29 Mart 2013

SİLÜET || Andrea Cremer - YORUM ve MY DREAM CAST / Konuşan Kitaplar ile Blog Turu



Merhabalar (:

Pegasus Yayınlarından çıkan uzun zamandır beklenen, Andrea Cremer’ in yazmış olduğu Nightshade serisinin ilk kitabı olan “SİLÜET” bugün ki yorum konuğumuz.

Güzel desteklerinden ötürü Pegasus Yayınları'na buradan kocaman teşekkürlerimi iletiyorum öncelikle.
Daha hiç kurt adam hikayesi okumadığımı öncelikle itiraf etmek istiyorum. Kitabın bende bir ilki bulunmakta. Alacakaranlık serisinden bildiğimiz Jacop sayesinde (her ne kadar Team Edward’ cı olsam da) oldukça sempatik duygular besleyerek kitaba başladığımı itiraf ediyorum. (:
Kitap benden 2 konuda eksi not aldı, ama geri kalan artılar bunları büyük oranda tamamladı. [Mesela Ren (: ]


Nightshade Serisinin Bütün Kitapları


Bekçiler, Mahkumlar, Silüetler amaniiin etraf kaynıyor, kimin eli kimin cebinde belli değil. Birde adamların tepelerinde hayaletler dolaşıyor felan derken benim kitabın başındaki halim aynı şuydu.(: 

 

Kitabın artık ilerleyen sayfalarında kıvrak Türk zekası ve çeşitli matematik formüllerini kullanarak asıl kurgunun nasıl olduğunu  oturttum (: 

Kitap hızlı okunan ve güzel bir kurguya sahip bunu kabul ediyorum. Ama Calla yok mu Calla, (o kıza o kadar kılım ki “O Kız” olarak hitap edeceğim.) beni resmen bayılttı çatlattı, gebertti! Hani kitabın içine girip o kahverengi saçlarını büyük bir zevkle yolabilirdim. Kıza kılım NET!



Neyse sizinde daha fazla gözlerinizi yormadan konuya geçelim (:

Calla, 17 yaşında bir alfa kurt kız. Anne babası ile beraber yaşamakta. Olaylar, devriye gezdiği sırada karşılaştığı bir durum karşısında yapması yasak olan bir şeyi yapması ile başlıyor.
Yasak mülke izinsiz girmiş ve bir boz ayının saldırısına uğramış olan Shay, ağır yara almış ve ölmek üzere, Calla ona şifalı olan kanından içirerek (tabi kurt formundan insan formuna geçtiği için kimliğini de kabak gibin göstererekten) onu iyileştiriyor.
Kurtadamların hepsi birer Gardiyan (ismen öyle çağrılıyorlar)(:Calla, adları Silüetler olan kurt grubunun Alfa’sı ve çok yakın bir tarihte de düğünü var (: Evleneceği kişi ise Mahkumlar Grubunun Alfası olan Ren (: Bu iki alfa evlilikleri çok büyük olay aslında, uzun zamandır olmayan bir şey olacak, Silüet ve Mahkum kurtlardan yeni bir sürü meydana gelecektir. İşte kitapda okumasından büyük keyif aldığım yerlerden büyük bir kısmı buraya aitti. Bu iki gruptaki çocuklar mükemmel [aramızda kalsın Gay bilem var içlerinde ahahah, Mason bebeğim seni ve Nev'i yirim (:]


Bu evlilik kurtadamların efendileri olan Bekçiler tarafından daha onlar doğmadan ayarlanmış bir olay. Yani Calla doğduğundan beri 18 yaşına girdiğinde Ren ile evleneceğini bilmekte. Bekçiler grubu için Samhain’de olacak olan bu birleşme oldukça önemli ve bu konuda çok katılar. Katılar derken ne mi kastetmek istiyorum (: şöyle ki Ren’in ve Calla’nın evlenmeden önce ilişkiye girmeleri kesinlikle yasak. (bu birleşme denen olay aynen anladığınız anlamda)
Şimdi benim sevgili din kardeşlerim diyeceksiniz ne var bunda, evlensin gelinliğini giysin, kırmızı kuşağını da beline bir güzel bağlasın sonra helalinden ne yaparlarsa yapsınlar (: İşte bu cümleyi kuran sizler iki şeyi bilmiyorsunuz (:
1.Ren bir Tanrı! Adonis! Tam bir Bad Boy!  Bu çocuğu okuyupta sevmemek mümkün değil! (Team Ren’im direk bilmem anlatabildim mi (: ) Ren’in olduğu bölümleri okurken ben (:

2.O kitapki kız ben değil, Calla ve o bir m.a.l ! Calla ile ilgili duygularımı anlatan gifleri aşağıda sizlere sunarım!





Calla’nın nasıl bir insan olduğunu geçersek, başında aslında büyük büyük dertler var. Mesela, yasak olduğu halde kurtardığı çocuk olan Shay, kendisinin ve kurtadamların gittiği ( bitanem Ren’de orda tabik) okula kaydolmasın mı (: Müstahak olsun ona (:

Ah bir bebeğim Ren var tabiii.  “Birleşme” öncesi Calla ile arasında ki buzları çözmek ve bir ihtimal kendine aşık etmek için uğraşıp didinirken (ki bebeğim senin bir çabaya ihtiyacın yok sen dur yeter öyle, kıyamam ben sana), kızımız kendini Shay-Calla-Ren üçgeninde buluveriyor.

Shay, normal bir insan evladı olarak karşımıza çıkıyor kitapta, ama kitabın ilerleyen (ve serinin) sayfalarında aslında kilit bir karakter olduğunu görüyoruz. 
Shay, sakin ve espirili bir tip. Düşünceleri fikirleri hususunda tam bir asi ve mantık adamı. Cahil cesaretinden tutunda, cüretkarlığına kadar adamda en bolundan ne ararsanız var. (kitapta Calla dışında kim var sevdim anlayacağınız)
Kitabın aksiyon kısmına gelirsek, Bekçiler'den direk neret ettim. Bu kadar kıl bir efendi grubu olamaz kelimelerim yetmez yani. Hani birde adamlar cadı mıdır nedir, hayaletler yok tepelerinde geziyor, böyle güçlüyüz yok ederiz herkesi ayakları anlatamam yani tam öldürmelik!

Shay ve Calla'nın, Bekçilerden gelen emirle! daha çok vakit geçirmesi gerekmekte. Bekçiler, normal bir insan olarak bildiğimiz Shay'ın korumalığını kızımız Calla'ya verdiler. :o Ne kadar enteresan değil mi? İşte kitabımızın aksiyonu buralarda başlıyor.
Bu iki tipimiz, Shay ile ilgili gerçeklerin peşine düşüyorlar, o aslında kim ve Bekçiler neyin peşinde? Calla'nın yaklaşan düğünün stresi ve Ren'in Shay'ı öldürmek istercesine bakışları ve tavrından tutunda kitabın sonları tam bir aksiyon havasında geçti.
 Bir iki yerde resmen saçmalık diyeceğiniz şey olmadı değil ama yazar sanırım baya bunalmış oraları yazarken, iyisimi saçmalıyım demiş (: Ren'in hatrına hoş gördük kendisini.
Kıssadan hisse, kitap güzel bacım ama mükemmel mi (?) Ona artık siz okuyup karar verin.
P.S: Şu Calla varya, yemin ediyorum o yaşa kadar nasıl eline el değmeden büyümüş yaşamak anlamakta zorluk çekiyorum. anam kız bir Rey'in dudaklarında 15 dakikası dolmuyor ki Shay'ın kollarında, hepsinde de içerisinde bir ürperme yok efendim bir fena olmalar.! Bayıldım yemin ediyorum bayıldım. Artık biriyle "birleşte" allah aşkına rahatlıyalım dedim ya! Bu kadar mükemmel karakterin arasına bu m.a.l!ı neden koyar bir yazar sorarım kendisine?

                                 MY (THEİR) DREAM CAST 

Efendim bu kitabımız için hali hazırda yapılmış 3 adet güzel çalışma olduğundan saygıyla My Dream Cast çalışmasını, THEİR DREAM CAST olarak çeviriyor ve arzınıza sunuyorum.

Keyifli izlemeler,



Sevgilerle,
Küçük Kız








Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

25 yorum:

  1. Ahahahaha yorumunu okurken çok güldüm XD Çekilişte çıkmazsa kitap fuarından alırım artık :3

    YanıtlaSil
  2. Calla'ya tek sinir olan ben değilmişim :D İki erkekte mükemmel ve bu kıza aşıklar hayret bir şey. Özellikle Ren Bad Boy havalarında görünse de nasıl tatlı bir çocuk o öyle :D
    Aşk üçgenlerini sevmem ama öpüşme gibi fiziksel durumlar olunca iyice ifrit oluyorum. Bu açıdan büyük eksi olmuştu.
    Şu Calla varya, yemin ediyorum o yaşa kadar nasıl eline el değmeden büyümüş yaşamak anlamakta zorluk çekiyorum. Sorusunu bende çok düşündüm ama yanıt bulamadım (:

    YanıtlaSil
  3. Bol bol gülmeli, eğlenmeli ve "kitabı okuyayım ben en iyisi" demelik bir yorumdu. -cümleden edebiyat akıyor ama nereye akıyor belli değil.-

    Daha dün kitap elime ulaştı ama okuyacak bir sürü kitap var ki çoğu derslerimle alakalı -çok hevesliyim bu konuda, o kadar hevesliyim ki kitapları yakmak için boş arazi arayışına bile girdim- İşten güçten derslerden vs vakit bulursam okuyacağım. Anladığım kadarıyla kızımızın sorunları var -düz mal, aşırı mal- daldan dala atlamayı geçip ormandan ormana koşturmakta üstüne yok gibi. Hayırlısı bakalım. Muhtemelen nefret edeceğim bir kadın karakter daha yazılmış ama olsun adonis,baklava derken kızı unuturum herhalde.

    Yorumuna sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin güzel yorumun için teşekkür ederim. (: Ve evet Calla'ya kılım NET!

      Sil
  4. çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Ahahahah (: Ölme bana sağlam lazımsın :p sağol cnm (:

      Sil
  6. Bu kitaba ilk başladığımda kitaptan hiçbir şey anlamamıştım. Yok silüetti alfaydı mahkumdu derken okudukça ne demek istediğini anladım ve bu yüzdende anlatımı biraz kapalı buldum.Buna rağmen kitabı çok beğendim. Ren beni benden aldı. Bazen Shay ce Calla ya demediğimi bırakmadım özellikle de Calla ya. Kız bence yanlış bir seçim yaptı ve anlaşılan bu seçiminden dolayı biraz pişman olucak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olur (: NAsıl kıl oluyorum o kıza belli değil. (:

      Sil
  7. Gizem Koçyiğit13/5/13 6:00 ÖS

    O kıza bende acayip gıcık oldum.Bence kesin pişman olucak ama kitap ya serinin son kitabında iyi ki onu seçmişim der diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HErhalde Silüet'i okuyup Calla'yı seven birini bulamayacağım ben =) Kİtabın sonunu en az bende senin kadar merak ediyorum =)

      Sil
  8. Yazar ya kızın seçtiği çocuğu Ren'e göre daha karizmatik anlatmalıydı ya da kız Ren'i seçmeliydi diye düşünüyorum o zaman eminim herkes kızı severdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yine de Calla'yı sevmezdim sanırım :)

      Sil
    2. Gerçi haklısın o zamanda yakışıklı olan çocuğu kaptığı için sevmezdik kızı :D

      Sil
    3. Ağzımdan aldın lafı :) Aynen Ren'ime yalışıcak tam kıl olcaktım kesin :)
      Kitaptan çıkan sonuç "Ren Mükemmel, Calla'yı öldür gitsin.." :):)

      Sil
    4. Çok haklısın :D
      Anlaşılan Calla ne yaparsa yapsın bize yaranamıcak :)

      Sil
    5. Absolutely (: Serinin devamında işler kızışıyor sanırım :) Ren bebeğim kıyamam olan o çocuğuma oldu ona üzülüyorum. (: ama olsun biz onu sarar sarmalarız (:

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Ren'i sarıp sarmalamak için yer arıyorum zaten :D
      İşler kızışırsa o kadar çabuk sonuca varırız ve Ren de o kadar çabuk bizim olur :)

      Sil
  9. Elif aktaş28/6/13 1:51 ÖS

    Çok güldüm yorumunu okurken :D Yalnız sıkıldım ben artık bu tip kızlardan. Ayran gönüllü kızlara o kadar gıcığım ki bu sebepten gece evi serisi ne devam edememişimdir mesela. Alıp almamak konusunda kararsızım ama yorum mükemmel! :)

    YanıtlaSil
  10. Ehehe (: Teşekkür ederim cnm güzel yorumların için (: ya kitaba kötü denemez tabi badboys var içerisinde ama sen bilirsin tabi (: Calla kıl olcan kesin ama garanti veriyorum!

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir hikayeye benziyor :))

    YanıtlaSil
  12. Ben seriyi bitirdim sayılır 3.kitabın ortalarındayım ve sonu umarım güzel biter. ve bu arada calla aranızda bir tek ben mi seviyorum...😊😊😊

    YanıtlaSil
  13. Serinin diger kitaplarinin adi nedir

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML