11 Mayıs 2013

Kitap Yorum: Neredesin Bernadette? || Konuşan Kitaplar ile Blog Turu 3. Gün


Herkese Merhaba!

Bir dolu engele rağmen bu yorumu yazabildim inanamıyorum =)Bildiğiniz üzere Konuşan Kitaplar ile Blog Turu konuğumuz
"Neredesin Bernadette?" kitabı :) Yorumun sonunda kitap ile ilgili bir çekiliş bile bulabilirsiniz =)
Efem, Küçük Kız ödüllü bir kitabı yorum konuğu olarak ağırlamaktan büyük bir onur duyarak kitap ile ilgili yorumlarına geçer;

Öncelikle şunu diyebilirim ki daha ilk sayfalarından kitap kendini belli ediyor. Yazım tarzı olsun, diyologlar olsun olay akışına kadar okuduğumuz bildiğimiz romanlardan oldukça farklı. Başlarda alışamadığım için kitabı tutup fırlatmak istesemde bir yerden sonra koynuma alıp bağrıma bastım kendisini. :) 

Bu fırlatma hissi tamamen tekniğine alışkın olmamanız ile ilgili bir durum, yanlış bir izlenim vermeyelim yoksa kitap ödül aldı diyoruz, abuk subuk olması beklenemez değil mi?

Bernadette'nin kızı olan Bee'nin okul hayatı ve başarıları ile ilgili bir giriş ile başlıyoruz. Bu kısımda Bernadette ve ailesi ile ilgili ortamın sosyal yapısı ile ilgili bir takım ipuçları buluyoruz. Kitaptaki olayları birçok kişinin ağzından okuma ayrıcalığınız var. Kitabı belki en çok sevmemin sebebi buydu. Bee'nin bakış açısı ile ilgili okuduğum kısımlarda oldukça güldüm. Kitabın dili cidden çok iyi. Çevirmene Küçük Kız'dan bir alkış!

Kitabın içerisine ne kadar çok olay sıkıştırılmış aklınız almaz :) Bir örgü kalabalığı var diyemem ancak dizi izler bir formda olacaksanız büyük ihtimal. :)

Annemiz Bernadette çok değişik bir kadın. Kitap bitmesine rağmen  kadın ile ilgili hala doldurulması gereken boşluklarım var düşünün. :) Bir kere çok konuşuyor, cidden bana inanın. Birde ben kendime çok konuşurum derim yok abi benden fenalarıda varmış. Kendime daha fazla haksızlık yapmayacağım. :p

Bernadette'nin kocası oldukça değişik bir adam, Microsoft da çalışıyor ve bir ciniyus, ama katlanılası mı HAYIR! Kıl olmak istemedim ama elimde değil tutuldum belirli yerlerde. Karakter anlatımı ile ziyadesiyle doydum diyebilirim. Tıpkı şu günde olduğu gibi değişik bir sürü karakteri okuma ve onların ağızından olayları dinleme fırsatı bulmak bana büyük keyif verdi.

Konusuna girersek, kitabın adından da anlayacağınız üzere Bernadette kayıp. :) Kadın niye gitti, nasıl gitti, şimdi nerde derken bir olayın içerisine giriyorsunuz ki amanin :) Kitapda resmen hatunu arıyoruz ve anlmaya çalışıyoruz. Ve olaylar hakikaten bir zeka ürünü diyorum başka birşey diyemiyorum! Pes! Benim hayal gücü geniştirde, yok arkadaş o kadarını da tahmin edemedim. :)

Bee'nin annesini arama süreci sonrasında gelişenler ise akıp gidiyor. Kitap ise daha başlardan ne kadar başarılı olduğunu ispatlıyor.

Bernadette'nin başına gelenler yer yer feminist damarı kabartır şekilde. O kocası olacak herifi varya ....! Tamam, bir yerinden sonra "Ya tamam ya ben çözdüm olayı.." diyorsunuz ama dikkat yazarımız sizin bu egonuzu yerle bir ediyor. :) Adamın kocasını el ele verip öldürebiliriz gerçekten :)

Ve kitapla ile ilgili son eleştirim ise kesinlikle sonuydu. Ya ayıptır ve canım ya, o  kadar okuduk değil mi  bu muydu yani. :( Tamam tamamen haksızlık etmek istemiyorum ama ben kafamda bambaşka bir son düşünmüştüm. Hani kötü kesinlikle diyemem ama ya şey olabilirdi.. ( Tabi ki bunu söylemicem, sonra spoiler diye taşlayın beni.)

Ve sevgili canlar benden bu kadar (: Sizleri çekiliş ile başbaşa bırakıyor ve kaliteli bir kitap okuma tecrübesinden kendinizi mahrum etmemenizi umuyorum ;)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

8 yorum:

  1. ufak bi şans da olsa deneyeyim şansımı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansın ufağı olur mu canım :) Bol şans ;)

      Sil
  2. Kapağını çok sevmiştim, ma twitter'ım yok ki benimmmm, şimdi ben katılamadım mı:(Bir tek ilk olanı yapabildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmışsındır bebeğim, twitter ana şart değil sıkınıt yapma canım =)

      Sil
  3. Yorumunu büyük bir keyifle okudum canım :)) Sanırım aynı düşüncelere sahibiz kitap için ama ben daha bitirmedim. Şuan sonunu çok merak ettim. Ne oluyorr kii??? Amannn yaa off :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdiğinde dedikodusunu yapmamız lazım =) Sonunda küfür edebilirsin tutma kendini annem =)

      Sil
  4. tüm şartları tamamladım sevgiyle kal
    tuba şanal
    tubasanal77@hotmail.com

    YanıtlaSil
  5. bernadette nerde gerçekten merak ettim :) ellerine sağlık kuzum :)
    çekiliş yaparsın ben katılmazmıyım :) tabikiiiiii katıldımmmm :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML