11 Mart 2013

MEZARLA RANDEVU || JEANİENE FROST || GECE AVCISI SERİSİ 1. KİTAP - PARANORMAL ROMANCE İNCELEME (1)



MEZARLA RANDEVU  || JEANİENE FROST || GECE AVCISI SERİSİ 1. KİTAP - PARANORMAL ROMANCE İNCELEME (1)
Tarihi Aşk Romanlarının yıllardır sadık bir takipçisi olarak son dönem öyle bir furyaya yakalanmış haldeyim ki sormayın gitsin (:


Bende belki birçoğunuz gibi, vampirlerle Twilight ile tanıştım. Tamam bir Drakula gerçeği var ama onu ayrı tutuyorum tabikisi de(: Neyse, sonralarında öyle bir patlamış ki bu olay, yok vampir ve kurtadam hikayeleri, yok uzaylılar, zombiler ve ne üdüğü belirsizler derken anam ne acayip alemmiş bu, ne çok kitaplar çevrilmiş yazılmış hit olmuş, şaşırdım kaldım (: (bu kadar süre eskilerde kalırsan olacağı bu tabi(: )
Düşünsenize, 1100’lerden kabarık elbiseler ve ağır balolardan çık, yok kan içmeler uzayan dişler, yok ellerinden ışın çıkmalar, gözleri parlamalar filan…

Ama konu kitapsa önyargıları kırmak lazım değil mi? İşte Küçük Kız bir battalık yaptı yaklaşık iki ay önce bu alemin bal yapıtlarını aldı okumaya başladı (: Şimdi de sizlere bu serilerin kitaplarını tek tek tanıtım spoiler vermeden yorumlarımı geçeceğim (:


Kitap Yorumu: (Spoiler İçermez) :

MEZARLA RANDEVU (1. KİTAP)

Yazar: Jeaniene Frost
Çevirmen:  Mehmet Karaosmanoğlu
Sayfa Sayısı:  448
Dili:  Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları




Evet tanıtım turumuzun ilk durağı: Gece Avcısı Serisi ve serinin ilk kitabı “Mezarla Randevu” Kitap türünün bence en güzel örneklerinden biri, paranormal romance ile urban fantasy karışımı, akıcı, sürükleyici böyle dip düşürmeci muhteşem bir seri. (:
Kitabımızın içeriğine geçersek, Catherine Crawford (Cat) , meşhur kedicik yarı vampir yarı insan. Yani bir melez (: Annesi, dönüşümünü henüz geçirmiş bir vampir tarafından tecavüze uğramış ve hop! bizim melez cat dünyaya gelmiş. Tabi annesi için bu işlem oldukça korkunç ve nefret dolu olmuş, haliyle Cat’ i tam bir vampir düşmanı olarak yetiştirmeye ant içmiş. (yani bildiğiniz sevgi dolu bir anne)
Cat, 16 yaşında ilk vampirini öldürüyor ve bunu meslek ediniyor. Önce vampirleri dişiliğini kullanarak baştan çıkarıyor sonrada en zayıf anlarında avlıyor. Ve hatun bu işte bildiğiniz başarılı (:
Ama bebeğim, bir gece karşına yüzyıllardır vampir olan (saygı sonsuz) Bones (yürüyen Adonis) çıkana kadar.  Bones tabi yer mi bu numaraları aklını alıyor Cat’in bildiğiniz (: [Tabi bu sırada bende aklımın bir kısmını Bones’a bırakmış olabilirim]Neyse, yakışıklımıza dönersek kendisi  paralı bir asker :p -  vampir avcısı. Tabi kendisinin son derece ulvi bir amacı var o ayrı (:

Cat özel bir tür, nabzı atıyor insan gibi, kan içmeden yaşıyor ama aynı zamanda vampirlerin yapabildiği  her şeyi (hatta belki daha iyi) yapabiliyor. BOnes gibi bir adamın gözünden kaçar mı bu? Tabi ki kaçmaz ve Cat, hemen radarına takılıyor ve anlaşma çok belli ya Bones ile anlaşıp, sadece Bones’ un seçtiği vampirleri beraber öldürecekler ya da Bones onu öldürecek (: Adam net tabi (:
Sonraaa, Bones Cat’i kampına alır, eğitir avlara çıkarlar derken olay olaylar… Aşk kokularımı alıyor burnum derken kitabın sonunda dibim düşüktü (: Orta okul yıllarımda başlayan bir furya vardı Buffy the Vampire Slayer, bir numaralı hastasıydım o dizinin [Angel posterleri ile doluydu odam(:] Cat ve Bones resmen onları hatırlattı bana ve gerçekten hoşuma gitti. Sonu ise tam bomba, hani yazar net diyor ki yiyorsa alma ikinci kitabı okuma (:
Çok sevdim canlar bu serinin bütün kitapları ve diğer paranormal serilerin yorumları ve tanıtımları gün gün blogda olacak, takipte kalın ;)

Sevgilerle,
Küçük Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

11 yorum:

  1. Başlamak istediğim bir seri ama pek emin değilim, sen beğenmişsin. Ben beğenir miyim acaba? Büyük ihtimalle evet. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk iki kitap özellikle çok keyifli, sonra biraz monoton oluyor ama yine de okutuyor, 5. kitaptı galiba yine epey iyi ve altı da keyifliydi, yani kotu yerlerinde bile keyifli bir seri kesinlikle...

      Sil
    2. olumsuz birşey yazmadan ölürsün demi :) biliyorsun birde dibimin düştüğünü :)

      Sil
  2. Canım beğeneceğine eminim ben bayıldım bayıldım :) bu hafta takipte ol cicim her gün bir aksilik olmadıkca yeni kitap ve serilerle tanıtımda olucam ve aklını alacak kitaplar var :)

    YanıtlaSil
  3. Benim en sevdiğim seri. Dediklerinin hepsine katılıyorum :) Hele serinin diğer kitaplarını oku. Adonis diyarı gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okudum kız bitmek üzere seri yayınlarına yeni geçiyorum " Sonsuz Karanlık" dibimi düşürdü öldüm öldüm :)

      Sil
  4. harikaaa :) ben daha okuyorum yeni başladım sayılırrr nası okuduğumu bilmiorum ama farketmeden ilerliyor durdurak bilmeden:))) ellerine sağlık küçük kız devamınında yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Seriyi bitireli bir hafta oldu tabisi yorumu görünce hemen atladım okumaya.Dibimizin düşmemesi imkansız zaten .Bende yarın Sonsuz Karanlığı alıcaktım bunun üzerine yorumun güzel gitti saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beğenmene çok sevindim cidden beklediğimden daha iyi çıktı seri (: Sonsuz Karanlık ve Kızıl Öpücük yan serinin kitapları biliyorsundur zaten:) Okuduktan sonra yorumlarını merakla bekliyorum.

      Sil
  6. Ya şimdi Spade çiftine mi üzelsem yoksa Menchereslaramı yavv :)
    Ne kadar güzeldi hiç bitmesin istedim kitaplar:)
    Herhalde gecenin prensi çevrilmedi o da bir çıksa müthiş olur.Yazar Ian'a kitap çıkarsa onu bile alırım . :)

    YanıtlaSil
  7. Kitapları bitirdim ah keşke hiç bitmeseydi.Tek kelimeyle BAYILDIM :)
    ikisi de güzeldi ama Sonsuz Karanlık bir başkaydı:).Yazar Ian karakterine de bir kitap çıkarsa onu bile alırım.Bu Vlad karakterinin kitabı Gecenin Prensi çıkmadı herhalde çıksada onuda bir elden geçirsem. ^^

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML