19 Şubat 2014

Kitap Yorumu: CEHENNEM || Jamie McGuire (Providence Serisi #2 ) (Yorumlayan: Küçük Kız)

Ve ve ve Sevgili Jared’ımız ile sonunda kavuşmuş bulunuyoruz sevgili kitap sever arkadaşlarım!!

Yabancı Yayınları serinin il kitabı “ARAF” ın ardından  çok geçmeden “CEHENNEM” adıyla ikinci kitabı geçtiğimiz günlerde hemen okurları  (ve sevenleriyle) buluşturdu.

Hiç kuşkusuz Jamie McGuire Türkiye çok sevinlen ve takip edilen bir yazar oldu ve ilerleyen zamanlarda Maddox Kardeşlerin çıkması ile şöhretine şöhret katacağından hiç kuşkum yok. (:

Tatlı Bela kitabı ile Travis Maddox’ a bizi aşık eden, adını sayıklayarak ortalıklarda dolaşmamıza sebep olan yazar  bad boy bir karakterin ardından ARAF ile karşımıza Jared’ı çıkardığında kuşkusuz çoğumuz şapşalladık. Kötü çocuk yaratmadaki kabiliyetini bildiğimiz, tecrübe ettiğimiz Jamie McGuire, Providence Serisinde öyle bir Jared yaratmış ki.. Tanrım... Kötü çocuk mu? Ya onun neresi kötü çocuk tam bir centilmen, melek! (koruyucu melek üzerine) ince, nazik ve hassas, inanılmaz düşünceli ve duygusal... (fiziksel özelliklerini belirtmeyeceğim bile...)

Neyse konuyu çok uzatmayayım.  Jared’ı yakından tanımak isterim diyorsanız;

Araf || My Dream Cast (Filmi Olsaydı Kimler Oynardı?)
I Love Bad Boys | Jared için tıklayınız.

ARAF || Filmi Olsaydı Kimler Oynardı? (Korean Cast) için Tıklayınız.

İLK KİTABI OKUMAMIŞ, (İNANMAK İSTEMEMEKLE BERABER) HENÜZ JAMİE MCGUİRE’IN HİÇBİR KİTABINI OKUMAMIŞ ARKADAŞLAR İÇİN BU YORUM “SPOİLER” İÇERMEKTEDİR. BU SEBEPLE SİZDEN RİCAM EN YAKIN İNTERNET SATIŞ MAĞAZASINDA GİDİP (ÖRN. 1-A) KİTAPLARI SİPARİŞ ETMENİZDİR.


KİTAP YORUMU “CEHENNEM” || JAMİE MGCUİRE

Kitabın sonunda Shax’tan kurtulmuş, başlarına bela olan kitabı ona sağ salim teslim etmiş ve kendilerini olduğu gibi kabul etmeyi başaran kafalarından kalpler çıkan çiftimiz, evlenme kararı alırlar.

Jared, evlenme teklifi için hazırlandığı gece Nina’nın ağır şekilde yaralanması ve neredeyse onu kaybedecek olması ikisi içinde beraber geçirdikleri vaktin ne kadar kıymetli olduğunu anlamalarına, bunu fark etmelerine yardımcı olmuştur. İyileşmeye  çalışan Nina, bir yandan onu sürekli şımartan Jared ile evlerinde mutlu mutlu yaşamaktadırlar. Ancak bu mutluluk çok da uzun sürmeyecektir.

Nina’nın geceleri sürekli gördüğü (aynı) kabusler Jared’ı ciddi anlamda tedirgin etmeye başlar. Nina, her ne kadar bu durumun geçici olduğunu ve yorgunluktan üzüntüden kaynaklandığını söylesede Jared buna ikna olmaz.

Nina, babasının ve (Jared’ın babası) Gabe’ın bir kütüphaneden Shax’ın kitabını gizlice çaldıkları akşamın kabusunu sürekli görmektedir. Babasının ve Gabe’ın son günü olan o olayı ardı ardına her akşam görmesine bir türlü anlam veremiyordur. Peşlerinde ki şeytanlardan kaçarlarken babasının kurduğu tek cümle  “... herşey Nina’yı korumak için”dir...

Nina, kendi halinde normal bir üniversite öçğrencisi gibi geçirdiği hayatını özlerken beri yandan Jared ile giden ilişkisinden ziyadesi ile memnundur. Babasının şirketinde staja başlamış ve ufak ufak işlerin başına geçmeye alışmaya çalışırken kabuslarıda olmasa hayat daha güzel olamaz diye düşünmektedir J Yani çokta haksız değil tabi (: Ben bile rüyayı okurken irkildim :7

Öte yandan bir de Ryan’ımız var hatırlasınız. İlk kitabımızın sonunda Nina’nın Jared ile aşkına dayanamayan Ryan orduya katılmıştı eee doğal olarak Claire’de peşinden gitmişti. İkisinide çok özleyen Nina, Claire’den Ryan’ın haberlerini almakta sürekli ama kendisini suçlu hissetmektende kurtulamaktadır.

Şimdi kitabımızın genel havası bu =) Ryan orduda, Nina okuluna oradan şirketine gecede kabuslarına geliyor. Sürekli tedirgin ve onun hakkında endişelenen biricik aşkımız Jared bütün inceliği ve hassaslığı halen aynı durmakta... 


Bu kitapda cevabını öğrendiğimiz sorulara gelince;

Nina neden kabus görüyor?

Jared’a sarılsa, Jared onu öpse geçmez mi?

Jared’a ben sarılsam öpsem geçer mi? (Geçer geçer)

Staj yapmak, şirket sahibi olduğun halde çalışma hayatı kitapda bile bu kadar kötü birşey olabilir mi? =)

Ryan geri gelecek mi?

Diyelim geldi, peki birine aşık olacak mı? Diyelim oldu biz bu kızı tanıyacakmıyız? Diyelim tanıdık sevecek miyiz?

Nina kim? Neden babası onu kortumak uğruna bir şeyler yaptı? Onu bu kadar önemli yapan ne?

Bunun babası neler neler yapmış Allah’a sen?

Hadi bunun babası yaptı, Gabe neden buna müsaade etmiş?

Shax’ı ilk kitapda hiç sevmedik bu kitapda daha ne kadar kıl kapabiliriz?

Jared hala aynı derece mükemmel olabilir mi? (Soru mu be buda?! Olur tabi)


VE BONUS SORU?

Bir adet Jared’ınız olsa ve sarılıp uyuyamasanız, öpemeseniz her akşam “Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeliiiii...!” şarkısını söyleseydiniz ne yapardınız?

Sonuç olarak, ilk kitapda bol bol kalpler çıkan bir kitap okuyan bizlere Jamie ikinci kitapda oldukça adrenalini yüksek bir kurgu sunmuş. Öyle vıcık vıcık aşk bekleyen arkadaşlara önden bildirmiş olayım. Zira, Jared’ın barlığı bile benim için yeterli bir sebepti okumak için kitabı, eminim sizin içinde öyle olacaktır.

Hem ilerleyen günlerde birde süprüz etkinliğimiz olabiler, ama kesin bişey diyemem (: Yaparız bir kafamıza göre birşeyler (:

Ve her zamanki kapanışımız ile!

Kitap karakterlerinden kocaman bir harem sahibi, mevkili kıdemli olmasına rağmen hala uslanmaz bir yaramaz, Jared’a (ve daha nicesine) aşık, her daim size hayran Küçük Kız





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

6 yorum:

  1. inanamıyorummmm... çıkmış sonuundaaaaa!! :') ağlamak istiyorum ama hayır ilk önce okumak istiyorummmm!! :D off.. çok merak ettim yaaa.. :P hemen almalıyım.. bunda tabi ki Jared'ın katkısı yok değil, ama hayır kitabı sırf onun için okumuyorum :P yani tamam belki de o yüzden okuyorumdur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah büşra senin yorumunu da bayıldım :))))

      Sil
    2. umarım okumuşsundur kitabııııı :)) teşekkür ederimmm

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. sevgili küçük kız,
    resmen idolümsün ya yorumların ancak okurken hissettiklerimi belirtebilir. canımsın hep böyle kal :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benm çok çok teşekkür ederim ^^ eğlşeniyorsanız ne mutlu bana :)

      Sil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML