6 Mayıs 2013

Yorum: EJDERİN AŞKI || Detaylı Bir İnceleme



Merhaba Kitapkurtları!

Ephesus Yayınlarından çıkan EJDERİN ARZUSU  kitabının  haberi bana çok beğenerek okuduğum  EJDERİN AŞKI  kitabının yorumuna geçmemiş olduğumu farkettirdi! Ne hata (: Neyse efendim, umarım bu hatayı telafi edebiliriz (:

Ejderin Aşkı Kitabı iki hikayeden oluşuyor. İlk hikayemiz
Fearghus (Ejderha) ile Annwyl’ın hikayesi. Açıkcası bu kitaptaki açık ara favori hikayem bu hikayedir.

İkinci hikayemiz ise ilk kitabımızdaki ejderha Fearghus’un anne ve babasının (kral ve kraliçe) hikayesi. Rhiannon ile Bercelak’ın hikayesi ( ATEŞLER VE ZİNCİLER)

Sıralarına özellikle değinmek istiyorum.

1-Hikaye = Fearghus&Annwy

Ejderha Fearghus dışarının, insanların, kalabalık ailesinden  uzak inzivaya çekilmiş bir halde mağarasında yaşamaktadır. Bu mağara Karanlık Vadilerin derinliklerinde yer almakta ve insanların ulaşamayacağı bir yerdedir. 
Açıkcası Ejderin Aşkı kitabı ve Fearghus benim okuduğum ilk  ejder hikayesiydi. (Tabi bu kitabı okuduktan sonra daha nicesi eklendi kütüphaneye o ayrı =D) Ejderhalarımız insan formunda ve ejder formunda yaşamlarına devam edebiliyorlar. Malum yaşadıkları ömür ise ziyadesiyle uzun. Neyse kitaptan koptuk tekrar hikayeye dönelim.

Fearghus tahmin ettiğiniz üzere, güçlü kuvvetli ve hem insan 
hali hemde ejder hali ile oldukça gösterişli bir ejder. Birkaç yüzyıl önce ailesinden ayrılarak kendini soyutlamış bu yakışıklı ejderimizin insanları kendisinden uzak tutmak için illaki bir nefeslik ateşe ihtiyacı yok, sadece kendisini gösterse bile yeterli. (:

Hikayemiz Annwly’nin düşmanlarından kaçarken ejder 
Fearghus tarafından bulunması ile başlıyor. Kendisi ejder filan değil, bildiğiniz insan bu arada. Annwyl, hayatta tahmin edemeyeceğiniz bir karakter. (: Ben kendisinin bayan olduğunu bir erkek olmadığını kitabın belirli yerlerin kendime sık sık hatırlatmak zorunda kaldım. (: Herkül'ün kadın olarak vücut bulmuş hali diyorum başka birşey demiyorum. (:

Erkeklerin bile dizlerini titreten bir savaşçı prenses,kanlı
dövüşlerin müptelası. Tek yaşam amacı abisini öldürmek ve
Krallığını ondan geri almak. (: Bir grup erkeğin arasında
kılıçıyla kalıp birkaç dakikada hepsini nasıl parçaladığını okuduğunuz sizde kendinize Annwylın bir kadın olduğunu hatırlatmak zorunda kalacaksınız tıpkı benim gibi (:

Neyse efendim, bayıldığım kısma kadın ve erkeğin ilk karşılaşmalarına gelelim. Annwyl, Kara Ovaların en kanlısavaşçı prensesi yine kanlı bir dövüşün ortasındayken aldığı
darbe sonucu ağır yaralanır ve ölmek üzeredir. Bayılmadan önce gördüğü son şey ona doğru gelen büyük, kapkara ürkütücü bir Ejderhadır. Annwyl artık öleceğinden kesinlikle emindir tabiî ki, ejderimiz bir nefesi ile kızımıza saldıran  adamların icabına baktıktan sonra kıza döner ama Annwyl için bundan sonrası tamamiyle bulanıktır. (:
Ağır yaraları olan Annwyl’imiz rüyasında onunla konuşan yakışıklı bir şövalye görür ve onu sesini duyar, o şövalye Annwyl’e güvende olduğunu ve iyileşeceğini söylemektedir. (: Şimdii işler şimdi karışmaya başlıyor efendim. Kitabın bundan sonrası nefes tutarak okundu. (:

Ejderimiz kızımızın o yaralı haliyle bile ona kafa tutmasına ve direnmesine, yarıca güzelliğine duyduğu hayranlıkla onu öldürmekten vazgeçer ve alıp mağarasına götürür. Orada onun yaralarına bakar ve iyileştirir. ]Bu ejderlerin insan formuna geçebildiğini söylemiştim değilmi (: Hemce çok çok yakışıklı insan formlarına (: Tanrım!]


Bundan sonra kesinlikle işler karışıyor çünkü kızımız iyileşiyor ve etrafında neler olup bittiğini algılamaya başlıyor. Bir ejderhanın ininde tutsak olarak tutulmaktadır buna derhal başkaldırması gereken Annwyl gair p bir şekilde kendisini güvende ve huzurlu hissetmektedir. Ejderha ona çok iyi davranmaktadır ve onu dinlemektedir. 




Annwyl kendi özel ejderhası ile mağarada huzurlu günler geçirir. Taa ki rüyalarında gördüğü yakışıklı şövalye onu bulana kadar. Bu şövalye dövüş sanatlarında bir usta inanılmak yakışıklı bir adamdır. (: Kızımızın kafası karışmasın mı sevgili okurlar,ejderhası ile mutlu huzurlu arkadaşça bir hayatı vardır, şövalye ile tutkulu ve şehvetli bir hayata adım atar. İkisinide bırakmak istemez (: Eee ne yapacak o zaman(:


Annwyl eğer ikisininde  (ejderhası  ile şövalyesinin) aynı kişiler olduğunu bilseydi bu sıkıntıları hiç çekmezdi sanırım.(: Ahahaha cidden çok eğlenerek okudum o kısımlarını, bunu öğrenen dişi Herkül'ün halini görmeniz lazımdı. Ve bundan sonra Fearghus'un halini =D


Abisi ile savaşı nasıl sonuçlandı, ejder ve şövalye arasındaki durumu derken soluk soluğa bir hikayenin içerisinde buluyorsunuz kendinizi (: Sonlarımı ne mi oldu(: Okumanız lazım efendim işte oralarını.

Şimdi ikinci hikayemize geçelim,


2. Hikaye=Rhiannon&Bercelak

İkinci hikaye Fearghus'un anne ve babasını ( Kral ve Kraliçe ejderler olur kendileri) anlatıyor. Yeni okuayacaklara tekrardan belirtelim, kitabın sırası bir değişik kafanız karışmasın, ilk defa okuayacaksanız ikinci hikayeden başlamanızı tavsiye ederim. (: Hikayemize dönelim,





Rhiannon ile Bercelak’ın hikayesini okuyoruz bu kısımda. Rhiannon, Ejderha Krallığının prensesi ve annesi ile Kraliçe arasında bildiğiniz bir savaş var. Bir anne, kendi öz kızından bu kadar mı nefret eder,cevap EVET! (:

 
Rhiannon kendisini aşırı beğenmiş bir ejder ve ziyadesiyle çapkın =D Dediğim dedik ve burnu havada bir prenses. (: Başta öyle bir kıl oldum ki kendisine biri lütfen şunun burnunu sürtsün dedim, keza yazar sesimi duydu hemen (:

Kraliçe kızına o kadar gıcık oluyorki, asla kabul etmeyeceği bir evliliğe zorluyor onu. Rhiannon inatçı bir prenses ve bir beyaz ejder. Yani büyü yapabiliyor ve en güçlülerinden. Anne kaliçe kızındaki bu yeteneğinde ziyadesiyle farkında olduğundan onun elinden geçici olarak bu güçleri alıyor ve onu insan bedenine hapsediyor. (:

Kızımız kendisini bir anda insan olarak hayatta evlenmeyeceği adam(ejder işte anlayın) olan Bercelak'ın kollarında buluyor. Annesi ile savaşı, Bercelak ile mücadelesi ile geçen bir hikaye okuyorsunuz sizde. (: Bercelak istediğinde oldukça ikna edici olabilen bir ordu komutanı (: Ben size şimdiden söyliyim. ;)

İlk hikaye kadar tutmasamda, Bercelak'ın hatırına benden geçer not aldı bu hikayede. İkinci hikayenin içerisinde hissedilir birtakım BSDM (ElliTon'cuların gözlerindeki ifadeyi görebiliyorum=D) öğeleri bulmak mümkün. (: Ama rahatsız etmiyor size onun garantisini verebilirim.


Daha ne söyliyim bilemedim. (: İkinci kitap önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak. (: Ve daha önceden de duyurduğumuz üzere bu güzel serinin ikinci kitabının turunu "Konuşan Kitaplar ile Blog Turu" olarak yapacağız. (:


İkinci kitabın tanıtımı için Tık Tık** (:
Blog Tur - İkinci kitabın çekilişi ve daha fazlası için lütfen hatta kalınız. (:


Sevgilerle,
Küçük Kız


 










Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

3 yorum:

  1. İlk kitabı okudum ve Bayıldım :) 2 c, kitabı da sabırsızlık ile bekliyordum. Çok güzel yorumlamışsın kitabı :)

    YanıtlaSil
  2. 2 hikaye de ayrı güzel bence :) 2.kitaptan önce ufak bir hatılatma yaptığın için teşekkürler Küçük Kız :) yorumuna sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML