9 Mart 2013

Yorum: Ben Ölene Kadar – Amy Plum | BloG-TwinS (İki Blog Bir Kitap)


2.  KISIM – “BEN ÖLENE KADAR”
DİKKAT!!!
DİKKAT! Serinin İlk kitap olan “BENİM İÇİN ÖL”ü okumayan arkadaşlar için SPOİLER İÇEREBİLİR!

İlk kitap olan “Benim İçin Öl” ün yorumu için tıklayınız.

Merhabalar dün sizin için ilk kitap olan “BENİM İÇİN ÖL” ün BloG-TwinS çalışmasını gerçekleştirmiştik. (: Bugün serinin devam ikinci kitabı olan “BEN ÖLENE KADAR” kitabı ile devam ediyoruz.
@Tuğçe: İkinci kitaptan kısaca bahsedeceğiz çünkü malum, ilk kitabı okumayanlar için ciddi bir spoiler vermek istemiyoruz. İlk kitap bizi fazla merakta bırakmadan güzel bir sonla bitmişti.
İkinci kitapta, Kate ve Vincent aşkları derinleşerek aynen devam etmektedir. Aralarındaki tek sorun, Vincent’ın bir “geri dönen” olması ve doğası gereği başkalarını kurtarmak uğruna ölme arzusunun aynen devam etmesidir.
@Küçük Kız: Aslında öyle bir güzelliğin (Vincent’den bahsediyorum tabi ki :D ) ölüyor olması ve tekrar diriliyor olması, bu ölme dürtüsüne karşı koyamaması ayrı üzücü bir durum. Kate’ e ( her ne kadar kıl olsamda) katılıyorum bu konuda.
Neyse sonuç olarak, Kate ilişki ile ilgili daha gerçekçi yaklaşan taraftır ama yine de ikisi de Vincent’ın normal birisi gibi Kate ile birlikte yaşaması ve yaşlanması için bir yol bulmaya kararlıdır. (Ben bu ikisi de yirim yirim :D)
Onlar bununla uğraşırken bizi gıcık eden diğer taraf tabii ki “Numalar”, bildiğiniz üzere ilk kitabın sonlarına doğru ciddi olarak başımızı ağrıtmışlardı. Yeni bir liderleri var ve bizimkiler için kalıcı bir tehlike olmaya devam ediyorlar. Tabi bu süre içerisinde oldukça sessizler ve bu tahmin edeceğiniz üzere tedirginlik verici (:

@Tuğçe: Kitaba yeni katılan karakterlerimiz var bir de, Violet ve Arthur evden ayrılan Charlotte ve Charles’ın yerine geliyorlar. Özellikle Violet, okurken eğlenceli olduğu kadar gizemli de bir kişilik. Hele de Georgia ile olan ilişkileri beni epey eğlendirdi diyebilirim. (@Küçük Kız: Ben ilk dakikadan ısınamadım bunlara ya valla bak kıl oldum! Hiç de eğlenmedim valla..)
Tabii ki, yine aşk ve romans ağırlıklı bir hikâye devam ediyor, yalnız söylemeliyim ki, bu ikinci kitap tam bir ara kitap; geri dönenlerin tarihini öğrendiğimiz, ciddi bir aksiyonun olmadığı, yer yer sarkmaların, sallanmaların, okurken biraz zorlanmaların olduğu – gerçi ilişkilerinin bir sürü zorluğa ve sırra rağmen derinleştiğini izlemek yine de güzeldi – ama yine de, üçüncü kitabı koşup almaya hazır bıraktığını inkar etmek mümkün değil.
until i die
@Küçük Kız: Amy Plum’ın ilk kitaptaki yazım yeteneği hiçbir şey kaybetmeden devam ediyor ve bizi hiç zorlamadan Paris’in kollarına bırakıyor derkeeen öyle bir son yazmışkiiii ! Kafayı yememek elde değil… Zaten @Tuğçe dikkat edersen hiç atışasım yok, ikinci kitap öyle bir bitti ki 3 gün şoktan elime kitap alamadım, psikolojimi toparlayamadım. Hatta şuan bu postu hazırlarken bile moralim çökmüş halde, sana dedim bu kitabın atışmasını yapmayalım diye ama dinletemedim. Bak atışamıyorum işte, mutsuzum ben… Ne zaman çıkacakmış 3. Kitap? ):
@Tuğçe: Şaşılacak bir konu hakikaten, fark ettiniz sizde değil mi? @KüçükKız ne kadar sessiz ve sakin bu yorumumuz esnasında, ben hala şokunu atlatabilmiş değilim…(: Bu kitap çok etkiledi onu, çook…  Atışamamandan çok şikayetçiyim diyemeyeceğim tahmin edersin ki ;)
(@Küçük Kız: Sen benim üzüntülerimden mutlu olan ne kadar kötü bir insan oldun farkında mısın? Üzüleyim mi ben(: )
if i should die
Ve üçüncü kitap Amerika’da 7 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak, harika bir kapağı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim, yanda siz de görebilirsiniz.

Hazır rahat rahat post yazabiliyorken, sona geri dönüyorum, hani yani merakta bırakan sonlar vardır – ve bunlara gerçekten sinir olurum – bir sonraki kitap için sabırsızlanırsınız ama bunun da bir sınırı olmalı! Amy, bunu bize nasıl yaparsın!!!! Zavallı Vincent ve zavallı Kate! Ve tabii ki zavallı biz okurlar, hele de daha üçüncü kitabın henüz çıkmadığını düşünürsek!!!!
@Küçük Kız: Sevgili okurlar, bilmem kaç atışmadır bizimle berabersiniz ve size sorarım @Tuğçe’yi yukarıda ki gibi bir paragraf yazdığını gördünüz (: ben cevaplayım Hayır.!
Cicim seni şu şekilde gördüm ya,  artık gözüm açık gitmez!  Düşünün kitap öyle bir kitap kiiii kimleri ne hallere sokuyor,@Tuğçe özünü bozdu resmen, ünlemler isyan etmeler, heyecan belirten kelimeler kullanmak filan Ahahah (: (seviyorum seni biliyorsun)
Ama şu Vincent varya Vincent, insanı daha ne hallere sokar inanamazsınız (: Bu seriyi okuyun canlar. Hatta mümkünse iki kitabı aynı anda alın sonra kudurmayın devamında ne oluyor diye. ;)
@Tuğçe: Evet, azıcık kendimi şaşırmış olabilirim ve yukarıdaki paragrafı sen yazdın sananlar çıkabilir ama yani, cidden sevmiyorum bu insanı asılı bırakan sonları ve bu kitaptaki bu şekilde sonlara yeni bir anlam katmış diyelim (: Ve üçünkü kitabı beklemeye devam edelim ;)
Size şimdiden Mart Ayı çalışmamıza dair küçük bir ipucu verelim. “Bir sonraki BloG-TwinS yorumumuz süprizlerle dolu olacak !” Takipte kalın…
Keyifli okumalar…



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 yorum:

  1. Bu ikinci kitap hiç beklediğim gibi değildi ya. Okurken çok sıkıldım. Vallahi ilk kitabını bilmeseydim bundna sonra okumazdım. Sonuna kadar bomboş geçti :(

    YanıtlaSil
  2. Peş peşe yeni güncellemelerin düşüyor okuma panelime. 'Huvv çok hızlısın' demeye geldim ama taşınma operasyonuymuş galiba:)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML