20 Nisan 2013

GÖLGELERİN YOLU | | "YAZARDAN NOTLAR" YAZAR: BRENT WEEKS | | KONUŞAN KİTAPLAR ile BLOG TURU



Gölgelerin Yolu bir üçlemenin ve yazarımız Brent Weeks'in de ilk kitabı. Ve ilk kez yazar olan birisi için son derece farklı bir şekilde yayımlanan bir üçleme; üç kitap Orbit Books tarafından 2008 yılında üç ay içerisinde çıkartıldı. (vaaaoov) İlk kez yazar olan birisi için son derece şaşırtıcı olan bu durumun hikayesini bir de yazarımızdan dinleyelim... 

Keyifli okumalar canlarım :) Veee en sonda bulunan çekilişimize katılmadıysanız katılmayı unutmayın (:

Sevgilerle, 
Küçük Kız


Yazar: Brent Weeks
25 yaşımda Gölgelerin Yolu’nu yazmaya başladım. Bir süre değişik ve garip işlerde çalıştım, daha sonra eşim beni destekledi ve tam zamanlı bir yazar olarak devam ettim. 30 yaşım geldiğimde Gölgelerin Yolu nihayet Amerika’da yayımlanmıştı. Gölgelerin Yolu’nu bitirdikten sonra, bir yayımcı ararken en akıllıca şeyin farklı bir dünyada geçen ikinci bir kitap yazmak olduğunu biliyordum. Ne de olsa, henüz satılmamış bir serinin ikinci kitabını yazmak aptalca bir fikirdi. Ve yayıncılık dünyasında işler, fazlasıyla yavaş ilerliyordu. Ama bir problemim vardı, bu hikayeyi çok seviyordum. Ve başka bir hikaye anlatmak istemiyordum. Bu nedenle eşime, ne yapmalıyım diye sordum ve o, bana tutkum neyse onun peşinden gitmemi söyledi. Bende öyle yaptım. Sonraki iki yıl boyunca, aptalca bir tutku ile önce Shadow’s Edge’i yazdım. Sonra da nasılsa bir hayli risk almış olduğumu düşünerek devam ettim ve Beyond The Shadows’u yazdım.  Bu esnada, biliyordum ki, eğer Gölgelerin Yolu’nu yayımlayacak bir yayın evi bulamazsam son dört senemi çöpe atmış olacaktım.

Ama berbat bir fikir gibi görünen bu durum, meğer harika bir fikirmiş. Orbit üç kitabı da bir çırpıda yayımladı ve hayranlar bir sonraki kitap için yıllarca beklemek zorunda kalmama fikrine bayıldı. Bunun sadece bir kötü yanı oldu, son altı yılımı bu üçlemeyi yazmaya harcadıktan sonra ve üç ay içinde tamamı yayımlandıktan sonra, hayranlarımdan bir sonraki yıl üç kitap daha yayımlayacak mıyım şeklinde sorular almaya başladım! 


Desteklerinden ötürü Artemis Yayınları'na teşekkür ederiz...

a Rafflecopter giveaway



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 yorum:

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML