlaSil
  12. Biraz boşladım haklısın bu ara yayında olurum Never Too Far ile ;) umarım ilki kadar hoşuna gider :)

    YanıtlaSil
  13. Canım benim teşekkür ederim, yorum yazan ellerin dert görmesin :) ama şu kitabı al bi oku artık!

    YanıtlaSil
  14. hasibe emirza15/9/13 11:02 ÖS

    Vay anasıni bu nasıl bir yorum turk flimleri halt etmiş bayıldım burda yayımlansada okusak

    YanıtlaSil
  15. Türkçe olarak okuduğum kitap hazzını alır mıyım diye şüphe içindeyim ya anlamazsam bakalım merak ediyorum zaten :)

    YanıtlaSil
  16. umarım bakalım :) eğer telifini bir yayınevi alırsa direk duyurusuna geçeceğim :)

    YanıtlaSil
  17. Canım kitabın içinde Rush var... kırk türlü haz alcan zaten bırak okuma hazzı da eksik kalsın :):):)

    YanıtlaSil
  18. Kitabı nerden alabilirz ve fiyatı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap ing. bir kitap ve dolar üzerinden internetten indirmek isterseniz ücreti var :)

      Sil
  19. O maddeleri yirum been. Gece gece ingilizce kitap okumama vesile olacaksın, yarın daha sunumum var benim ama okuöadan da uyuyamayacağım kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okuman lazım :) ben serinin 3 kitabını bir günde yemeden içmeden okudum bitirdim. Gözlerimide bitirdim tabi ki bu vesile ile ama her dakikasına değerdi :) sende pişman olmıcaksın :)

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML