11 Kasım 2013

Kitap Yorum: AŞKA ADANMIŞ BİR GÜN || Pamela Clare (Yorumlayan:Rüya Kız)

Aşka Adanmış Bir Gün / Pamela Clare 
AŞKA ADANMIŞ BİR GÜN
Yazar ile tanışmam birkaç yıl öncesine dayanıyor. İlk kitabını okuduğumda çok pişman olmuştum. Pişmandım çünkü seri tamamlanmadan başlamak her bir kitaba inanılmaz haksızlık gibi gelmişti… Ve pişmanlığımı aradan geçen yıllarda daha çok hissettim, zira kaplumbağa bile yayınevinden daha çok yol gitti diye bilirim.
İşte benim pişmanlığımın nedeni de tamamen bu… Bekledim Arkadaş ! çok uzun zaman bekledim serinin üçüncü kitabını okuya bilmek için….
Birinci  kitap TESLİMİYET yorumumu Nisan 2011 yılında, kitap çıktıktan birkaç hafta sonra yazdığımı hatırlıyorum,
İkinci kitap GÜNAHKAR yorumum da Şubat 2012 de yazıldı. Ve aradan geçen yaklaşık iki yılda üçüncü yorum ile karşınızdayım….
^^ biliyorum biliyorum, sabır taşı olsa çatlamıştı ama inanın bende çatlamak üzereydim….
 MacKinnon kardeşler 1755 yılında Albany de işlemedikleri bir cinayet yüzünden kendilerini zindanda bulurlar…
 Lord hazretleri William Wentwort’un oyununa gelen MacKinnon kardeşler ya idam edilecek yada kendilerinden istenilene boyun eğeceklerdir. Aralarında yapılan anlaşma ile artık resmi olmasa da Willim’ın askerleridir.
Hangisinin daha zor olduğuna karar vermek zordur. 
İskoçyalı olup – ki kanlarının son damlasına kadar İskoç kanı taşımaktadırlar-  İngilizler için savaşçı askerler yetiştirmek ve savaşa katılmak mı yoksa işlemedikleri bir suç yüzünden idam edilmek mi? 
Iain MacKinnon verilmesi en zor kararı verir savaş bitene kadar kızıldereliler ve abenakilerle birlikte korkulan bir birlik kurarlar ve Elizabeth Kalesinin askerleri olurlar…

TESLİMİYET
Teslimiyet’ten…
Bu birliğin başına  Iain MacKinnon getirilir. Iain MacKinnon üç yıl gibi bir süre komutan olarak görev alır. Bir gün kalesine dönerken saldırıya uğramış bir kadına denk gelir,ya onu kurtaracaktır yada kardeşlerini ve adamlarını tehlikeye atacaktır... 
Kurtardığı bu kadın hatırı sayılır bir Lord’un kızı Annie den başkası değildir. Lord hazretleri William Wentwort’un da göz koyduğu bu kadın gönlünü Iain’a kaptırınca yaşanılan bazı ! olaylardan sonra Iain ile evlenir. 
Bu evlilikten sonra Iain komutanlığı yüz başı olan kardeşi Morgan’a devreder ve William anlaşması iptal edilir.

Günahkar’dan…
Iain MacKinnon kardeşler takımı savaşçı liderliğini kardeşi Morgan MacKinnon'a bırakır. Ancak Morgan Fransızlara esir düşer ve ağır yaralanır. 
Elizabeth Kalesi Morganın öldüğünü düşünür. Ama güzeller güzeli Fransız Amelie’nin yardımı ile esaretten ağır yaralı bir şekilde kurtulur. 
Ne yazıkki William Wentwort’un gözünde Morgan artık bir vatan hainidir. 
Komutanlık görevi elinden alınır ve Abany den sürgün edilir. Iain ile birlikte kurdukları çiftlikte yaşamaya başlarlar….

Aşka Adanmış Bir Gün’den…
Connorn MacKinnon kardeşi Morgan dan sonra savaşçı birliğinin başına komutan olarak getirilir. Artık savaş bitmek üzeredir ve MacKinnon ağabeyleri ile birlikte yaşamanın hayalini kurmaktadır.
 Lord hazretleri William Wentwort’un yeğeni Sarah kızıldereliler tarafından kaçırıldığı haberini aldığında en güvendiği adamını onu kurtarması için görevlendirir. Ve bu Connon dan başkası değildir.
Connon için Sarah, hayatında en nefret ettiği adamın yeğeni olmasından başka bir şey olmadığını düşünür. Ta ki Sarah’ı görene kadar. Sarah bir Kızıldereli reisi ile  zorla evlendirilmek üzeredir. Connon ‘un buna engel olması için yaptığı anlaşma akıllara zarar ve bir o kadar da imkansız dır. Kızıldereli ile yaptığı anlaşmanın şartı,ikili arasında ki mücadeleyi kim kazanırsa Sarah onunla evlenecektir.
William Wentwort’un buna vereceği tepkiyi düşünmek bile beni sadistçe mutlu etmeye yetti de arttı bile J Sarah’ı Eizabeth kalesine götürdüğünde evlilik aralarında sır olarak kalsa da aslında Sarah’ın dayısı Williamın yanına gelmesinin başka bir amacı vardır. Londra dan akıllara zarar dedikodu yüzünden sürgün yiyen Sarah, olası damat adaylarını Connon yüzünden geri çevirmek istemektedir.
William aralarında ki evliliği öğrendiğinde nasıl tepki verecek !
Savaş daha ne kadar sürecek !
Ve daha nice sorular sorduğum kitabın içinde her şey son sayfalarında cevap buldu…

 Konu böylelikle başlar…
Bu seriyi çok sevdim, her bir karakteri,
Kızıldereliler ve Abenakiler, Joseph, Teğmen Cooke, üç kitaptaki bayan karakterler; Annie, Amelia ve Sarah. Hatta tüm bu karmaşaya acılara ve İskoç olamanın duygusunu savaşçı kardeşlerin elinden alan William Wentwort’u bile çok sevdim. Ve hepsini çok ama çok özleyeceğim. Elizabeth Kalesini bile...
Ve hayalimde ki Elizabeth Kalesi ^^ 
Sarp kayalıkların arasında Elizabeth Kalesi göründü... 
Hatta daha inanılmazı her kitabın sonunda onun için daha çok üzüldüm. Çok isterdim yazar ona da bir kitap yazsın diye. Bazı okurlar yazmayı düşündüğünü söylüyor ama kendinden duymadan inanasım gelmiyor açıkcası J
Dilerim ki, yayınevi bu yazarı heba etmez ve bizde kitap budur demenin keyfini yaşarız…
Sizleri tanımak güzeldi, Iain, Morgan ve Connon MacKinon İskoç kardeşleri….

ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR…..



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

  1. ŞİDDETLE TAVSİYEN VE GÜZEL YORUM SAYESİNDE OKUMAK İSTEDİKLERİM LİSTESİ 3. SAYFA İLE DEVAM EDİYOR :)
    Elizabeth Kalesi ( Hohenwerfen Kalesi, Salzburg, Avusturya) Gidip gezmek istedim bir an Masal diyarı gibi harika görünür ♥

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML