28 Şubat 2014

Kitap Yorum: SINIRLARI ZORLAMAK || Çevirmen: Tuğçe Nida Sevin (Konuşan Kitaplar ile Blog Tur)




Herkese Merhaba!!!


Ben 2 küsür senedir yorum yazıyorum ama ilk defa bir kitabın yorumunu yazarken bu denli zorlandım. Blog Tur yayını kaçta başladı ve bu yoruma kaçta geçiyorum. Defalarca sildim tekrar yazdım bu yorumu umarım bir şeyler anlayabilecek bu yorumu okuyanlar...

Öncelikle bu kitabın benim için neden bu kadar zorlayıcı olduğuna, neden bu kadar kıymetli ve duygusal anlarla dolu olduğunu anlatmak istiyorum çok kısaca.

Kesin tarihinden emin olmamak ile birlikte 2 seneye yakın bir süre önce tanıştığım ve bu dünyadaki tam zıttım olduğuna kesin kanaat getirdiğim (getirdiğiniz) Blog-Twins çalışmasından iyi tanıdığınız, Küçük Kız'ın başının belası (artık bu söz çok yerlere düştüğünden kullanmak istemesemde) biricik blog ikizim, Tuğçe'nin Kitaplığı'nın çevirisini okudum. Tam 2 seneye yakın süre evvel Kadiköy'de oturup konuştuğum ve bir raslantı üzerine tanıştığım, defalarca çevirmenlik ile konuştuğum olması başlaması o cesaretin gelmesi için konuştuğum arkadaşım sonunda ilk çevirisi ile geldi.
İnanın okuduğum her satırda aklıma onun tipi, tirpleri, mimikleri, gözlerini devirdiği yerler geldiğinden kitabı bitirmiş olmama rağmen hiçbir şey anlamadığımdan tekrar okumak zorunda kaldım. 
Önüne gelenin çevirmen olarak alındığı ve kitap çeviri kalitesinin dibi boyladığı şu günlerde Tuğçe'nin bu işe başlamış olması inanın Büyük Tufan sırasında Nuh'un gemisini bulmak gibi birşey. Geçtiğimiz günlerde dediğim gibi ben artık türkçe kitaplarda ne yazar ne yayınevi çevirmen takip etmeye başlayacağım bu konuda çevirdiği kitapları kesin okuyacağım ilk isim tabiki Tuğçe olacaktır.
Canım arkadaşım güzel çevirisileri sürekli okumak temennisi ile başarılarının devamını diliyorum :*

Şimdiii bizim deli kızın çevirdiği ve içerisinde biricik aşkım güzel insan Noah'ın olduğu kitabın Yorumuna başlayalım ;)

SINIRLARI ZORLAMAK || KİTAP YORUM
Kitabın Adı : Sınırları Zorlamak

Orijinal Adı : Pushing The Limits

Serinin Adı : Pushing The Limits Series
Çevirmen : Tuğçe Nida Sevin

Yazarın Adı : Katie McGarry

Echo Emerson, kafasında kocaman bir boşluk yaratan ve hiçbir şekilde hatırlayamadığı bir olay yaşamış ve o olaydan sonra bütün hayatı baştan sona değişmiştir.

Okulun en popüler kızlarından olan Echo, basket takımdan (yanlış hatırlamıyorsam, o kadar haz etmedim kendisinden aklımda tutmamışım) Luke ile güzel giden ve popüler bir ilişki yaşıyor ve mutlu mesut hayatına devam ediyordur. Ne olduysa başına gelen o gece yaşanan olaylardan olmuştur, kendisi ne yazık ki o gün neler olduğuna dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. 

Ve ve ve bu kitaba extra hayran kalmama sebep olan adama gelelim... Noah Hutchings..!!!

Henüz 17 yaşında olan bir çocuğa bu denli hayranlık duymam benim gibi kocaman bir kızı ne kadar rahatsız etsede, inanın kitabı okuduktan sonra sizde benimle hem fikir olacaksınız. Kendisi bir BAD BOY bebeğim! Ve Küçük Kız bad boyslara bayılır iyi bildiğiniz üzere ;) 


Noah, birkaç sene evvel ailesini (anne ve babasını) bir yangında kaybetmiştir. İki küçük erkek kardeşi ile koruyucu ailelerin yanında yaşamaya başlayan Noah, koruyu ailelerinde haksız yere dayak yiyen bir çocuğu koruyu babasının elinden almak için onu dövmüş (nasıl bir cümle oldu bu hiç emin değilim ama :) bu olay sonucunda Sosyal Hizmetler tarafından tehlikeli sınıfına alınmış ve kardeşlerinden ayırılmıştır. 


Koruyu aile sisteminin bütün kötülüğü yaşayan Noah, kendini koy vermiş, esrar sigara uyuşturu ve bolca tek gecelik ilişkilerin olduğu bir hayat yaşayarak, dışarıya (hayata) onu hiç sallamadığını göstermeye çabalamaktadır.

Ama o özünde böyle bir çocuk değildir ki. Ailesini kaybetmeden önce, okulun popüler çocuklarından olan Noah'ın yakışıklılığı dilden dile dolaşırken, ders notları oldukça yüksek olup, üzerine sporda da oldukça başarılı mükemmel bir öğrenci profili çizmektedir.

Noah ile Echo'nun yolu okulun psikolojik rehberlik servisinde, Bayan Collins'in önünde kesişicektir. Nefretle başlayan ve iki ayrı dünyalarda yaşayan iki "anormal" insan olarak hem kendi yaralarına çare ararken hemde birbirlerine yardım edebilecekler mi diye okurken, inanın sayfaların nasıl akıp gittiğini anlayamayacaksınız.


Konusu içimi titretti açıkçası kitabın, özellikle Noah'ın yaşadığı koruyucu aile sıkıntılarını okurken bunların aslında şu gün şu saatlerde birilerinin başına geliyor olması ihtimalini düşünmek beni halen titretiyor. Echo'nun yaşadığı iç çatışma, hafıza kaybı ve kimlik bunalımı ise artık çevirmenin kabiliyetinden midir nedir bilmem tenime işledi resmen. Kollarında ürkütücü yaralarla dolaşn ve onları sürekli kapatmaya çalışan Echo'nun her iç sesini okuduğumda bende kazağımın kollarını kapatııp ellerimin arasına sıkıştırdım.

Noah ile Echo arasında iletişimi anlayabilmek çok zor ve hakikaten etkileyici oldu benim için. bu kadar derin bir anlatım ve akıcı bir kitap beklemiyordum. Yazar kabiliyetini kesinlikle ortaya koymuş diyebilirim. Kendisini tebrik ediyorum öncelikle, ikinci olarak bunu bu kadar güzel bir çeviri ile bizimle paylaşan Tuğçeme ayrıca öpücüklerimi gönderiyorum.

Echo'nun yaşadıklarını ve Noah'ın hayatının sıkıntılarını okuyun bence, iki insanın aslında birbirlerine sadece dokunarak ve yanında durarak nasıl yardımcı olacağını görün. 17 yaşında bir çocuğa aşık olunca benim gibi görün :) İnanmazsınız uzun zamandan sonra "mazaallah" kelimesini bile okuyabileceğiniz bir kitap bu :) ahahaha 
(Tuğçe bunu yazdım diye beni parçlayacak ama olsun Küçük Kız'lık yapmam lazımdı)



Çok uzun oldu :)
Kaçtım ben, yarın bad boys yapcam ve Tuğçe ile muhabbet edicez (söyleşi umarım yetişir)Hepinizi beklerim efendim :**
Sevgilerle,
Küçük Kız




KİTAP ÇEKİLİŞİ

a Rafflecopter giveaway



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

  1. gunaydın yorumunu okurken bana kocaman bır gulumse ve sesını duyar gıbı oldum senın yorumlarına bayıldıgımı soylemısmıydım soylememıssem bıle BAYILIYORUM tek kelımeyle ...gozlerımın onunde yasanıyor sanıyorum kıtabın karakterlerı ...takıpteyım :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML