21 Ekim 2013

Kitap Yorum: UMUTSUZ || Colleen Hoover - 18. Konuşan Kitaplar ile Blog Tur 4.Gün

Herkese Merhaba!

Nice zamandır beklediğim okuduğuma sevineyim mi üzüleyim mi karar veremediğim UMUTSUZ kitabının yorumu ile karşınızdayım. Bu kitapla beraberde anlamış bulunuyorum ki beni çok çok derinden sarsan ve etkileyen kitaplara çok beğensem de adam gibi (alıştığınız gibi) bir yorum yazamıyorum.

Coleen Hoover kitaplarını okumaya devam mı etsem etmesem mi inanın kararsız kaldım. Kitap kusursuz sorun yok ama ben okuduktan sonra iki gün kendime gelemedim. Ne kafamı toplayabildim ne birşey... Eğer her kitabı böyleyse gel de okuma, gel de dağılma :)


Sky (kızımız) annesi Karen ile birlikte yaşamaktadır. Evde uzaktan eğitim alarak okumaktadır, bu şekilde lise sona kadar gelmiştir kızımız. Birde kapı komşumuz Six var (kızı acayip sevdim öyle böyle değil) Sky'in çatlak arkadaşı Six (bu arada kızın gerçekten bu şaşırmayın) her eve lazım mutfak robotu olarak tarif edebilirim. Neyse, bu iki kız kafa kafaya verirler ve Karen'ı Sky'ın son dönemi okulda okuması için ikna ederler. Tabi bu durum için sevinelim mi üzülelim mi ben bilemedim, neden mi? Çünkü sevgili Siz'in değişim programı ile dünyanın başka bir ülkeye uçması ile bizim kızımız lise sonda tek başına yapayalnız kalıyor.

Sky'in kendi gibi hayatı da oldukça enteresan, hiçbir teknolojik aletin bulunmadığı bir evde yaşıyor. Televizyon yok, cep telefonu yok, internet yok :) Ama bir tanıyın kızı valla ondan sosyali yok, asosyal bir kız beklerken, okulun en popüler kızından bile randevu defteri daha dolu bir kız çıkıyor karşımıza :) Açıkcası o kısımlarından çok hoşlanmadım. Neden bilmiyorum, neyse.. Sonuçta Sky, ilk sayfadan itibaren iddia ediyorum daha önce okumadığınız bir karakter olarak karşınıza çıkıyor.

Dean Holder ise benim kitabı okuma sebebimdir. Sırf onun güzel hatırına ne kadar "Losing Hope" (2. kitap) okumak istesem de cesaret edemiyorum :( Allah'ım nedir benim şu duygusal kitaplardan çektiğim :)

Dean'e gelirsek, kendisi Sky'dan aşağı kalmayacak şekilde kendi çapında bir nama sahip, genç yahşuhlu delikanlımız. Birazcık kavgacı (kıyamıyorum ya küçülte küçülte yazıyorum), şeytan tüylü bir genç çocukcağız.  Okulun ilk gününde başlayan enteresan karşılaşmalarından sonra ikili arasında hızla gelişen bir ilişkiye şahit oluyoruz. 

Dean bebeğimi, ne kadar çok tutsamda beni bile zaman zaman kanser eden dengesizlikleri Sky ile okuyan bizlere kendimizi Mehter Takımı gibi hissettiriyor. İki ileri, bir geri...


İkisininde geçmişinde bulunan bir sır.... Sky'in kitaptaki geçmişten parça parça hatırlamaya başlaması ile bizi içine alıyor. O sırrın altında Dean ile ortaya çıkan ortak geçmişleri ve annesi Karen'ın da içinde bulunduğu büyük gizem, sizin aklınızı alıyor işte... Okurken tahmin etmeme rağmen hakikaten konduramamıştım ancak gerçekten tahmin ettiğim gibi bir kurgu çıkınca içerisinde cidden sarsıldım...

Kitabın sonu ve geçmişteki asıl hikaye, o büyük sır yemin ediyorum bana adımı unutturdu. Duyguları mükemmel kaleme aldığı belli olan yazarın karşısında saygıyla eğiliyorum tabi ama çevirmene de bir alkış gitmeli buradan. Çeviride gerçekten bir hata bulamadım. Tebrik ediyorum kendisini.

Kitapta gerçekten öldürmek, hatta durun öldürmek değil yıllarca sürecek işkencelere maruz bırakmak istediğim kişiler bulunmakta. !!! Onları benim elime verin !!! 

UMUTSUZ kitabı ile ilgili şöyle bir özetleme yapayım da size yorumla anlatamadığım şeyleri belki espiri karışık izah edebilirim.

(Aşağıda yazılan cümleler asıl duyguların tersini ifade etmektedir. Lütfen zıt anlamına dikkat ediniz.)

1. Kitap çok hafif ve çerezlik bir kitaptı.
2. Kesinlikle ağır duygusallık yoktu.
3. Kitabın sonu ile başı arasında ruh haliniz neredeyse aynı.
4. Kitap sizi hiç şaşırtmıyor.
5. Kitabı okumasanız da olur.
6. Sosyal bilincinizi ve ahlaki yapınıza kesinlikle dokunmayan bir konusu var.
7. İkinci kitabı okumak bilr istemeyeceksiniz.
8. Dean Holder kesinlikle akılda kalıcı bir karakter değil. Keşke biraz yakışıklı olsaydı, daha okunabilir olabilir di kitap.

:) Sonuç olarak kitap ile ilgili benim anlatımım yetersiz bence, siz iyisimi Konuşan Kitaplar ile Blog Tur etkinliği kapsamında kitabın yorumuna geçen diğer arkadaşlarımıda okuyun ve ona göre karar verin. :)

Şimdi sizinle vedalaşmadan evvel bugün neler olacak kısaca bir bakalım,


Bonus Sahne: Maria Puder Ölmedi



Kitap Çekilişi için;



Sevgiyle Kalın;








Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

  1. Umutsuz, kurgusuyla beni büyüleyen bir kitap. Bayılıyorum kitaba. O üzüntü duygusunu yazar öyle bir hissettiriyor ki karakterler için ağlamak istiyorsunuz. İncelemenizi daha önce okumuştum yorum yapmak şimdiye kısmet oldu. Düşünceleriniz beynimin yansıması olmuş. Kitaba daha da ısınmıştım. Teşekkürler. ;)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML