28 Kasım 2012

Teslimiyet - Pamela Clare / Kitap Özeti

Teslimiyet - Pamela Clare / Kitap Özeti SPOİLER İÇERİR!
Baştan uyarımı yapayım bu özet fazla +18 gibi bir şey olmuş ama çok beğendim, direk sizinle paylaşıyorum :)

Kitabımızın ismi surrender (Teslimiyet) - Pamela Clare


Karakterimizin ismi İain
, Kızımızın ismi ise Annie, ikiside İskoç bunların ama hikayemiz Amerikada geçiyor. Yıl 1750 öhöm bizim Annie miz bir kont kızı babası bir savaşta ölmüş annesiyle beraber babasına benzettiği için çok sevdiği amcasında kalıyorlar. bir gün annesi kötü bir şey olursa mücevherleride almasını söylüyor annie ye kzı endişeleniyor ama annesi ne olduğunu demiyor sonra o gece annesinin odasına gidiyor bir de bakıyor ki amcası annesini yatağa bağlamış kadınla beraber oluyor ama kırbaç felan kullanıyor adam sonra adam birden annesini boğmaya başlıyor adamın bir hayatın ellerinde sonlanır gibi olup yeniden doğmasından sapkınca bir zevk alıyor kızın annesi o gece ölüyor kızda koşup mücevherleri aldığı gibi kaçıyor oradan ama bir süre sonra yakalanıp amcasının hırsızlık yaptı iddiasıyla hapsediliyor.



3 hafta kötü koşullarda bir hapishanede kalıyor sonra hüküm görüleceği gün kızı amcası ziyaret ediyor adam kızı kandırmaya çalışıyor yapma etme gel eve dönelim felan bakıyor kızı kandıramıyor hemen ocağın kenarındaki yerden demir i alıyor adamlara kızı tutmalarını söylüyorlar adamlar kızı tutarken kızın baldırını açıyor iç kısmıan T harfi damgalıyor yani Thief (ingilizce Hırsız ) seninle beraber olan adam ne mal olduğunu o damgayla öğrenecek diyor sonra kızı amerikaya bir aileye 14 yıllığına kölelik yapması için gönderiliyor.

Satıldığı ailenin hanımı kızın bütün giysilerini alıo ona kendi eski püskülerini veriyor işini doğru yapsada yapmasada en ufak bir şeyde dövüyor kızı. 3 ay geçmiş kızımız ev işlerini bilmediği halde inek sağmaktan tut herşeyi öğrenmiştir. Bir gün ahırda inek sağarken uzaktan bir kızılderili çığırışı ile beraber kendi hanımının çığlığını duyar bir anda telaşe kapılıp eve doğru adım atacakken durur evi kızılderililerin bastığını ve hanımının şimdiye ölmüş olacağını kendisinin kaçması gerektiğini düşünür. Ahırda ki hayvaları hemen salar bahçeye o arbedede oda ormana kaçar ama kızılderililer onu farketmişlerdir, kızı takip ederler kız bir yerde kapana kısılır ama gene vazgeçmez bir tanesine taş atıp dudağını yarar kızıldereliler tam onu öldürecekken biri önler bu işi kızda tam o anda bayılmıştır.

Iain ın dedesi iskoçyadan amerikaya sürülmüştür krala karşı bağlılıklarını göstermedikleri için Iain hayatının bir kısımını iskoçyada geçirmiş 3 kardeşi var neyse bizim baş karakterlerimizden Lord Wenworth bir gün camdan bakınıyor savaşı kaybetmek üzereler komutanlarının hiçbiri bir iş beceremiyor hemen köşedeki bir adamın ******yle sokakta beraber olmasını izler adam işini bitirdikten sonra kadına para vermeden çekip gidecektir ****** kıyameti koparır adamsa kadını dövmeye başlar ama birden arkasında beliren adam iki dakikada adamı alt etmiş kadına da parasını verdirtmiştir, Wenworth bu görüntüyü gördükten sonra hemen planlar yapmaya başlar Iain ve kardeşlerini cinayetten suçlar eğer askeriyeye katılmazlarsa asılacaklardır

Iain ise bir ingiliz ordusunun emri altında çalışmaktansa ölmeyi tercih ediyordur ama gel gör ki kardeşleri de bu işin içine itilmiştir o nların uğruna işi kabul eder savaş bitene kadar onların malıdır. Kardeşleri serbest bırakılmıştır ama onlarda abileriyle savaşmak için orduya katılırlar.

Neyse sonra işte aradan 2 yıl geçer savaşı artık kazanmaya başlamışlardır Iain komutanlarıdır bir görev için topluca ilerliyorlardır sonra kızılderilierin bir evi yağmaladıklarının seslerini duyarlar Iain onlara yardım ederlerse emirlere karşı gelmiş olacaklarını biliyordur sonra yakınlardan bir yerden kadın çığlıkları duyar o kadını ölüme bırakamazdır kardeşlerine buluşma yerlerine gitmelerini onunda sonradan onlara katılacağını söyler ve kılıcıyla beraber kıza yardım etmeye gider kız bayılır tabi Iain de adamların işini hallettikten sonra kızı alır bir yere götür.

Annie bedeninde gezinen bir el ile uyanır ve bu elin bir erkek eli olduğunu görünce direk tekme atmıştır adam kasıklarını tutarak geri çekilir ve Annie karşındaki kişiyi gördüğünde bunun rüyasında onu kurtaran adam olduğunu farkeder ama o adam gerçekmidir, Annie kızıl derilerden kurtulmuşmudur adam küfürler savurup acısının dinmesini beklerken Annie de bu sorularla kendini oyalıyordur. Sonra adam işte kim olduğunu açıklar kıza ve bir macera başlar yaya ve kara olarak çok zor koşullarda kaleye varırlar hep peşlerinde kızılderiler vardr e bu yolculuk sırsında Iain kızdan 3 4 öpücük kapmıştır. Bir keresinde kızı öperek uyandırdı hetta :P

öhöm bunlar kaleye çok yaklaşmışlarken kızılderililer atağa geçti allahtan Iain ordusu ordaydı neyse bir çok kişi öldü Annie yüzünden. Iain kaleye girer girmez kızı odasına çıkarıyor kız zaten az besinden uykusuzluktan perişan odasına sıcak suve tekne getiriyor kızı odada bırakıp kapıya da kardeşlerinden birini koyup dışarıya kıza elbise bulmaya gidiyor orada kalan bayanlardan birinden birşeyler satın alıp kıza getiriyor. Kızda banyo yapmış çıplak bir şekilde yatağa yatmış. Iain odada durmuyor çekiyor gidiyor.


Wentworth rapor istiyor bundan işte oda raporu verdikten sonra Wentworth bunu zindana attırıp cezasınında 100 kırbaç olduğunu bunuda yarın çekiceğini söylüyor. Annie uyanmış giysilerini giymiş ve yemeğini yemiş bir şekilde odada dolaşıp Iaini merak ederken kardeşi odaya giriyor Lord Wentworth un onu beklediğini ve kardeşinin hapse atılıp 100 kırbaç cezası yiyeceğini söylüyor kız bir koşu gidiyor komutanın yanına. Tanışıyorlar şansa adam kızın tandığı çıkmasın ama kız onu gördüğünde 15 yaşındaymış adam kızı tanımıyor kızda bir kontrun kızı olduğunu demiyor onu gene polise verip te başka aileye verirler diye.

Adama yalvarıyor Iain e ceza vermemesi için o anda adam bütün elemanları odadan çıakrıyor Iain in kardeşi istemesede çıkarılıyor odadan adam kıza ahlaksız teklif te bulunuyor karşılığındada Iain e sıcak bir battane yemek ve cezasından 50 kırbaç indirimi kız elimde tek kalan şeyim onurum onuda vermeyeceğim diyor ama sonunda Iain benim için ölmeyi göze aldı benim bunu yapmam lazım 100 kırbaçtan sağ çıkamaz diyor ve kabul ediyor. Oradan hemen zindana gidiyorlar Iain ile önce kardeşi konuşuyor hemen abisine adamın kıza bu tip birşeyler teklif ettiğini söylüyor Iain çok sinirleniyor kızı gördüğünde bunu yapmıyacaksın ben cezamı çekerim ama senin onun ******si olmana dayanamam diyor.

Sonra kız gidiyor sabah erkenden meydandalar Iain meydana getiriliyor kızın önünde duruyor Eğer sen kendini ona verirsen çektiğim cezanın bir kıymeti olmaz bırakta bir kıymeti olsun diyor sonra çıkıyor kırbaçlanacağı yere Lord kıza tekrar teklifini soruyor kız hayır demek zorunda kalıyor bizim Iain 100 kırbaçı yiyor Hastanelik oluyor kız gece gündüz buna bakıyor o arada doktora yardım ediyor boş zamanında kısa zamanda bizim oğlan ayağa kalkıyor. Ama yaralı olduğunun ertesi akşamı bir gözlerini açıyor Iain kız yok yanında kardeşine bağırıyor nerede kız diye oda ıkına sıkına Wentwort un yanında diyor Iain o yaralı haliyle tutuna tutuna bir yerlere gidiyor Wentworth un odasına kızı kurtarmayabilir.

Bakıyor kız adamla satranç oynuyor kızı alıp çıkarıyor ordan odaya getiriyor kıza o sana sahip olamaz ben olmalıyım diye dalıyor ama bir şey yapmıyor. Kızda tırsıyor damgasını görürse ondan nefrete eder diye bir keresinde şey demişti hırsızlardan ve yalancılardan nefret ederim gibi bir şey kızda diyemiyor gerçek kimliğini. Neyse kızı da zaten bir tabur azmış askerden zor kulluyorlar Wentwort bunu sık sık görevlere gönderip kızla vakit geçirme derdinde görevlerden birinde Iain in ortanca kardeşi yaralanıyor.

Bizim kızda ona bakıyor hastanede aynı zamandada doktora yardımcı oluyor hep sonra bir gün Iain kardeşi uyurken ve içeride doktor yapmazken bir asker geliyor karnının ağrıdığını ona bir ilaç vermesini söylüyor kızda ilacını vermek için arka tarafa giderken adam bunu arkadan yakalıyor taciz etmeye başlıyor kız çığlık atsada duyanı olmaz adam baldırını açacak kadar ileri gdebiliyor baldırındaki damgayı görüyor ve vay vay burda kim varmış seni küçük hırsız tipinden kötü adam konuşmaları yapıyor, son anda kızı Iain kardeşi yaralı haliyle kurtarıyor adamı öldürüyor kız dehşet içinde hem adam ona tecavüz etmeye teşebbüs etti hemde kimliği ortaya çıktı Iain öğrenir öğrenmez durumu odasına koşuyor kızı öpüyor kokluyor kız sanırım buna beni kendinin yap gibi bir laf kullanıyordu uyduruyorda olabilirim (: emin değilim (: neyse öhömmmmm (yüksek perdeden boğaz temizleme sesi) bir sahne var onu anlatacam emme (:

DİKKAT!

+18 bir yarıntıdır gizli olarak veriyorum okuduktan sonra sorumluluk kabul etmiyorum.



Bir gün Iain tıraş oluyor, bizim kızda uslu durmaz yüzüne köpük bulaştırıyor kızdahah şimdi benide tıraş etmen lazım diyor adamın gözünde bir muzurluk ışığı parlıyor kızı hop yatağa atıyor kız bir kahkaha çığlığıyla napıyorsun diyor seni traş ediyorum diyor kızı açıyor bacaklarını köpük sürüyor sonra kız kıvranınca uslu dur bir tarafını keseceğim yanlışlıkla diyor sonra kızı bildiğiniz traş ediyor, hayden ondan sonrada birlikte oluyor o halle.

Sonrasında bizim kız tez zamanda hamile kalır oğlanımız tabi sevinmektedir ama savaşta ölme ihtimali artık onu korkutuyordur neyse Annie ile evlenmelidir, hiçte değilse bir dul olarak ona saygı gösterir ve kardeşleriyle kalabilir diye. Bunun bir tane dostuna gider işte bir planlar yaparlar o arada Wentwort bunu bir göreve gönderir bizim kız korkuyordur bir kaç gün olmuş Iain dönmemiştir bizim kız telaştadır. Gece kapısına vuran olur bir bakar Iain kardeşi kızı alıp Iain yanına getirir meğersem Iain bir tane katolik papaz kaçırmak için bir operasyon yapmış, Kızla orada evleniyorlar kampa dönünce Wentwort mort oluyor (: papazıda evlendiklerine dair kanıt diye tutuyorlar amaaaaaaa bu Wentwort varya kızdaha kendini Iain vermeden önce kızın kimliğini öğrenip amcasına bir haber yollar adamda gelir mi onca yolu Iainda o arada bir görevdedir.

Wentwort kızın amcasının ne pislik biri olduğunu görünce o mektubu yazdığına pişman olur ama yapacak bir şey yoktur adamın kzıı götürmesine izin vermeye mecburdur katolik düğünüde onların gelenğinde gerçek bir evlilik olarak sayılmıyordur kızı arabaya bindirir pis amcası yola çıkarlar hemen wentwort adamlarına Iain a ulaşmalarını söyler oda peşlerine takılır kızı bu adama bırakmamalıdır Kız üzüntüsünden boş boş arabadan dışarı bakarak ziyaret ediyordur.

Sonra bir kızıl derili görür ağaçların arasında sonra bir başkası bu işte bir iş olduğunu anlar bir süre sonra arabada durdurulmuştur Iain arkadaşı kızı arabadan kurtarıp Iain yanına gelir sarılıp öpüp koklaşırlar ama iş bitmemiştir kzıın amcası Iain la savaşmak istiyordur Iainda onu gururu yüzünden geri çeviremez tabikide savaşırlar ama annie çok endişelidir amcası İskoçyada en iyi kılıç kullanan kişi olarak bilinir ama sonunda Iain onu yener kaleye dönerler bizim kız çocuğunu doğurur, Wentwort da yaptığı hatanın karşılığı olarak biraz zorlada olsa Iain ı serbest bırakır bizim oğlanla ve yeni bebeyle Iain babasının arazisine giderler bir bakıyorlar kardeşleri evin bütün eksik gediklerini tamir etmişler öyle evlerine huzurla yerleşmişbir şekilde hikaye biter.
 *** www.forumla.net den alıntıdır. ***
 Serinin devamı paylaşılacaktır. Sevgiyle kalın...



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML