28 Aralık 2012

MEFİSTO || Mefisto Anlaşmaları Serisi 1. Kitap


“The Mephisto Covenant” Serisi 1. Kitap

MEFİSTO


Bu kitabı anlatmadan önce bu kitap ile ilgili hikâyemi paylaşmak istiyorum sizinle,


TÜYAP fuar öncesi kitap almama yemini ettim :) Bütün kitaplarımı fuardan alacaktım ama bu "Mefisto" her kitapçıda, otobüste yanımda oturan kızın elinde, facebookta, yok efendim blogda derken oradan buradan karşıma çıkmaya başladı.

Fizik mühendisi çılgın arkadaşım ile kahve içmek için buluşupta (kendisi o zamanlar hiç kitap okumazdı bu arada :) elinde bu kitabı görünce dayanamadım artık.! O akşam aldım ve okumaya başladım :)

Bu kitap yüzünden 2 saatlik uyku ile işe gelmiş olduğumu hiç unutmam:) Ama pişman değilim yine olsa yine yaparım :):)



Ben artık DEX yayınevine ne diyebilirim hiç bilmiyorum :) Arkadaş kaliteli iş böyle yapılıyor (: Bütün kitapları mı başucumda durur? Hepsimi birbirinden mükemmel olur :)

Bu uzun girişten sonra kitabımıza dönelim...

Öncelikle kitap mükemmel ötesiydi. Kurgusu anlatım dili, karakterleri ve her şeyi ile tamdı. Eksik yoktu fazlası vardı.
Konusu ise,

Sasha bir Anabo, yani Havva’nın kızı...(Saf iyilik var kendisinin içinde melek gibim böyle:) Erkeğimiz Jax ise şeytanın oğullarından biri. ( Tanrım! Yaşasın kötü iblis erkekler!)
Mefisto Akdi bir efsane ve der ki, Jax ve kardeşleri (onlar mefisto yani iblisler) bir Anabo bulursa ve onun aşkını kazanbilirse (özgür irade çok önemli) cennete girebilmeye de hak kazanacak.

Sasha babasının katilini bulmak için bir tarikata üye olmaya karar veriyor ama orada işler karışıyor. Bizim kızı öldürmeye çalışıyorlar ve Jax ve kardeşleri avcı ve bu tarikatın üyelerini avlıyorlar. Sasha’yı bu tarikattan kurtarıyor ve onun Anabo olduğunu fark ediyor. Jax ve kardeşlerini en son anaboyu 1000 yıl önce gördüler ve kız Jax için mucizenin kendisi :) Allahım Jax! Sen ne şirin bişeysin yahu :):)

Tarikata gelirsek Eryx’in yarattığı bir şey. Eryx, Jax' ın kardeşlerindendi takiii yoldan çıkana kadar. Şimdi bütün kardeşler onu ve ordusunun büyümesini durdurmaya çalışıyorlar. (Bu kısım çok detaylı hiç girmiyorum o yüzden:)

Eryx, insanları kandırıp ruhlarını kendisine satmalarını sağlıyor. Ruhlarını satan insanların kişilikleri de anında değişiyor, sadistliğe doğru kayıyor.

Sasha’nın babasının öldürülmesi üzerine annesi Rusya’ya dönmek zorunda kalınca kızımız halasının yanına yerleşiyor. Şansa bakın ki  hala ve oğullarından biri ruhlarını Eryx'a satmışlar bile. Sahsa bir Anabo ve o evde hayatı büyük tehlikede. Hala ve oğlu onun hayatını mahvetmeye çalışıyorlar, onu da tarikata sokmak istiyorlar.

İşte Jax da kızımızın peşinden gelip onu korumak amacıyla kendine lisedeki öğrenci görünümü veriyor ve onun yanından ayrılmıyor :) tabi koruma güdüsü dışında daha büyük bir sorunu var kii odaa Anabo’suna çoktan aşık oldu bile. Sasha’yı kendisine aşık etmeye çalışıyor, onu türlü türlü durumlardan kurtarıyor ve kitap finale giderken başlarına birçok türde olay geliyor.
Jax aşık ama nasıl davsanması gerektiğini bilmiyor, nasıl flört edilir nasıl iltifat edilir bilmiyor:)  O bir iblis ve Sasha'nın, onun anabosunun ona aşık olması lazım :)
Allah'ım yirim yirim :)  O kadar büyük bir keyifle okudum kelimeler bile bu postumda yetersiz kalıyor.

Serinin ilk kitabı :) ikincisi 04 Ocak'ta satıştaa :) Bilgilerinize sunarrrr
Şiddetle, az kalır delicesine, çılgıncasına bir tavsiyedir. :)


Sonuç olaraaaak, en sevdiğim kısmı yazmak isteriimmm..
"Demek ki bir daha göremeyecek olsan bile onu Cennet'te, Tanrı'yla bırakacaksın Ajax. Senin için bu kadar önemliyse neden böyle bir fedakarlık yapıyorsun?
Jax başını kaldırıp gözlerini açtı."Çünkü onu seviyorum."
Bir an sonra üstüne bir serinlik çöktü. "Bu Tanrı'nın elidir. Koruyucunu al ve huzur içinde ol Ajax. Mefistoteles'in oğlu, Cehennem'in çocuğu, senin için Mefisto Akdi yerine gelmiştir...''




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 yorum:

  1. ikincisini vait kaybetmeden oku derim (: Ajax her daim ilk göz ağrım favorim olacak ama olsun :) Mefisto Anlaşmaları serisi sağlan bir seri :)

    YanıtlaSil
  2. TC Yağmur Damla Saylan19/7/13 2:34 ÖS

    bu kitaba bende bayıldım ama annesinin mal gibi ruhunu satmasına çok içerledim büyük olan kuzenine kıl oldum küçüğe ise acıdım onların hapsedildiği bölümde çocuğa ağladım (küçük olana diyerinin annesiyle birlikte iyi olmuş diyom

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML