4 Aralık 2012

Dark Serisi İncelemesi ( Mutlaka Okunmalı...!)




Kara Altın ( Dark Gold )
Yine ikinci kitapta geçen bir yan karakterimiz üçüncü kitabımızın ana karakteri oluyor. Adian Savage,
Kitabın öyle bir girişi var ki daha başlarında tutkunu olacağınız bir maceraya adım atığınızı hissediyorsunuz. Alexandria (Alex) yetim kardeşine bakmak zorunda olan bir kadındır. Fakir ve kötü bir mahallede yaşamaktadırlar. Alex’in kardeşi Josh’ın hayatını kurtarmak için çok ihtiyaç duyduğu işe girmek zorundadır. O akşam Alex kardeşini alıp iş görüşmesine gider. Görüşme ünlü bir resturanta yapılacaktır. Alex kardeşini tanıdık , hoş bir evsiz adamın yanına bırakır ve resturanta girerek ünlü bir oyun şirketine dizaynır olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışır. 


Alex iş görüşmesi sırasında hoş olmayan bir gücün varlığını hisseder. Ona aşırı derecede asılmaya başlayan patronu geride bırakarak telaşla kardeşinin yanına koşar ama kardeşi yerinde yoktur ve hoş evsiz adam yerde boğazı koparılmış bir şekilde yatmaktadır. 

Alex içindeki o kötü hissi takip ederek kardeşini , uzun boylu kötücül bir adamın yanında bulur. Adam Alex’e uzun zamandır onu aradığını söyler ve Alex ile küçük kardeşini kaçırır.
Adian acımasız bir avcıdır. Uzun zamandır vampir avlamaktadır , işinde iyidir ama artık zamanını tükendiğini hissediyordur. O gece şehrinde terör estiren bir vampirin inini bulur ve harekette geçerek vampiri öldürür. Ama vampirin geride bıraktığı şey hiç de hoş değildir. Üstü başı kirlenmiş , duvara zincirli bir kadın ve küçük bir erkek çocuğu vampirin inindedir. Adian ilk başta kadını vampir sanır ve çocuğu öldürmek için getirdiklerini düşünür. Alex , uzun boylu sarı saçlı adamdan korkar ama kardeşini korumak zorundadır. Bu yüzden adama saldırır.

Adian saldırıya karşılık verir ve dişlerini kadının boynuna geçirir. O an her şey değişir. Adian bir an renkler ve duygular seline karışır. Küçük Josh’a ablasına saldıran adamı görünce ona küçük ayaklarıyla tekme atmaya başlar. Adian büyük bir hata yaptığının farkına varır. Kendi ruh eşine saldırmıştır.

 
Bu kitabı serinin en iyi kitaplarından biri olarak nitelendirebilirim. Çok güzel bir kurgu ile işlenmiş. Benim için başladığı gibi bitti desem yeridir. Diyaloglar , olay döngüsü çok iyi. Yazar bütün yeteneklerini döktürüp, okuyucuya çok güzel bir haz yaşatıyor. Komik olaylar sizi gülümsetiyorken , erotik sahneleri hevesinizi kamçılıyor. Kısacası aldığı bütün puanı hak eden bir kitap.



Kara Büyü (Dark Magic)
İlk kitabı okuyanlarımız Gregori’nin kim olduğunu bilir. Gregori Mikhail’in sağ kolu , korucusudur. Ona Karpatyalılar Karanlık Olan demektedirler. Çünkü Gregori çok güçlü bir şifacı , avcı ve büyücüdür. Kendi halkı bile ondan korkmaktadır.

Mikhail’in karısı Raven ikinci kitabımızda hamileydi. Bu kitapta ise doğurmuş ve aradan 22 yıl geçmiştir. Raven’nin kızı Savannah , Gregori’nin ruh eşidir ama ondan (herkes gibi) korkmaktadır. 

18. yaşına girdiği zaman Savannah ‘a Gregori’den biraz zaman ister. Gregori ona beş yıl verir. Savannah bu yılları ülkesinden ayrı Amerika da geçirmiştir ve ünlü bir sihirbaz olmuştur. Her gösterisi olay yaratıyor , kapalı gişe oynuyordur.

Gregori karanlığın içini sardığını ve artık dayanamayacağını fark edince çaresiz Savannah’ı eve döndürmek ve eşi olarak işaretlemek zorundadır. Ama bu göründüğü kadar kolay değildir. Zira Savannah’ın geri dönmeye niyeti hiç yoktur.
Kitap yine güzel başlıyor ama düşük bir tempo ile seyrediyor. 3. kitabın üzerine biraz yavan gelse de bir müddet sonra kitabın içine dalabiliyorsunuz. Diyaloglar yine harika. Özelikle ilk kitaplardan tanıdığımız soğuk nevale Gregori’nin komik durumlara düşmesi okumaya değer. Bebekliğini bildiğimiz Savannah’ı yetişkin bir genç kız olarak görmek ise heyecan verici. Eh hangi seride karakterden biri için ‘’ Ben senin küçüklüğünü bilirdim kızım. ‘’ diyebilirsiniz ki !




Kara Meydan Okuma (Dark Challenge )(çevrilmedi)
Serimizin 5. kitabı ilk defa ikinci kitapta kısa bir süreliğine gördüğümüz Julian ile ilgili. Julian Adian’nın ikiz erkek kardeşi. Julian’ı kısa süreli görsek de kötü adam , yalnız kovboy imajı ile hemen ısındığımız bir karakterdi.

Julian Gregori’den aldığı bir mesaj ile son bir göreve çıkar. Ünlü bir grup olan Dark Troubadours’ın solisti Desari adlı bir kadını peşinde onu öldürmek isteyen bir grup fanatik insan olduğu konusunda uyaracak ve sonra kendini güneşe bırakacaktır. Fanatik insanlar kadının inanılmaz güzel bir sesi olduğu için vampir olduğuna inanmaktadırlar.

O gece Julian, Desari’nin sahne aldığı kulübe gelir. Kadının soyunma odasına girip , bir tehlike olup olmadığına bakarken Desari sahnede yerini alır ve şarkı söylemeye başlar. Gri bir dünyanın esiri olan Julian Desari’nin sesiyle renkleri görmeye başladığı zaman şaşkınlıktan öylece kalır. Desari şarkısına devam ederken Julian soyunma odasında onu dinlemektedir. Derken Desari’nin meleklere özgü sesini kurşun sesleri bastırır.

 
Fanatik insanların gönderdiği suikastçılar sahneyi makineli tüfekler ile taramaktadırlar. Julian anında sahneye doğru atılır. Suikastçılar ve insanlar kulübü panik içinde terk ederken Julian Desari’nin yaralı olduğunu görür ve onu iyileştirmek için adamların peşini bırakır. Desari’yi iyileştiren Julian başka bir Karpatyalı erkeğin araya girmesiyle Desari’nin yanında kalamaz.

 
Onu iyileşmiş bir şekilde bırakıp suikastçı adamların peşine düşer. Adamların hepsi çok ileriye gidemeden ölmüştür. Julian başka bir Karpatlayı erkeğin Desari’yi koruduğuna kaanat getirir. Ama Desari Julian’nın ruh eşidir. Ve Julian’ın onu kimseye yar etmeye niyeti yoktur.

İnanılmaz bir kitap daha .Bu kitap seri içersinde açık ara favorimdir. Durmadan gülümseten, seride alışagelmiş Karpatyalı hayatından farklı şeyler sunan bir kitap. Elime aldığım gibi bitirdim , sürükleyici , yüksek tempolu ilerleyişi ile beni bir kez daha seriye bağladı. Bir kere karakter bütünlüğü çok hoş. Sadece ana kahramanlar ilginizi çekmiyor , yan kahramanlar da hoşunuza gidiyor. Her karakterin kendine haz özeliği var. Dayan , Darius , Barrak , Sydnil gibi karakterler gözlerinizin önünde can buluyor adeta.

Üstelik olay örgüsü derin. Karpatyalıların dünyasına , tarihine derinlemesine dalıyoruz. Diğer kitaplardan daha çok o hayal dünyası içersinde kendimizi buluyoruz.
 




Seri 5 yıldızı rahatlıkla hak eden bir seridir. Gözünüz kapalı ilk kitabı alabilirsiniz. Eğer Tarihi romantik kitaplar ile aranız iyi , fantastik kitapları seviyor ve paranormal romantizmimden tat alıyorsanız , bu seriye bayılacaksınızdır.
Serimizin 21 kitabı var. İlk kitabı 1999′da yayınlanmış 22. kitabı ise yakında Amerikada çıkacak. Türkiyeye yeni gelen bir seri.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML