28 Kasım 2012

Kalbimi Sana Verdim - Elizabeth Hoyt / Kitap Özeti

Kalbimi Sana Verdim - Elizabeth Hoyt / Kitap Özeti

Yazar: Elizabeth Hoyt
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviren: Fulya Gümüşpala Teke
Basım Tarihi: Ağustos 2010
Orjinal Adı: The Leonard Prince
Sayfa: 440

Baş Karakterler

Lady Georgina Maitland yirmili yaşlarının sonlarında, kızıl saçlı, uzun boylu bir bayandır. Hiç evlenmemiş, sadece başından kendisinin bile nasıl olduğuna anlam veremediği bir nişan dönemi geçmiştir. Babası avlanırken kaza geçirip ölmüş ve annesi de hastalık hastası olmuştur. Bir kız kardeşi (Violet) ve 3 erkek kardeşi vardır.

Harry Pye , küçük yaşta ailesi ile birlikte sonraları baş düşmanı olacak olan Silas'ın topraklarına göç eder. Babası Silas'ın topraklarında bekçilik yapmaktadır. Ayrıca tahtalara şekil vermek gibi bir yeteneği vardır ve nasıl yapıldığını oğlu Harry'e de öğretir. Harry'nin annesi daha sonra Silas ile yakınlaşır ve babası Harry 12 yaındayken Silas'a saldırır. Silas Harry'nin babasını kırbaçlattırır. Harry babasının kırbaçlanmasını önlemek ister fakat Silas Harry'i de kırbaçlattırır ve Harry bir parmağını kaybeder.

ÖZET;

Yıllar sonra Harry Lady Georgina'nın evine kahya olarak alınır. 6 ay aradan sonra Georgina kahyası (Harry) ile birlikte kendi topraklarına dönmeye karar verir. Döndüklerinde ise Harry'i kötü bir sürpriz beklemektedir. komşu toprağındaki Granville'de koyunlar esrarengiz bir şekilde ölmekte ve ölen koyunların yanında ise Harry'e ait olan tahtadan hayvan figürleri bulunmaktadır. Hem Silas'a olan düşmenlığı hem de figürlerin Harry'e ait olması nedeniyle insanların şüphelendikleri tek bir isim vardır; Harry Pye!

Lady Georgina insanların Harry hakkında şüphelendiklerini kız kardeşi Violet'ten öğrenmiş ve inanamamıştır. Harry ile birlik olarak meydana gelen ölümlerin ardında kim olduğunu öğrenmek amacıyla insanları sorgulamaya karar verir. Harry ilk başta Georgina'nın ona katılmasını istemese de Georgina'ya karşı koyamaz. Georgina'nın bir kahyaya eşlik etmesi kız kardeşi tarafından hoş karşılanmasada Georgina kulak asmaz ve Harry'le birlikte araştırmaya koyulurlar. Tabii bu arada Harry ve Lady Georgina nın arasında bir çekim olur. Bu sayede Lady Georgina neredeyse her gece Harry'nin kulübesini ziyaret etmekte ve etkilemeye çalışmaktadır. Harry başta karşı koymaya çalışır ama bir gün yol üzerinde saldırıya uğrarlar. Sonrasında Harry Georgina'yı öper. Bu öpücük ikisi arasındaki ateşi körükleyecektir.

Her geçen gün koyun ölümleri artar. Harry ve Georgina Silas'tan şüphelenmeye başlasalarda daha sonra Silas'ın oğulları'nın da devreye girmesiyle kafalar karışır. Thomas Granville ve Bennet Granville Silas'ın oğullarıdır. Thomas bütün çabalarına rağmen babası Silas'ın gözüne girememekte ve bu onu sinirlendirmektedir. Babası Thomas'a hiç güvenmez ve onu sürekli aşağılar. Bennet ise çocukluk yıllarında Harry'nin en yakın arkadaşı olmuş ve bildiği birçok şeyi ondan öğrenmiştir. Görünüş açısından birbirlerine benzemektedirler. Artık herkes birer şüpheli durumundadır.

Harry ile Georgina artık birbirlerine daha fazla karşı koyamaz ve Georgina'nın Harry'e onu istediğini söylemesinden sonra birlikte olurlar. Fakat ziyareti sırasında bunu öğrenen ve Maitland kontu olan abisi Tony tarafından bu ilişki hiç hoş karşılanmaz. Fakat Georgina pes etmemekte kararlıdır. Bir gece yine Harry'nin kulübesine gider ve birlikte olurlar. Ertesi gün küçük bir erkek çocuğu Will Harry'nin kulübesine gelir ve anneannesinin eve gelmediğini söyleyerek orada kalmak ister. - Will Silas'ın birlikte olduğu bir kadının çocuğudur ve annesi olmadı için anneannesi ile kalmaktatır- Lady Georgina'yı Tony den sonra bir sürpriz daha beklemektedir. Diğer erkek kardeşleri Oscar ve Ralph da dönmüştür. Üç erkek kardeş Georgina'yı aralarına alıp uzun süre Harry hakkında konuşurlar ve bu durum Harry'i endişelendirir.

Kovulacağını düşünür ve daha sonra Lady Georgina'ya mesafeli davranır. Bu durum Georgina'yı üzer ve oradan ayrılmaya karar verir. Ertesi gün Georgina Londra'ya doğru yola çıkar ve akşamında Harry Silas tarafından saldırıya uğranılarak esir alınır. Haber kız kardeşi tarafından Georgina'ya ulaştırılır ve Georgine hemen geri döner ve kurtarma planları yapmaya başlar. Harry kurtarıldığında neredeyse ölecek durumdadır. Georgina iyileşene kadar ona bakacak, bırakmayacaktır. Georgina o zaman farkına varır ki kahyası Harry Pye'a aşık olmuştur. Harry uyanınca ailesi ve Silas'a olan düşmanlığı hakkında konuşurlar. Günler ilerledikçe Harry'nin durumu çok daha iyi olur ve ayrılmaya karar verir. Georgina buna izin vermek istemese de Harry'nin kendine has sebepleri vardır. Zor da olsa Harry ayrılır. Fazla uzağa gitmese de George onu tamamen kendisini terk ettiğini sanır. Bu sırada Bennet ve Harry koyun ölümleri hakkında konuşup fikir yürütmekte ve Harry Georgina'yı unutamamakta akşamları o uyurken gizlice odasını ziyaret edip tahtadan yapılma figürler bırakmaktadır. Bir gece Georgina'ya yakalanır ve birlikte olurlar ama Harry'i bekleyen bir sürpriz vardır Georgina hamiledir!

Gecenin sonunda Silas'ın topraklarında çıkan bir yangın Harry'i Georgina'dan ayırır. Georgina Harry'nin kendisini istemediğini düşünür ve Londra ya gitmeye, buraları terk etmeye karar verir. Harry ise ertesi gün Lady Georgina'nın gittiğini öğrenince Bennet ve Will ile yola düşer. Georgina orada başka bir adamla evlenme kararı almıştır. Harry ise Georgina'yı ve bebeğini bırakmamakta kararlıdır.

*** www.forumla.net'den alıntıdır. ***



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML