1 Kasım 2013

Kitap Yorum: MADEM GİDİYORSUN ÇÖPÜ DE GÖTÜR || Dixie Cash (Yorumlayan: Rüya Kız)

Dıxıe Cash / Madem Gidiyorsun Çöpü de Götür

Hani kitap adına bakıp kitap alan kesim vardır  ya, şayet onlardan birisi olsaydım bu kitabın okumam için hiç ama hiç şansı yoktu. Neyse ki öyle bir fantezim yoktur da okumaya başladım.

^ Hayır insan kitap adı ile konuyu bağlamaya çalışsa bundan nasıl bir sonuç çıkardı düşünmek bile istemiyorum :D


Yazarı araştırdım efenim ama ülkemizde sadece bu kitabı çıkmış,zaten bu yayınevinden okuduğum ilk ve son kitaptı.
Seri beş kitaptan oluşuyor ve bu kitap 2008 yılında bizlerle buluşmuş. Bu da demektir ki gerisini okumamız hayal,hatta hayalden öte ümitsiz.Ama SÜPRİİİİZZ  bu kitap için “yeni baskısı hazırlanıyor” notu düşülmüş… Zaten yayınevinin kitaplarının türüne bakınca bu kitap buraya gökten mi düştü dememekte ayrı imkansız....


Polisiye ve Çik-Lit’in birleşmesinden oluşan,bazı gereksiz uzatmaların olduğu, konuyu hangi taraftan elinize alacağınızı bilmediğiniz ve en önemlisi, ister gerilim olsun ister polisiye ve ister Çik-lit olsun bilmem kaç sayfa boyunca ortada bir cinayet varsa ve siz bunu araştırıyorsanız okur ile birlikte son beş sayfada her şeyi açıklığa kavuşturmak okura yapılan bir haksızlıktır benim gözümde.
Üstüne birde üç yıldır ayrı olan bir çifti o son beş sayfada birleştirmek “yooook artık daha” neler dedirtiyor…

Tamda böyle oldu işte kitap…

Konusu;
Teksas’da Salt Lick kasabasında yaşayan Debbie Sue kasabanın hala en güzel ve seksi kadınlarından biridir. Eski kocası da bu küçük,sıkıcı ve dedikoducu kasabanın şerifi Buddy Overstreet bu kasabada yaşamaktadır.

^^ Özgürüm, Zekiyim bir o kadar seksiyim. Kalbim kırık olabilir ama saçlarım hala güzel.... ^^ Debbie Sue den inciler....


Evlilikleri kaybettikleri bebekleri yüzünden ve Debbie Sue nin Rodeo yarışlarına katılması ve Buddy’nin artık bu işi bırakmasını istemesi yüzünden bitmiştir. Debbie yarışmaları bırakmaktan vazgeçmemiş ve evlilikleri dönülmez yola girmişti. İşin garip yanı evliliklerini sonlandırdıktan sonra Debbie de yarışmayı bırakmıştır…


Kendine kasabanın eski benzin istasyonunu güzellik salonu yapar ve kasabanın her dedikodusu burada, kendi merkezinde önce duyulur.

Ve kasabanın en zengin ailesin gelini olan ve çapkınlıkları ile ünlü olan Pearl Ann’ın ölümü ile kasaba dedikodudan çalkalanmaya başlar.

Ve katili bulan kişiye yüklü miktarda para ödülü verilecektir. Katili bulma işini Buddy den gizli araştıran Debbie başına olur olmaz işler açar.


Birde üstüne Debbie’nin eski erkek arkadaşı Quint kasabaya gelip Debbie ile görüşmeye başlaması Buddy’i kıskançlık krizlerine sokmaya yetmiştir.

Buddy hem eski karısını Ouint’e kaptırmak istemez hem de karısının polisiye işlere bulaşmasını,daha çokta zarar görmesini istemez.
Bu durumda kalplerinde birbirleri için hala bir şeylerin olduğu habercisidir.

Şimdi ikisini de zor bir durum beklemektedir, Debbi’nin paraya ve Buddy’e ihtiyacı vardır.
Ve Buddy’nin de Cinayeti çözüp terfi yapıp başka bir yerde dedektif olmak istemekte ve aynı zamanda Debbi’i geride bırakmak istememektedir…

İki ucu bilmem ne değnek misali, durum biraz karışık anlayacağınız...

^İlk kez bir kitapta bıyıklı bir şerif okumanın değişikliği ile hayali bıyıklı,karizmatik,seksi ve güçlü bir adam hayal ettim.



İşte böyle kitap, okurken bazı yerlerde güleceğiniz garanti ve bazı yerlerde de satır atlama isteğiniz de ayrıca garanti edilir J

Kitabı ucuza bulabilirseniz ve boş zamanınızda elinizde kitap yoksa şayet keyif  bile alarak okuyabilirsiniz J

Ahhh unutmadan !! Çöpü de götürdü giderken :)


Sevgilerle
Rüya Kız




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML