28 Kasım 2013

Kitap Yorumu: Tess Gerrıtsen || Bıçak Sırtı ( Yorumlayan / Rüya Kız )

Ciltli Kitabım ^^ 
Herkese Merhaba :)

Bugün farklı bir yorum ve farklı bir tarzla geldim sizlere....

Bana göre Polisiye/Macera/Aşk/Gerilim dörtlüsünün kraliçesi Tess Gerrıtsen ve kendisini tanıma şerefine nail olduğum kitabı Bıçak Sırtı ile yorumumu sizlerle paylaşmaktan onur duyarım efennim :)



Tess Gerrıtsen // Bıçak Sırtı

İlk kez okuduğum Tess kitabım an itibariyle bitti..
Ve ben yorum yazmaya başlamadan önce iki kitabını daha alınacaklar listeme eklemiş bulunmaktayım..

Hala aklım hafsalım almıyor bu kadar gereksiz yere bekletmiş olduğuma. Çok ama çok beğendim… 


Bu sabah 8de başladığım kitabı bitirmek benim için çok zordu. Yazarın kalemini çok sevdim,hem aşkı hem cinayetin kurgusunu çok iyi işlemişti,kitabı bitirene kadar herkes benim için katildi ve katil olması için bir çok sebep vardı. 

Bu konuda yazarı AYAKTA ALKIŞLIYORUM,zira her defasında beni oyuna getirip yanıltmayı başardı.

Beni tanıyanlar Historical alanında tez yapacak bir okur olduğumu bilir ki,şahsen bende bu konuda kendimle gurur duyarım, ama kesinlikle Tess Gerritsen ile tanışmadan kimse kendine okur dememeli ve bu kadar da iddialıyım bu konuda..

Kate ,aynı hastanede çalıştığı hemşire arkadaşını ameliyata hazırlarken her şey olması gerektiği gibiydi. Ama çok kısa süren bu anın ardından,hasta ameliyat masasında son nefesini verir. Ve bütün işaretler Kate’nin ihmalkarlığından kaynaklandığını göstermektedir.

Kate ‘i zor günler bekler,masum olduğunu ve görünenlerin dışında, ölümün komplo olduğunu idda etsede,ölen hemşirenin ailesinin tuttuğu avukat,Kate’i ipe götürmekte kararlıdır.

David Ransom,doktorlardan hoşlanmayan ve onlara kibirli birer canavar gözüyle bakan hırslı bir avukattır. Şu anda bakmaya başladığı davanın delilleri Doktor Kate Chesne ‘i kesin suçlu gösterse de,mahkemede onu süründürmekte kararlıdır..

Ta ki Kate yeşil gözlerini soğuk buz mavisi gözlerine dikene kadar.
Bir de üstüne işlenen ve birbirine bağlantılı doktor ve hemşire cinayetleri eklenince iş çıkılmaz bir hal alır….
Kate ‘in kendisine anlattığı hikaye! ‘ye inanmak,onun suçlu olduğuna inanmaktan daha zor gelir ….

İnanın bu kısma kadar bir çok kez yazdığım kısımları silmek zorunda kaldım,zira spoiler vermekten ve okurken o heycanı elinizden almaktan korktum.


Hikayenin ana konusunu oluşturan Jenny ve Charlie nin hikayesine de ayrıca bittim,tükendim..
Kısaca;
Sözümün noktası kesinlikle ve kesinlikle TAVSİYEMDİR…. 


Sevgilerle
Rüya Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. Benimde okuduğum ilk Tess kitabıydı Bıçak Sırtı bittiğinde direkt Rizolli and Isles serisine başladım^^

    YanıtlaSil
  2. Tess Gerritsen ile tanışan insanın bakış açısı değişiyor. Tüm kitaplarını okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Aşk içerikli romanlar her zaman bana banal ve özellikle de çiğ gelmiştir.Ancak Tess Gerritsen'in kalemi sizin de bahsettiğiniz gibi o kadar sıradışı ki aşk unsurunu bile romanlarının içinde olağanüstü çekilde kullanabiliyor.

    Her ne kadar Asla Arkana Bakma romanından 'Tess Gerritsen standartlarında' çok da memnun kalmasam da özellikle Yörünge romanından sonra Bıçak Sırtı ile adeta mest oldum.Hele de Bıçak Sırt'ındaki David Ransom karakterinde adeta kendimin 10-15 sene sonraki halini gördüm.

    Tess Gerritsen hiçbir zaman mükemmel detaylandırılmış çevre unsurlarıyla ve bunların olay örgüleriyle ilişkilendirilmesiyle ünlenmedi.Ancak bizleri her zaman kitabın başında zaman zaman da anlam veremediğimiz girişlerle karşılayarak şaşırtmayı bildi.Bunu da çoğu zaman kitabın çok ufak kısımlarında verdiği ipuçlarıyla yapmayı başardı.

    Lafı fazla uzattım ama özellikle Ransom karakterinde kendimi gördüğümden midir nedir kitap beni epey etkiledi.Belki de Yörünge kitabı biraz daha sıradışı olmasıyla daha da kalemi yüksek bir kitap olabilir ama Bıçak Sırtı'nın bendeki yeri artık farklı.

    ''...Birdenbire yaşamak istedi! David'e söylemekten gurur duyacağı her şeyi anlatmalıydı.Hayatın, geçmişteki incinmelerle harcanamayacak kadar değerli olduğu, şans tanıması durumunda, ona bu güne kadar hissettiği tüm acıları unutması için yardım edebileceğini söylemeliydi...''

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML