14 Mart 2013

Yorum: SİSLİ DAĞLARIN ÖTESİNDE - HİGHLANDER SERİSİ 1. KİTAP


Herkese kocaman bir merhaba!

Bu kitabın ve yorumun benim için yeri çok ayrı öncelikle bunu söylemeliyim. Çünkü  bıkmaz usanmaz bir "historical romance" okuyucusu olarak (blogumun adında anlayabileceğiniz gibi) hayalini kurduğum bir kurgunun bulunduğu hatta beklentilerimin ve hayal gücümün fazlasının bulunduğu bir kitap ile tanıştım! Dibim düştü kelimelerim yetecek mi bu kitabın yorumunu yazmaya emin değilim!

Julie Garwood ile başlayan İskoç Lord'ları hastalığım seneler geçtikçe on kitaplar, yüz kitapları buldukça azalacağına korkunç bir hızla artmaya devam etti (: Beni bilen herkes şunu da bilir "Küçük Kız bir İskoç hastası!" (benim zaaflarım var yapacak bişey yok(:)



Karen Marie Morning - Highlander Serisi
Karen Marie Moning aşmış! 
Sen git bir "historical romance" serisi yaz. Yetmedi mi üstüne İskoçya ile ilgili yaz. Bu kadar mı sanıyorsun yok, 2000 li yıllarda yaşayan (ben gibi) bir kızcağızı al götür teee o zamanlara ışınlat (!) yok artık dediniz dimi ama yok bitmedi, sonra bu kızı evrende asla var olabileceğine inanmayacağım kadar mükemmel bir (insan olduğu iddiaları var ama ben kabul etmiyorum) iskoç lordunun karşısına çıkar, resmen koynuna at.! (:

Beni bir düşünsenize, bu kitap benim dünyadaki cennetim oldu! Post uzun kusura bakmayın ama her satırına değecek!

Yoruma geçiyoruz hazır mısınız? 
(Spoiler içermez rahat rahat okuyun, resimlerin keyfini sürün)



Yorum: SİSLİ DAĞLARIN ÖTESİNDE - KAREN MARİE MONİNG

Sene 1990; Zamanda tutsak olmuş bir yabancı (Adrienne)...



Adrienne de Simone, 1990 yılların sonunda Seattle' da yaşamaktadır. Kısa süre önce yaşadığı korkunç olayların etkilerini üzerinden atmaya çalışmakta ve kendisini dışarıdaki hayattan neredeyse tamamen soyutlamıştır.Biricik kedisi ve ev işlerinde ona yardımcı olan Marie ile sakin günler geçirmektedir.

Oldukça kolay güvenen bir yapısı olan Adrienne, (eski)yakışıklı ve muhteşem derecede çekici sevgili Eberhard ile yaşadığı korkunç deneyimden sonra resmen tövbe etmiştir. Erkeklere özellikle yakışıklı olanlara bir daha asla yanına yaklaştırmayacak güvenmeyecek, aşık olmayacaktır. Ama büyük te konuşmamak lazım tabi (:

Sene 1513; Baştan çıkarıcı bir İskoç lordu (Hawk)...


Asıl adı Sidheach James Lyon Douglas ama o savaş meydanındaki ve yatak odasındaki meziyetlerinden dolayı bütün krallıkta "Hawk" olarak bilinirdi. 

5000 i kadınla beraber olmuş namlı bir aşıktı Hawk. Yakışıklı, çekici, kadınları memnun etme sanatında bir usta ve korkusuz, cesur ve güçlü bir Lord, Dalkeith’in Lordu Hawk. Sanata meraklı ve ahşapla insanların hayran kaldığı eseler meydana getirebiliyordu. 
  


Lord Hawk

Her kadın için mükemmel erkek oydu! Ama içlerinden biri bile onun kalbine ulaşamamıştı. ;)


İntikam peşinde bir peri  Amadan Dubh (Adam)



Kadınlar onun dokunuşuna karşı koyamazdı, hatta Perilerin kraliçesi Aoibheal bile Hawk'ın methini o kadar duymuştu ki bu gerçeği bizzat tecrübe etmek için ona gitmişti.  Ve...

“Senden bile yakışıklı olduğunu söylüyorlar,” dedi kraliçe, çardağının dibinde tembelce sere serpe uzanan adama.
“İmkânsız.” Adamın alaycı kahkahası bir peri rüzgârında çınlayan kesme kristaller gibi çınladı. 
“Diyorlar ki erkekliği yarı yarıya sertleştiğinde bir aygırı kıskandırabilirmiş.” Kraliçe yarı kapalı göz kapaklarının altından dalgınlaşan erkeklerine baktı.
“Belki bir fareyi,” diyerek dudak büktü ayaklarının dibinde yatan adam. Zarif parmakları havada ufak bir aralığı ölçtü ve kıkırdayışı sisi delip geçti.
“Tamamen sertken de bir kadının aklını çeler, ruhunu çalarmış.” “Ama ben hakkında tüm söylenenlerin doğru olduğunu gördüm,” dedi kraliçe mırlar gibi.
Bu beyanı, takip eden sessizlikte havada asılı kaldı, çünkü kesik hazmedilemeyecek kadar derindi. Yan tarafındaki kral ve ayaklarının dibindeki soytarı huzursuzca kıpırdandı. Tam kraliçe söylemek istediğini yeterince sertçe ifade edemediğini düşünmeye başlamıştı ki iki adam da aynı anda oltaya geldi.
“Kimmiş bu adam?” Perilerin kraliçesi Aoibheal, memnun tebessümünü narin bir esneyişin ardına saklayıp erkeklerinin kıskançlığından kana kana içti. “Ona Hawk* diyorlar.”
Peri Kraliçe, perilerinden tehlikelisi olan Amadan Dubh'ı bu şekilde kışkırtmayı başarmıştı ve peri Amadan Dubh (dünyadaki ismi Adam) intikam istiyordu ve bunu unutulmaz yapacaktı!

Geçmişin intikamı peşinde aç gözlü bir Kral (James)


Dalkeith Kalesi
Kral James, eski Dalkeith’in Lordu olan Hawk' ın babası ile kapanmamış bir hesabı vardı ve o genç yaşta öldüğü için büyün nefretini oğlu ve yeni Dalkeith’in Lordu Hawk'tan çıkarmaya niyetliydi. Kral James’in ondan neden nefret ettiğini biliyordu. Otuz yıl önce Hawk’ın annesiyle babası, James’i o kibirli ruhunun en dibine kadar aşağılamıştı. James intikamını alamadan Hawk’ın babası ölünce, kral da Hawk’ı düşman bellemişti.

On beş uzun yıl boyunca James, Hawk’ın hayatının her aşamasını kontrol etmişti. Hizmet yemininin bitmesine günler kala, James gelecek yıllarını da kontrol edebilmek için bir plan hazırlamıştı. Kralın hükmüne göre, Hawk tanımadığı ve istemediği bir kadınla evlenmek zorundaydı. Oldukça çirkin ve kuşkusuz deli olduğu söylenen gözden uzak bir kız kurusuyla Comyn’in kızıyla. Bu Kral James’in çarpık ömür boyu hapis anlayışıydı. 


Ve bir kayan bir yıldızın ardından tutulan bir dilek....
Yıldız kayarken bir dilek tut...!
 "Ne diledin Grimm?" diye sordu Hawk.
"Seni istemeyen bir kadın Hawk. Çok güzel, hatta dünyanı sarsacak kadar güzel bir kadın, nükteli ve akıllı olacak. Mükemmel bir yüze ve mükemmel bir vücuda sahip olacak, mükemmel dudaklarında da sana özel mükemmel bir "hayır" olacak benim çok-mükemmel- dostum. bir de bu savaşı izleyebilmeyi diledim."
Hawk ukalaca gülümsedi. "Öyle bir şey ASLA olmayacak." 


Eheheh :) ve işte işler burada kızışıyor, Adrienne kendisini (peri Adam yüzünden) birden 1513 yılında bir düğün hazırlığının ortasında bulur, hemde kendi düğünün! (:
Müstakbel kocası ise öyle kötü bir adamdır ki düğününe bile kendi teşrif edip gelmemiş ve vekil aracılığı ile evlenmiş, yeni evi olan kaleye doğru tanımadığı adamlar ile yola çıkmıştır. Tabi bütün bunlar olurken akıl sağlığını da korumaya çalışmaktadır (:(:



Hawk, Adrienne'i ilk gördüğü anı asla unutmayacaktır. (her anlamda) bu kadın onun ilk bakışta kalbini çalacaktır ancak dedik ya ilk gördüğü anı hiç unutmayacak diye :) kızımız o sırada demirci kılığına girmiş Adam'ı gözleri ile yemektedir. (Adam biraz taş bir arkadaşımız)

Ve bu kadın Hawk'tan bir gram bile hoşlanmamıştır! kocasından! Meşhur kocasından! ahahahah ya ben ne diyeyim ki her anlmada o kadar keyifli bir kitaptı ki beğeneceğinize kesinlikle eminim!



Ait olmadığı bir yüzyıla hapsolan, fazlasıyla cesur, çok konuşan bu kadın bir 16. yüzyıl çapkını için gerçek bir sınavdı. Hawk ile evliliğe zorlanan Adrienne, onu kendisinden uzak tutacağına yemin etmişti ancak yakışıklı lordun tatlı baştan çıkarışı yeminini bozmasına sebep olacaktı.

Adrienne’in kusursuz dudaklarında zampara lord için kusursuz bir ‘hayır’ cevabı vardı ama Hawk, ona adını tutkuyla söyleteceğine ve onu arzuyla yalvartacağına dair ant içmişti. 





Ne farklı zamanlardan gelmeleri ne de aralarındaki mesafe, ne de başkaları (periler) onun aşkını kazanmasına mani olacaktı. Adrienne tutkulu kalbinin telkinlerine uymak konusunda tereddüt etse de tüm çekinceleri Hawk’ın kararlılığı karşısında eriyip gidecekti...



Beğenmeniz ve okumanız dileğiyle (:

Sevgilerle,
Küçük Kız




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

11 yorum:

  1. Ben de yorum yazacağım için sadece başını okudum ve resimlere baktım. Süppper, üppper ötesi olmuş! Çok beğendim ve girişte olayı ve tepkileri gerçekten çok iyi özetlemişsin. Hele o resimler, ahhh, hele o resimlerrrrr.... *.*

    Ellerine sağlık Küçük Kız <3

    YanıtlaSil
  2. Ben tamami icin soyleyeyim o halde mukemmelll otesi olmus :) bayildimmmm bayildimmmm :) emegine saglik gercekten :) bones un ardindan hawk gelecek buna suan itibariyle eminim :)

    Ellerin dert gormesin Kucuk Kiz :*

    YanıtlaSil
  3. Çok fena hayır bir seriye daha başlamayacağım diyorum bugün bu yazını 2. okuyuşum çok fena takıldım İskoç klan lideri dersen zaten biterim offff serilerle başım dertte

    YanıtlaSil
  4. Karen yazmış ve yeni görüyorum. :0 En kısa zamanda almalıyım bunu. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kaçırma (: Pişman olmayacaksın (:

      Sil
  5. amaninnnn dediğin kadar vermış süper süper süperötesi hemde :) Tamam kızma hemen yarın alıyorum gidip :) Bu arada söylemeden geçemiyeceğim resimlere bayıldımmmmmmm <3

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş yaa inşallah diğer kitaplarıda çevirirlerde bizi böyle hevesimiz kursağımızda bırakmazlar.Zaten senin yorumların beni hasta ediyor.(yanlış anlama çok beğeniyorum) :D ayrıca kitabın çok talilisi var benim sipariimi bile satmış duygusuz herifler :( ama eninde sonunda alıcam onu. Teşekkürler KÜÇÜK KIZ. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah yorumun resmen keyfimi yerine getirdi (: Çok teşekkür ederim canım (ismini bilemiyorum ne yazık ki (:)

      Kesinlike okuman gereken bir kitap ve emin ol pişman olmayacaksın :) Ben şu gün bile çevire çevire okuyorum baştan Hawk mükemmel bir adam !

      Yirim :**

      Sil
  7. Seriye başlamam dedikçe serilere takılı kaldım. Bu yazın sonrası dön dolaş bakmışım kitabı sipariş etmişim. Şimdi bu seri nasıl tamamlanacak bekle dur.

    Valla şekerim Hawk senin olsun ben ADAM'ı alayım ahhhh ahh baştan sona hep onu düşledim:))

    Hawk yaban atılmazdı hele o çocuk odası ama yine de ne bilimm o kadar çok kitap okuyunca beni pek saramadı, sendeki yeri ayrı tabi.

    Kitap da zamanlar arası yolculuk mantıklı bir zeminde ilerlemişti bunu sevdim.

    Kahve yapma çalışmalarına koptum:))

    Sevdim ve Adam-Grimm kitaplarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. bu kitabın serisi türkiyede tamamen çıkar demi ya bende Adam a bayıldım.Eğer onu okumassam olmaz bir bilgisi olan var mı ?

    YanıtlaSil
  9. Monica McCarty de oldukça iyi bir yazar.Okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML